Hae
VillaNanna

Tuunaa vanha paita

Tuunaa vanha paita

Tuunaa vanha paita, neljäs osa. Tämä on erittäin helppo ja yksinkertainen muokkaus. Nauhan voi tehdä myös itse tai ostaa valmiina, voit myös itse valita ompeletko koneella, liimaatko tekstiililiimalla vai ompeletko käsin. Itse suosittelen todellakin ompelemaan, en liimaamaan. Valitse jo kaapissa oleva vanha paita, jota on tullut käytettyä viimeisen vuoden aikana aivan liian vähän. Syystä…En tiedä, mutta tämä antaa kivan lisäefektin paidallesi.

Tämän työn piti olla neljäs ja viimeinen, mutta satuinkin löytämään yhden paidan lisää kaapista, jonka vielä tuunaan itselleni sopivaksi jutuksi. Myös se tulee olemaan hyvin helppo ja yksinkertainen muokkaus. Eli lisää hauskoja ideoita, joita voi toteuttaa hyvinkin helposti ja nopeastikkin. Teen lopuksi koosteen eri ideoista, laitan mukaan koosteeseen myös pari vanhempaa ideaa, joita voi hyödyntää tässä hommassa myös.

tarvikkeet
 • collegepaita
 • sirkkanauhaa
 • pitkä nauha, esim. anorakkinauha tai kengännauhaa
 • ompelukone

Asettele paita takakappaleesta puoliksi ja leikkaa kahtia. Mittaa sopivan mittainen pätkä sirkkanauhaa 2x ja kiinnitä takakappaleeseen. Pujota nauha sirkkujen läpi. Valmis.

Tuunaa vanha paita

Sanon aina kaikille, jotka tuskailee vaatteidensa kanssa, että tuunaa vanha paita, jos sellainen kaapista löytyy, etkä halua sitä syystä tai toisesta laittaa kiertoon mutta et tykkää sitä myöskään sellaisenaan käyttää. Tuunauksen ei tarvitse olla mikään valtavan suuri ja paidasta tulla ihan täysin erilainen mitä se alunperin on ollut, vaan ihan pikkuruiset muutokset riittää tekemään paidasta ihan uuden ja ihan erilaisen.

Mitä mieltä olette? Haluatteko lisää tämän kaltaisia juttuja?

Näissä töissä ei juuri mene aikaa, vaan tekee monta tuunausta samalla kertaa. Vain materiaalien hankinta voi olla se missä menee aikaa, jos ei omasta takaa satu löytymään erilaisia juttuja, kuten rikkinäisiä koruja tai rikkinäisistä vaatteista purettuja juttuja. Kaikkia tuollaisia kun voi käyttää näissä hommissa, uutta ei tarvitse ostaa. Useasti myös kierrätyskeskukset ovat täynnä erilaisia ompelutarvikkeita, joita voi hyvin näissä käyttää. Mielikuvitus on vain rajana ja fiilis, mikä tulee sen jälkeen kun vaate on valmis ,on korvaamaton.

OIKEIN IHANAA viikonloppua TEILLE KAIKILLE!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

LUE MYÖS:

Collegen ja flanellin yhteinen valssi

Tylsän paidan romanttiset kuviot

Vanha paita uudeksi

12 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana ja erittäin toimiva tuunaus 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Mulla olisi lyhyt teeppari, jonka kuosista pidän ja tunika, jonka helman tylliharsosta pidän. Olen suunnitellut ostavani mustan t-paidan tai t-paitamekon ja lisääväni siihen tylliharson ja taskun ja jotain muita somisteita tuosta keltamustaruudullisesta paidasta. Vaikken koskaan ennen ole mitään tällaista tehnyt, mutta ehkä siitä tulee sitten ensimmäinen ”tuunaukseni” !

  • villananna kirjoitti:

   Kuulostaa tosi hyvältä idealta 🙂 Haluan nähdä kuvan sitten valmiista työstä.

 3. Iina / MouMou kirjoitti:

  Joo! Näitä lukee aina mielellään eli lisää vaan. 🙂

  http://moumou.fi

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Kyllä näitä lisää! Sinun tuunauksia on todella kiva lukea 🙂

 5. Mari kirjoitti:

  Kiva idea, miten ”helpolla” saakaan uutta ilmettä vaatteeseen :).

 6. Minna kirjoitti:

  Kiva idea ja peukku sille ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *