Hae
VillaNanna

Sekalaisista tekstiileistä romanttinen tunika

Sekalaisista tekstiileistä romanttinen tunika

Ajatus lähti sekalaisista kasoista tekstiiliä, todellisuudessa tein yhdestä pellavalakanan palasesta muistaakseni vuosi sitten hameen, joka ei sitten lopulta oikein toiminutkaan niin kuin halusin. Hame lensi kaaressa tuunauskasaan odottamaan parempia aikoja, kunnes ne paremmat ajat sitten koitti ja kaivelin hamoseni esiin ja aloin väsätä jotakin ihan muuta.

Sekalaisista tekstiileistä romanttinen tunika

Tosiaan hame ei toiminut, joten purin siitä heti kuminauhan toiseen hommaan ja hame sai hilloutua rauhassa. Loppukesästä satuin löytämään pellavaisen pöytäliinan Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaivelin kasseja ja laatikoita, sukelsin niihin oikein syvälle ja viskelin erilaisia nauhoja, pitsejä ja liinoja ympäri ämpäri asuntoa. Lopulta aloin mallailla ja miettiä mitä laitan mihinkin. Tietenkin ensin kaivoin esiin yhden lempikaavani, joka ylläty yllätys on Burdan kaava.

Tunikan kaava: Burda 8/08

Kaavaa toki on muokattu: Hihat on tehty puhviksi ja helmaa kellotettu sekä leikattu epäsymmetriseksi, joka on minun suosikki helman malli. Kun kaava oli valittu, muokkaukset tehty kaavaan, niin ei muuta kuin leikkelemään ensin pöytäliinaa. Sen jälkeen ompelin osat toisiinsa ja kiinnitin helman. Tämän jälkeen leikin jälleen saksilla ja leikkasin summissa ja suurieleisesti helman miten sattuu. Näin tunikasta tuli kevyempi sekä näyttävämpi.

Tämän jälkeen kiinnitin sinne tänne kauheat määrät pitsinauhaa ja pitsi liinoja, tässä hommassa enempi on parempi ja siksi voin lisätä näitä myöhemmin lisää. Tunika voi siis muuttua vielä moneen kertaan vuosien aikana kun innotun ottamaan sen työn alle. Mutta tällä kerralla pitsin määrä riitti ja tunika odottamaan hetkeä, jolloin se on parhaimmillaan ja nythän se sitten tuli se hetki.

Sekalaisista tekstiileistä romanttinen tunika

Rönsyilevää romanttista bohoa

Kyllä, tämä on sitä meikäläisen ykkös tyyliä, jossa viihdyn kaikkein eniten. Parasta on se, että tunikan kanssa voin yhdistää ihan mitä tahansa. Tosin useimmiten laitan leggarit, nyt tein samoin. Ehkä tarvitsen tämän kanssa myös pussihousut saman tyyppisestä kankaasta. Olisi vielä enemmän meikäläisen asu sen jälkeen. Mutta saa katsoa mitä kaikkea tämän ympärille keksinkään. Mutta tällä mennään eikä meinata. Toki jotkin toisenlaiset kengät olisi parempi valinta kuin Dr Martensit, mutta en halunnut ottaa mukaan niin kovin monia kenkiä. Lenkkarit, läpärit sekä sandaalit riitti reissulle.

Aamu jona oli tarkoitus lähteä Poroholman leirikeskuksesta ajelemaan kohti Yyteriä oli lämmin ja aurinkoinen, joten tämä ihana romanttinen tunika toimi todella hyvin ajomatkalla. Tunika ei ollut kuuma, vaikka materiaali onkin vähän paksuhkoa. Minulla oli oikein sellainen fiilis, että juoksentelen viljapellolla nauraa rätkättäen. Voitte vain kuvitella sen hidastetun videon jossa meikäläinen koittaa hyppiä pellolla kuin kauris… Joo, ei ehkä sellainen todellisuus sitten kuitenkaan, ehkä meikäläisen hyppiminen näyttäisi enemmän lehmän hyppimiseltä. Mutta niin kuin näette, sekalaisista tekstiileistä saa tehtyä vaikka vaatteita halutessaan. Kaikelle kannattaa antaa mahdollisuus olla jotakin muuta.

Tämä tunika oli minulla päällä myös kesäkuun sambakarnevaaleilla.

Rentoa torstaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Taina kirjoitti:

    Ihana, ihana tunika. Onnistuit jälleen hienosti tuunauksessasi. Tuli, kuten sanoitkin, sinun näköinen vaate.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.