Hae
VillaNanna

Joulukorteista kuusenkoristeita

Joulukorteista kuusenkoristeita

Tänään tehdään joulukorteista kuusenkoristeita, nämä on niin helppo tehdä, että lapsetkin voi ottaa mukaan muuhaan. Sydämet ovat kaikkein helpoimpia, ei tarvitse edes itse osata piirtää. Toki omansalaisia sydämiä saa my1ös piirtää halutessaan. Kukaan ei kiellä sitä, ei ollenkaan. Askartelu lasten kanssa on ihan parasta yhdessäoloa!

Vanhat joulukortit ovat ihan huippuja erilaisiin askarteluihin. Niistä voi tehdä vaikka mitä kivoja askarteluja, vaikka kuusenkoristeita tai hauskoja lahjapaketteja yhdistelemällä kortteja langalla toisiinsa. Yhteen laatikkoon mahtuu kivasti vaikka villasukat. Niistä tulee niin suloisia ja ihania.

Joulukorteista kuusenkoristeita

Joulukorteista kuusenkoristeita
 • joulukortteja
 • piparimuotteja
 • satiininauhaa
 • paperiliimaa

Piirrä kuvioita joulukorttiin piparimuotilla. Leikkaa satiininauhasta pala ja liimaa se takapuolelle korttia, liimaa sen jälkeen toinen samanlainen kuvio toiselle puolelle ja anna kuivua. Kuusenkoristeista tulee kaksipuoleisia.

Huom!

Joulukorttien leikkuujätteestä voi tehdä suloisia pakettikortteja, näin kaikki kortit tulee käyttöön, eikä roskiin mene mitään.

En oikeasti tiedä mitään niin hienoa kuin sen, että kun jokin vanha asia muuttuu aivan toiseksi omissa käsissä. Muistot siirtyy aina mukana, toisessa muodossa ja nyt ei ole korttipinoja missään, vaan ne ihanat muistot on laitettu koristeiden muotoon. Näin ne jatkavat kertomusta meidän läheisistä ja meidän elämästä. Voimme katsella ja ihailla niitä rauhassa ja nauttia niiden tuomasta fiiliksestä. Uudet koristeet eivät kerro samaa tarinaa kuin vanhat.

Mutta tänään vielä keskitytään askartelun ihanaan maailmaan ja varsinkin mahdollisimman hapaan ja muistoja tihkuvaan askarteluun. Materiaalien ei tarvitse olla kalliita ja tämän päivän muotia. Omista nurkista löytyy vaikka miten paljon erilaisia materiaaleja, joita kannattaa hyödyntää askartelussa. Annetaan tavaralle uusi elämä!

*****

Huomenna pidetään taukoa jouluaskarteluista ja vinkeistä. Keskitytään muutama postauksen verran itsenäisyyspäivään ja vähän kuulumisiin. Mitä vielä on tulossa ennen uutta vuotta ja millä tavoin lähdetään suunnittelemaan ensi vuotta. Minua hiukan jännittää ensi vuoden tuomat haasteet ja uudet asiat. Minulla on iso näytön paikka töissä ja se kyllä jännittää ja kovasti.

Askartelun iloa kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Hauska idea! Olen itse tehnyt joskus vuosia sitten vanhoista joulukorteista pieniä joulupaketteja kotiin koristeeksi.

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Onpa hyvä idea! Olen säilönyt kaikki saamani kortit vuosien varrelta ja olen miettinyt mitä tekisin niille. Tässäpä vasta idea <3

 3. Johanna K kirjoitti:

  Onpa kiva ja persoonallinen idea! Ekologinen myös. Minusta on aina sääli heittää kortteja pois ja näin ne pysyisivöt kivasti muistoissa.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, tuo on niin totta 🙂 Kannattaa säästää ja tehdä niistä jotakin.

 4. Jael kirjoitti:

  Tosi ihana idea ja toteutus, noistahan tuli tosi nättejä:)

 5. Henna kirjoitti:

  Tosi kiva idea tämä! 🙂 Saa paljon uusia persoonallisia koristeita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *