Hae
VillaNanna

Muhkupipo

Muhkupipo

Kylmät kelit valtasi Suomen, mutta muhkupipo lämmittää hyvin aivoja. Muhkupipo on erittäin helppo tehdä ja se valmistuu yhdessä illassa. Itse käytin pari jämäkerää pipoon. Yksi jämäkerä jäi. Käytin siis kerät, joissa ei ollut paljon jäljellä ja yksi kokonainen kerä jäi yli. Katsotaan mitä siitä joskus tulee. Pipoja ei pitänyt yhtään enää tehdä, sillä niitä on paljon, mutta tämä oli nyt tehtävä, ihan testin vuoksi.

muhkupipo

Pipossa on se hyvä, että sen voi neuloa isoilla puikoilla, paksulla langalla ja tämän vuoksi pipo valmistuu nopeasti, pipo on myös helppo, joten aloittajakin selviää hommasta hienosti. Tämä oli kiva projekti tässä samalla kun yrittää saada neuloosia oven taakse huutelemaan ”avaa ovi”. Neuloosi ei tullut tämän projektin myötä, mutta oli kiva googletella ja etsiä sopivaa ohjetta. Laitan tuohon alas pari ohejvaihtoehtoa, joita voi tässä projektissa käyttää, jos haluaa kokeilla tätä pipoa.

Ohjeita:

Valitsin oman pipon ohjeen sen mukaan mitä halusin ja siis itse käytin Naurava nappi -blogin ohjetta. Näitä ohjeita on lukematon määrä, joten jos ei näistä vaihtoehdoista löydy sopivaa, niin google vain laulamaan ja alkaa löytyä monenlaista ohjetta ja mallia. Olen kuitenkin sitä mieltä, että koska tätä kyseistä pipoa kovin halusin, niin ehkä sitten ohuempi lanka olisi ollut lopulta parempi. Pipo on kyllä iso ja muhku, mutta minun päähäni ehkä jo liiankin muhku. Olen kuitenkin käyttänyt pipoa paljon, varsinkin nyt kun pakkasta on reilusti.

Neulesuunnitelmia vuodelle 2024

Suunnitelmia tälle neulevuodelle olen tässä tehnyt, mutta en mitään sellaisia tiettyjä neuleita ole alkanut merkkailla. Lähtökohta suunnitelmille on nyt se, että mitä varastossa on lankoja, niin niistä tehdään. Tarkoitus on siis saada kaikki mahdolliset langat vähitellen johonkin muotoon ja käyttöön. Olen kerännyt korin, jossa on vino pino sekalaisia lankoja, jotka on tulossa yhteen ja samaan neuleeseen. Eli hyvin muhkupaita tulossa. Näiden suunnitelmien lisäksi olisi tarkoitus vihdoin saada lasten villasukat valmiiksi. Niitä sukkia kun on odotettu jo pidemmän aikaa. Myös mies haluaa itselleen uudet sukat.

Toivon siis, että se neuloosi alkaisi jo koputella oveen. Myös ompelujumi saisi väistyä. Muutamia korjauksia on tullut tehtyä, mutta hiukan on hankalaa tuo ompelu tuossa tilassa. Ei mitään isompia oikein pysty tekemään lopulta. Mutta kehittelen ompelutilaa koko ajan, jotta pian voisin ommella kunnolla. Ompeluhommissakin tarkoituksena on ommella varastoja pois, sekä tehdä keskeneräiset käyttöön. Sen lisäksi minulla on ompelussakin projekti laatikko. Niitä materiaaleja tosin en laita yhteen vaatteeseen, vaan teen useampia asioita. Esittelen neulelaatikon sekä ompelulaatikon erikseen täällä blogissa myöhemmin.

Muhkupipo

Rentoa pakkaspäivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

2 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Nyt tuli taas tämä piposesonki. Täytyy myöntää, että menen mielelläni päähinettä jos vain pystyy. Pipot ovat kivoja vain toisilla 🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *