Hae
VillaNanna

Kestotuotteet meidän keittiöön

Kestotuotteet meidän keittiöön

Tämän kesän aikana olen uusinut meidän kestotuotteet. Tai siis ne niin sanotut kankaiset talouspaperit. Aikaisemmat olivatkin jo niin öljyiset ja kamalat, että ne siirrettiin autoon hoitamaan seuraavaa tehtäväänsä. Koska uusia tarvittiin, niin tarvittiin myös materiaalia, mistä tehdä uutta.

Kestotuotteet meidän keittiöön

Ihan ensin, ennen kuin lähden tekemään uusia rättejä yhtään mihinkään, katsomme minne tarvitaan ja millaisia. Tällä kertaa tarve osui keittiöön ja tietenkin näihin käteen sopiviin talousrätteihin, joita käytämme samalla tavoin kuin talouspaperia aikanaan. Vanhat kamalassa kunnossa olevat rätit kulkeutui autolle, jossa niiden elämä jatkuu auton siivousrätteinä. Niitä tarvitaan erinäisissä asioissa vielä siellä. Mutta kotona niille ei ole mitään käyttöä enää.

Kun tämä vaihe on valmis, alamme kaivella kaappeja ja etsiä tekstiilejä, jotka ovat kulahtaneita ja niin huonossa kunnossa, ettei niitä voi enää itse käyttää tai laittaa edes jakoon. Nämä toimii hyvin rätteinä. Seuraavaksi onkin vuorossa saksiminen. Leikkaan kaksinkertaisesti käteen sopivat palat. Haluan, että nämä rätit ovat pienehköjä, helppoja käyttää ja sellaisia, etteivät vie kauheasti tilaa. Tämän jälkeen ompelen saumurilla reunat. Yleensä trikoisiin laitan kaksi kappaletta päällekkäin. Voi toki tehdä myös yksinkertaisen mutta itse tykkään kaksinkertaisesta enemmän.

Mihin käytän näitä talousrättejä?

Lyhyesti: Kaikkeen samaan mihin talouspaperiakin käyttäisin.

Mutta mieluiten haluan tuotteita, joita voin käyttää uudelleen ja uudelleen ja vähentää näin osaltani meidän talouden jätteen määrää. Itse myös pidän enemmän näistä kestoräteistä kuin talouspaperista. Ihan jo sen vuoksi, että kestorätit ovat pehmeitä, eivät karheita ja näin ihoni kiittää enemmän. Rätit myös kuivuu aika nopeasti, vaikka välillä saan kuulla siitä, että rättien kuivuminen kestää pitkään. Minusta ei.

Nyt on taas hetkeksi rättejä tarpeeksi, joten voin hyvin odotella seuraavaa rättimateriaalia. Auto ei ole tosin ainoa, jonne näitä rätinraatoja kuskataan, myös pihakalustoille sekä muuhun likaisempaan putsaukseen siirrän niitä rättejä, joita ei voi enää kotona käyttää.  Eli rättejä ei tarvitse tehdä valtavia määriä tai koko ajan. Meilläkin vanhat rätit ovat olleen melkein kymmenen vuotta käytössä ennen kuin siirtyvät eteen päin ja siirtymän jälkeen elävät toiset kymmenen vuotta.

Kestotuotteet meidän keittiöön

Mukavaa päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.