Hae
VillaNanna

Leikkuujätteestä kuusenkoristeet

Leikkuujätteestä kuusenkoristeet

Leikkuujätteestä saa todella helposti erilaisia koristeita niin kuuseen kuin paketteihinkin. Kannattaa siis antaa mahdollisuus näille arvottomille roskille. Leikkuujätteestä kuusenkoristeet on tänään jutun keskiössä. Mallit on niin helppoja, että voi itse tehdä kaavat näihin. Ihanat roskat kunniaan.

Leikkuujäte on sellainen materiaali mitä kannattaa aina olla kerättynä johonkin laatikkoon tai kassiin. Tulee aikoja, jolloin kyseistä materiaalia tarvitsee. Koska nyt on joulu tulossa niin esittelen tietenkin joulukoristeita, jotka on toteutettu leikkuujätteestä. Näiden teko ei ole mitenkään vaikeaa ja oma kädenjälki saa aina näkyä. Jos itse ei ole käsityöihminen niin oma vaatekaappi kannattaa käydä läpi ja jos kaapsita löytyy huonokuntoinen vaate niin se on erittäin hyvää materiaalia tähän hommaan. Leikkuujätteestä saa vaikka minkälaisia koristeita ja näitä voi laittaa roikkumaan muuallekkin kuin vain kuuseen. Ota kävyreissulta mukaasi keppi, maalaa se, laita valot ja koristeita. Siinä yksi halpa ja kiva koriste, eikä tarvitse välttämättä edes maalata.

Muutamissa feissariryhmissä on kyselty halpojen koristeiden perään ja tietenkin minä otan kopin siitä. Jotka paljon tekee käsillään löytää kaikki tarvikkeet omasta materiaalikasastaan ja ne jotka eivät tee voivat saada materiaalit myös kirpputoreilta halvalla. Näihin saa myös hienosti piiloitettua roskaa ja mitään ei tarvitse heittää pois.
Leikkuujätteestä kuusenkoristeet

Näitä koristeita voi tehdä muistakin materiaaleista kuin vain neuleista. Voit tehdä sisustuskankaista, farkuista, flanellipaidoista, villasekoitekankaista, mistä ikinä haluatkaan tai mitä materiaaleja sattuu olemaan leikkuujätekasassa. Teki koristeet mistä hyvänsä, tulee näistä aivan super ihania, pehmeitä ja paijattavia. Mielikuvitus vain raksuttamaan ja ei muuta kuin hommiin!

Koristeisiin tarvitaan:
 • erilaisia puuvilla-tai villaneuleitapalasia
 • jämälankaa (puuvilla tai villa)
 • koristeiden sisälle lankajätettä (langanpätsiä yms.)
Kaavat saa piirrettyä hyvin googlettamalla tähti ja /sydän, klikkaa kuva isoksi ja piirrä ruudun läpi paperille. Leikkaa 0,5 cm saumanvaroilla kankaasta ja ompele kappaleet yhteen. Laita langan pätkiä sisään ja ompele aukko kiinni. Ompele tai virkkaa reunaan puuvilla-tai villalangalla reuna ja samalla myös silmukka, josta koristeen saa roikkumaan.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka ihania 🙂 Vastoittain pohdiskelin, että pitäisi itse jotain koristeita kuuseen tehdä 😀

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Aivan ihania koristeita jouluun 🙂

 3. Marianne kirjoitti:

  Tosi ihana idea! Hyvää hyötykäyttöä 🙂

 4. Anna / Tämä matka -blogi kirjoitti:

  Kiva idea ja nättejä koristeita. En ole pitkään aikaan innostunut ompelemaan, mutta näitä voisi kyllä kokeilla.

  • villananna kirjoitti:

   Kokeile ihameessä. Saa kivasti kaikenlaisia roskia pois nurkista 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *