Hae
VillaNanna

Oman elämän tyylilyyli

Oman elämän tyylilyyli

Olen oman elämän tyylilyyli ja pidän pukeutumisesta ja pyrin pitämään pukeutumisen myös hauskana minulle. Yhdistelen päälleni mitä sattuu ja otan eri aikakausista itselleni vinkkejä nykyaikaan. Varsinkin 80 – ja 90 -lukujen jutut elää vahvasti mukana mutta myös muutkin aikakaudet näkyvät pukeutumisessani. Olkoone se sitten vanhan aikaista tai ei. Itse kannan vaatteeni ylpeästi.

Oman elämän tyylilyyli

Mitkä ovat minun pukeutumisen kulmakivet? Onko niitä ollenkaan?

Joskus pysähdyn miettimään tätä asiaa, sillä niin kuin tiedätte minulla vaatteita on ja paljon. Koska vaatteita on paljon eri tarkoituksiin, niin minun on vaikea ottaa sitä tiettyä kulmakiveä, jonka ympärille rakentaa kokonaisuus. Siitä huolimatta kaikki voidaan yhdistää toisiinsa halutessani niin. Kaikkein eniten kaapissani on neuleita sekä mekkoja. Katson siis ettei minulla ole sellaista selkeää kulmakiveä tuossa vaatekaappini sisällössä.

Vai voisiko kulmakivet olla juuri niitä itse tehtyjä, tuunattuja ja kirpparilta löydettyjä?

Minun kohdalla tämä voisi olla se kulmakivi. Varsinkin kun minulla on niitä kaupasta ostettujakin vaatteita kaapissa. Vähän mutta niitä on. Esimerkiksi topit joita käytän paitojen alla, ovat uusia aina samoin alushousut sekä sukat. uutena hankin myös poolopaidat, sillä Suomesta on vaikea löytää kirpparilta poolopaitoja. Onneksi teen niitä myös itse jonkin verran. Minä nimittäin tarvitsen poolopaitoja talvisin. Ne ovat siis ihan pakko hankita aina silloin tällöin. Tänä vuonna en ole hankkinut yhtäkään poolopaitaa.

Lauantai asu

Eilinen asu rakentui ihanan villahameen ympärille, jonka olen neulonut jo vuonna 2007. Hame on ollut aikanaan kovassa käytössä mutta nyt sille ei ole ollut paikkaa vaatekaapissani, ennen kuin nyt. Minulla on kolme hametta, jotka olen neulonut eri elämänvaiheissa ja ennen niitä on käytetty paljon mutta sitten ne ovat jääneet ajan jalkoihin. Tämä on yksi niistä neulehameista. Olen siis tässä muutaman vuoden aikana rakentanut näille kolmelle ihan uuden tavan yhdistää muihin vaatteisiini ja nyt oli tämän hameen vuoro päästä loistamaan vuosien jälkeen.

Kun rakennan asuani, niin haluan aina kertoa sillä jotakin. Tämäkin asu sopii hyvin esimerkiksi Zakopanen vuoristoon. Toki karvasaappailla, nyt itselläni ei sellaisia ole niin valitsin toisin. Mutta karvasaappaat olisi ihan paras vaihtoehto tähän asuun. Ehkä sellaiset hankin kunhan ne löydän. Halusin yhdistää hameen kanssa myös kelsiturkkiliivin, jonka olen myös tehnyt vuosia sitten jämästä, joka jäi toisesta työstä. Liiviin omplein vanhan vyön, jossa on näyttävä solki. Alle valkoinen neulepoolo, joka on löytynyt Fidasta aikanaan. Poolo on silkkisekoitetta.

  • Neulehame: Itse tehty, ohje Moda
  • Kelsiliivi: Itse tehty, ilman kaavaa
  • Poolo: Fida
  • Nilkkurit: Ostettu uutena vuonna 2012, en muista mistä
  • Korvaläpät: Fida

Oman elämän tyylilyyli

Tyylilyyli päiväkirja

Olen päättänyt nyt niin, että koska ompelu on hidastunut ja neuloosi on päällä, niin alan pitämään tällaista tyylilyylin päiväkirjaa. Tarkoituksena on luoda uusia asuja vanhoista vaatteistani ja esitellä niitä sitten täällä. Saman tyyppisiä juttuja on ollut ennenkin täällä esillä, mutta vähän. Tuon myös vanhoja töitäni esiin, jotka jäivät tuonne vanhan blogin puolelle. Kaikista en nyt valitettavasti uusia kuvia saa otettua, monesta eri syystä, mutta ne joista saan otettua, niin saatte tuoreet uudet kuvat. Näitä vanhoja töitä olettekin saaneet katsella ennenkin aina silloin tällöin. Ja lisää on tulossa. Vanha blogi kun vilisi tuunauksia. Tyylilyyli päiväkirjan ensimmäin postaus on siis tämä postaus.

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Mare Kinanen kirjoitti:

    Menestystä tyylilyylille 🙂
    Oma tyylini taitaa olla etupäässä musta. Nuorempana tyyliin liittyi myös valkoinen.
    Nyt vanhempana hieman väriä on tullut mukaan, mutta vaan hieman.
    Ihastelen kyllä aina kun nään hyvällä maulla yhdisteltyjä vaatteita ja asusteita, niinkuin nyt tässä postauksessasi. Hieno kokonaisuus!

  2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Minusta sinulla on kyllä ihan selkeä oma, upea ja tunnistettava tyyli, vaikka sitä ei ehkä pystykään määrittelemään tai luokittelemaan johonkin valmiiseen genreen. Kyse on varmasti siitäkin, että kaikki asut ovat just eikä melkein mielesi mukaisia, koska teet niistä aina sellaisia, tuunauksilla tai yhdistelmillä. 😍

    • villananna kirjoitti:

      Kiitos 🙂 Olen kuullut ennenkin sen, että mulla on tunnistettava ja erilainen tyyli, joka ei sovi oikein mihinkään luokkaan.

  3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    On hyvää tiedostaa, mistä itse pitää ja miten pysty pukemaan ja hallitsemaan vaatekasaa niin, ettei kaappiin jää tyyliluurankoja 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *