Hae
VillaNanna

Vaateshoppailu on kivaa omassa vaatekaapissa

Vaateshoppailu on kivaa omassa vaatekaapissa

Vaateshoppailu on super kivaa, mutta vielä parempaa se on, kun shoppailee omassa vaatekaapissa eikä lähde kaupoille. Eilen meidän oli lähdettävä miehen kanssa ottamaan passikuvia seuraavaa matkaa varten. Tällä kertaa kun on oltava passi, ei riitä henkilöllisyystodistus. Passikuvamatkan suuntana oli Kamppi ja sinne lähdettiin tällä kertaa julkisilla.

Vaateshoppailu on kivaa omassa vaatekaapissa

Kun valmistauduin lähtemään, alkoi tuskan hiki valua pitkin ohimoita. Mikään vaate ei tuntunut hyvältä ja RCVS:n lääkityksen aiheuttamat syömiset ovat tehneet tehtävänsä. Myös se, etten ole saanut tehdä yhtään mitään koko tänä aikana kun olen syönyt lääkkeitä. Joten kolttu toisensa jälkeen lensi poistettavien kassiin. Itku meinasi päästä kun näin miten ihania vaatteita menee varastoon eikä päälle. Aloin hermostua jo miehelleni kun mikään ei toiminut vaikka mitä yritin.

Mies lopulta tokaisi, että nyt Melissa sinä lähdet shoppailumatkalle omaan vaatekaappiisi ja katsot asioita toisella tavalla. Tietenkin kimpaannuin miehelleni tuollaisesta, mutta tulisielu rauhottui aika nopeasti kun muistin, että ompelin viime kesäksi söpön topin farkkukankaasta, kaavana käytin Burda 6/2020 -lehden kaavaa. Topista tuli aivan ihana, mutta en sitä ehtinyt päälleni laittamaan viime vuonna. Joten kaivoin kyseisen topin esiin.

Sen jälkeen ahdistus hiipi hiljaa jälleen luokseni. Mieheni tosin ajoi sen nopeasti pois sanomalla, että nyt valitset valkoisen alaosan, liehuvat housut. Kokeilin yksiä, mutta ne eivät nyt tähän sopineet, joten kiukun sanelemana avasin yhden vaatekaapin oven ja siellä se roikkui ylväänä. Nimittäin valkoinen hame. Sen nappasin ja pujotin päälleni ja päätös asusta oli siinä.

Vaateshoppailu on kivaa omassa vaatekaapissa

Pukeutuminen ei ole aina minulle helppoa

Minulle tulee ajoittain suuria hankaluuksia pukeutua, vaikka olen sinut itseni kanssa, niin minun pieni demoni sisällä alkaa välillä kiusaamaan minua oikein kunnolla. Tätä onneksi tapahtuu harvoin, mutta tapahtuu kuitenkin. Useasti teen niin, että laitan pari kolme eri asua odottamaan aamua iltasella, eri tunnetiloihin, mutta joskus nekään ei auta. Näin kävi nytkin kun huomasin miten paljon paino on noussut sairastumisen myötä jälleen. Olenhan kuitenkin edelleen tottunut siihen, että varteni painaa sen 38kg ei 30 kg enemmän. Joskus tilanne vain paisuu ja paisuu.

Onneksi kuitenkin löytyi asu, jossa viihdyin oikein hyvin ja kirpparilta löytyneet puukengät kruunasi asun. Hattu kuuluu nykyisin minun kesäpukeutumiseen ja tälläkään kerralla en sitä hattua jättänyt kotiin. Halusin myös hatun olevan samaa linjaa muun asun kanssa, joten valitsin hatuistani sen kaikkein yksinkertaisimman mitä minulla on. Ja sehän toimi hyvin. Laukuksi otin tilkuista itse tehdyn Zero waste -jumppakassin. Kyseisen kassin olen tehnyt vuosia sitten. Kuvia jumppakassista löydät tästä linkistä.

ASU:

 • Toppi, itse tehty, Burda 6/2020 lehti
 • Hame: KappAhl, en muista mistä ostettu
 • Kengät: Vila Clothes, Kierrätyskeskus
 • Hattu: Prisma
 • Jumppakassi, itse tehty zero waste -ajatuksella

Tämä asu lähtee myös minun mukaani sinne matkalle, jonka takia lähdettiin Kamppiin passikuvalle. Passikuvat ovat kyllä sellainen juttu, etten ikinä tunnista niistä itseäni. Passikuvissa näyttää aina sen 20 vuotta vanhemmalle mitä oikeasti edes on. En koskaan edes katso kuvaa, kun kuvaaja kysyy onko kuva ok. Vastaan vain, ettei se naama siitä mihinkään muutu, vaikka ottaisi sata kuvaa.

Vaateshoppailu on kivaa omassa vaatekaapissa

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. Nadine G kirjoitti:

  Omassa kaapissa shoppailu on aina kiva. Itsekin olen löytänyt sieltä vaikka mitä aarteita. Nyt tosiaan se on kutistunut niin pieneksi, että pohja näkyy melkein heti. Omalla tavalla se on tylsä 🙂

 2. Anne N kirjoitti:

  Tosi kaunis asukokonaisuus! Ihanan kesäinen 🙂 Munkin pitää tehdä shoppailukierros vaatekaapissani. Meinasin jo bikinit ostaa, kun olin ihan unohtanut viime vuonna hankkimani.

 3. jonna kirjoitti:

  Tekee kyllä hyvää joskus katsoa omia vaatteita vähän ns. uudella silmällä – saattaa tulla vanha vaate uusiks lemppariksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.