Hae
VillaNanna

#lempivaatteeni kampanja – toukokuu

Nyt se esitellään, vihdoinkin. Minun yksi kaikkein rakkaimmista vaatteista on nyt tässä postauksessa. Kyllä, valtavasti käytetty ihana farkkutakki. Takin ompelin hulluimpana tuunaus aikanani mutta muutama vuosi myöhemmin tuunasin sitä hiukan lisää ja se sai tämän nykyisen ulkomuotonsa ja käyttö kasvoi sen myötä. Tämä on myös yksi niistä tuunauksista, joka on saanut valtavasti näkyvyyttä eri somekanavissa. Tämä takki ei siis ole vain minun lempparini, vaan monen muunkin lemppari.
Farkkutakkiin meni neljän farkun lahkeet, kaavana käytin Burda 8/12 kaavaa, muokkasin paidan kaavan takiksi soveltuvaksi. Kaava on erittäin helppo muokata itselle sopivaan muotoon. Takin tein sen verran väljäksi, että sinne mahtuu alle vähän paksumpaakin vaatetta. Takista olen tehnyt myös villakangas -ja kelsiturkkiversiot. Kaikki peplum- takit ovat kovassa käytössä ja ovat lemppareitani.

Minun tyylini oli pikku hiljaa muuttumassa boheemista romanttiseen shabby chic -tyyliin ja tämä on yksi siihen tyyliin sopiva juttu. Nykyäänhän olen paljon tehnyt näitä peplum-tyyllisiä vaatteita, koska ne sopivat vartalolleni todella hyvin ja toimii hyvin myös tyylillisesti minulle.
Kuvissa vilahtaa myös toinen lempparini, nimittäin tunika, joka on tehty kahdesta kauluspaidasta sekä rikkinäisen hameen helmasta. Molemmat kuuluvat siis minun lemppareihini ja tähän postaukseen. Molempia vaatteita on tullut käytettyä todella paljon ja saavat aina huomiota osakseen, missä vain kuljenkin. Nämä ovat juuri sitä tyyliä, joka on minulle se kaikkein rakkain ja läheisin tyyli, johon haluan pukeutua aina ja mikä tuo todella hyvän mielen minulle.

Miksi lempivaatteeni ovat niin tuoreita?

Syy miksi lempivaatteeni ovat suhteellisen uusia, noin 10 vuoden ikäisiä tai nuorempia, johtuu pitkälti siitä miten suhteeni vaatteisiin on muuttunut näiden vuosien aikana. Kymmenen vuotta sitten ei minulla ollut mitään lempivaatetta, tai ainakaan sellaista mitä voisi sanoa lemppariksi, ostin niin paljon koko ajan, ettei yhteenkään vaatteeseen muodostunut mitään tunnetta. Muutama lemppari on olemassa noilta ajoilta mutta ei yhtään enempää.
Kun suhteeni vaatteisiin ja kuluttamiseen alkoi muuttua, alkoi niitä lemppari vaatteita ilmestyä vähitellen kaappiin. Parhaat vaatteistani on juuri niitä itse tehtyjä, tuunattuja, minulle iso juttu niin käsityöläisenä kuin myös vaatehulluna. Olisihan se kivaa, jos näitä lemppareita olisi tuolta vuosi kymmenien takaa mutta kun elämä oli silloin mitä se oli ja helpointa oli elää niin, ettei tunnesiteitä ollut mihinkään eikä kenenkään.
Minulle ”Älä osta uusia vaatteita” -haaste oli silmiä avaava, vaikka vaatefriikkinä niitä vaatteita löytyy paljon ja jokaiselle vaatteelle on paikkansa, niin ostokäyttäytyminen muuttui hetkessä.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Kiva kun olit laittanut kuvia myös noista yksityiskohdista erikseen, ovat nimittäin tosi kauniita:) Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

 2. Melissa kirjoitti:

  Muutama pitää aina olla 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kaunis takki, en lainkaan ihmettele miksi on suosikkisi 🙂

 4. Teresa S kirjoitti:

  Tuo on edelleen kiva takki. Hih tuoreita kymmenvuotiaita.

 5. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, tuoreita kymmenvuotiaita 😀

 7. Meikkiholisti kirjoitti:

  On kyllä ihana takki ja taatusti uniikki 🙂

 8. taruni kirjoitti:

  Aivan ihana takki! ? Sopii kantajalleen loistavasti!!

 9. Melissa kirjoitti:

  Kiitos, ei ole kyllä toista samanlaista vielä tullut vastaan…

 10. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *