Hae
VillaNanna

Oikein ihanaa juhannusta

Se on ihana juhannus taas täällä, kirmataan kukkakedoilla etsien taikoihin kukkasia. Yötönyö on kyllä upea hetki, toki upeinta olisi jos lämpö olisi vieraamme tänä vuonna juhlimassa, aurinko kutittaisi nenää ja voisi katsella taivaan sineä ja valkoisia pilvenhattaroita. Se olisi kyllä ihana juhannus, sellainen oma lapsuuden juhannus. Kokko paloi rannalla ja vene kolkutti laineiden voimasta laituria. Siinä istuin ja katselin tiirojen leikkiä, juttelin sorsanpoikasille ja vilkuttelin joutsenille. Illalla saunomaan ja uimaan, hassua miten kalat tuli jalkoihin pyörimään, odottelivat herkkupaloja saapuvaksi. 
Kukkaisniityt kuin keijusen tukkaa,
sammalmättäät kuin pehmyttä nukkaa.
On korkean korkea taivaankaari,
taikaa on tynnä yö mittumaarin.

Yölintu hiljaa armastaan huhuu,
senkin voi kuulla kun luonto puhuu.
Kokon liekkien viimein sammuvan näemme.
Hetkeksi yöttömään yöhön viel jäämme.

                   – Eeva Peltonen

Sopisiko fish and chips juhannuspäytään? Ihan varmasti sopii, tekee hiukan eri tavoin tällä kertaa. Vaikka parmesaanilla kuorutettuja porkkanaranskalaisia? Kyllä vain, täydellistä. Hyvät friteesaustaikinat löytyy Mättömestarilta, meille sopi erittäin hyvin tempura friteeraustaikina. Valitse sopiva taikina ja kokeile, helpompaa miltä näyttää. Valitse turskaa, se on parasta.

Ranskalaiset pyöräytetään parmesaaniraasteeseen, uunipellille nättiin järjestykseen, mausteet päälle (merisuolaa, rakuunaa) Laita uuniin. Kun porkkanat ovat melkein valmiit voit laittaa ne porisemaan öljyyn hetkeksi. Näin saat rapsakan pinnan vielä. Pakko ei ole, voit tehdä porkkanaranskalaiset valmiiksi ihan uunissakin. 
Laita tarjolle vaikka voipaperiin käärittynä, ripottele päälle kevätsipulia sekä parmesaaniraastetta. Älä unohda majoneeseja ja ketsuppia. Nautitaan hyvässä seurassa rauhassa maistellen. Hyvin voi siis olla juhannusherkku fish and chips.


Oikein ihanaa juhannusta
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *