Hae
VillaNanna

Tuunausvinkkejä kauluspaidoista

Tuunausvinkkejä kauluspaidoista

Tänään annan tuunausvinkkejä kauluspaidoista. Kaavoja ei valitettavasti ole, sillä olen hyödyntänyt omaa kroppaani sekä mallinukkea. Molemmat tuunaukset on toteutettu vanhoista isoista miesten paidoista, jotka on löytyneet Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Ennen ja jälkeen kuvat on kaikki tasokuvia, sovituskuvia ei nyt valitettavasti ole. Katsotaan niitä toiste.

Tuunausvinkkejä kauluspaidoista

Vanhoista vaatteista voi tehdä vaikka ja mitä, mutta esimerkiksi kauluspaidoista voi tehdä vaikka mitä kivaa. Yhdistelemällä kaksi eri väristä paitaa saa, vaikka mekon tai sitten yhdestä paidasta toppeja, mekkoja, tunikoita. Mielikuvitus on rajana tässä hommassa. Minusta ainakin. Aikanaan tein paljonkin juuri kauluspaidoista erilaisia tuunauksia, valitettavasti se sitten vähän jäi jossakin kohtaa kun kiinnostuksen kohde vaihtui. Mutta nyt kauluspaidat on tulleet takaisin ja niistä on kiva tehdä kaikenlaista kivaa.

Kauluspaidoista voi käyttää osia tai sitten muokata kokonaan uuden, tai yhdistää monta paitaa yhdeksi kokonaisuudeksi. Vaihtoehtoja on yhtä paljon kuin on tekijöitäkin. Itse haluan kokeilla ja etsiä uudenlaisia ideoita miten hyödyntää paitoja. Tällä hetkellä olen ottanut vain osia ja liittänyt niitä muihin töihin. Mutta välillä on hyvä lähteä kokeilemaan ihan vain sitä, että mitä saa tehtyä näinkin pienestä määrästä materiaalia.

Ruutupaidasta minimekko

Minimekon toteutin niin, että ensin purin sivusaumat sekä hihat. Tämän jälkeen Leikkasin etu ja takaosan puoliksi noin rintojen alta. Kavensin sivuista sopivammaksi. kavensin myös olat. Huolittelin kädentiet vinonauhalla. Tein hihoista leveän vyötärökaitaleen, johon ompelin niin yläosan kuin alaosankin kiinni. Koristelut ja valmis.

Tuunausvinkkejä kauluspaidoista

Raitapaidasta halterneck toppi

Tein ensin kaavat lakanakankaaseen nukkea apunakäyttäen. Tämän jälkeen tein topin lakanakaavoja hyödyntäen. Paita oli sen verran nafti, että sain juuri ja juuri kaikki osat ja jäi vielä helmaankin materiaalia. Hauska, hiukan vintage typpinen toppi.

Tuunausvinkkejä kauluspaidoista

Lisää tuunausvinkkejä kauluspaidoista linkkeinä

Koska minulta on kyselty aiheeseen liittyviä vinkkejä, niin laitan tähän samaan postaukseen nyt muutaman linkkivinkin, jotta voit tutustua lisää erilaisiin kauluspaitatuunauksiin. On jännä nähdä miten erilaisia lopputuloksia sitä tulee kun katselee paitaa ja näkee mikä siitä tulee.

  • Tässä paidassa käänsin etukappaleen taakse ja lyhensin hihat, joihin laitoin röyhelöt.

Seikkailu Hämeen linnaan

  • Miehen rikkinäisestä paidasta tuli minulle söpö toppi.

Miehen rikkinäinen kauluspaita

  • Henkselihameen saa kivasti myös kauluspaidasta.

Käsityöblogien joulukalenteri 2019 – Luukku 12

  • Neljästä paidasta tulee mekko.

Suuri ompelukisa

Tuunausvinkkejä kauluspaidoista

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

8 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Hienoja tuunauksia. En kyllä osaisi tehdä tuollaisia vaikka ohjeet, sillä käsitöissä olen vähän tumpelo. Kaunista huhtikuun alkua Melissa❤️

  2. Nadine G kirjoitti:

    Tällaista pitää varmaan kokeilla joskus. Minulla on nyt paljon sellaisia paitoja, joissa napit eivät mene kunnolla kiinni rinnan kohdalla. Myös mieheni on kasvanut niin, että on muutama hieno kauluspaita, joka ei mene kiinni.
    Hyvä vinkki, että napeilla voi freesata koko lookin. Kiitos!

  3. Amalian maailma kirjoitti:

    Upeita tuunauksia! Varsinkin tuo ruutuminimekko on ihana! 🙂

  4. Mare Kinanen kirjoitti:

    Ihan mahtavat tuunaukset. Kauniita molemmat. Kankaiden kuosikin omaa silmää mielyttäviä ja ihan pistämättömia uuteen malliin.
    Pitää olla erityinen taito nähdä mitä vanha kauluspaita kätkee sisäänsä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *