Hae
VillaNanna

Vanhoista rannekoruista korvikset

Vanhoista rannekoruista korvikset

Tekasinpa vanhoista rannekoruista korvikset, eikä mitkä tahansa korvikset, vaan the Korvikset! Kaikille vanhoille koruille kannattaa antaa uusi mahdollisuus loistaa jonain muuna asiana, kuin alkuperäinen asia on ollut. Siksi keräilen askartelulaatikkooni myös vanhoja ja rikkinäisiä koruja mahdollisimman paljon. Näillä kaikilla on aina jossakin vaiheessa ihan oma paikkansa ja uusi muotonsa. Kuten nyt näillä ihanilla korviksilla.

En ole aikoihin tehnyt koruja ja siksi tämä työ oli minulle nyt aika kiva välityö kun on neuleita ja ompeluhommia niin paljon. On kiva tehdä jokin pikkuinen juttu isojen töiden välissä ja nähdä, että hei, saan valmista aikaan ja kaunista. Silloin huomaa, että muutkin työs valmistuu siinä sivussa hienosti.

Vanhoista rannekoruista korvikset

Vanhoista rannekoruista korvikset

Näiden korvisten tekeminen ei ole kovin vaikeaa ja näin saa hienosti muutenkin pikkuiset langan jämät pois nurkista pyörimästä. Myös malli on erittäin helppo tehdä. Sipukkaa vain, en edes laskenut että tulee oikea määrä silmukoita, vaan summissa vetelin.

Tarvikkeet:

 • Kaksi vanhaa pientä rannekorua
 • Bambulankaa
 • 3mm virkkuukoukku
 • 2 x Korvakorukoukku
 • 2 x välirengas

Tee näin:

 • Aloita virkkaamalla kiinteitä silmukoita koko rannerenkaan ympärille. Juuri sen verran, että kengas peittyy.
 • Aloita simpukkakuvion tekeminen: Jätä yksi silmukka väliin, tee toiseen silmukkaan 5 pylvästä, jätä yksi silmukka väliin ja tee piilosilmukka seuraavaan silmukkaan. Toista näitä.
 • Tee lopuksi 4 ketjusilmukkaa ja piilolmukka ketjusilmukkarivin tyveen. Näin saat pienen silmukan.
 • Kiinnitä välirengas ketjusilmukkarivin silmukkaan ja kiinnitä samalla myös korvakorukoukku.

Näiden tekoon ei mene pitkään, noin tunti kaikkinensa. Näitä voi kokeilla tehdä myös muista langoista halutessaan. esimerkiksi pellava tekee koruista eri näköiset. Kuten jos tekee ohuemmasta langasta. Näin saa kivat kesäkorvikset, eikä kukaan ainakaan heti tajua, että kyse on vanhoista rannekoruista. Niin eri näköiset niistä tulee lopultaan. Nyt vain odottaa sitä päivää kun saa nämä korviin ja saa kivat kuvat näistä tai esitellä teille millaisten asujen kanssa näitä haluan käyttää. Näitä tosin voisi tehdä enemmänkin, jos vielä olisi tuommoisia lasten rannerenkaita. Lankaa kun on vaikka kuinka paljon.

Vanhoista rannekoruista korvikset

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Vanhojen korvisten uusi muoto

Boho bootseista romanttiseksi bohoksi

 

8 kommenttia

 1. Minna M / Kiljusten blogi kirjoitti:

  Onpa kivat korvikset! Olen ostanut tämän vuoden aikana useammatkin kierrötysmateriaaleista tehdyt korvikset. Vielä en ole innostunut itse tekemään.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Joo, mä innostuin nyt siinä määrin, että tulee tehtyä enemmänkin näitä.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka upeat <3

 3. Henna kirjoitti:

  Ihana idea sekä kaunis lopputulos.

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva ja hauska idea! Enpä olisi itse koskaan keksinyt tälläistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *