Hae
VillaNanna

Ruma paita jouluiseksi

Ruma paita jouluiseksi

Ruma paita löytyi Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, löysin myös sinisen liituraitahameen, jonka ajattelin yhdistää tämän paidan kanssa, sekä nippu virkattuja ruutuja. Hametta en sitten lopulta laittanutkaan päälleni paidan kanssa, koska ei ollut hame fiilis juuri silloin mutta tiettyä tarkoitusta varten halusin paidan ja olikin mahtava onni, että ajatukseni löytyi sieltä ilmaisosastolta noin vain.

Ruma paita jouluiseksi

Minulla oli viime viikolla viimeiset kerhot ja eilen sitten viimeinen paja, jonka aiheena oli rumat joulupaidat. Koska toin kaikki rumilukseni mukanani ja koska ne ovat niin täynnä hilavitkuttimia, halusin tehdä itselleni tuonne pajaan jonkinlaisen toisen paidan, joka on hippasen rennompi eikä niin täynnä kaikenlaisia hilavitkuttimia. Olikin onni, että satuin löytämään materiaalit ajatukselleni heti ensimmäisellä käynnillä ja kivat jutut lähti mukaani.

Paidassa oli toinen olka avoin ja halusin sen ihan ensimmäisenä sulkea, joten päätin käyttää siinä lankalaatikon ohutta puuvillalankaa. Eli päätin virkata muutaman virkatun neliön kiinni tuohon aukkoon. Sen lisäksi löysin kaapeistani vielä yhden virkatun kuusenkoristeen, jonka olen muuten muutamia vuosia sitten myös löytänyt ilmaisosastolta. Laatikosta löytyi myös valkoinen nauha, jonka suunnittelin laittavani helmassa olevaan nauhakujaan.

Kun sain virkattua neliöt kiinni paidan aukkoon, huomasin, että paita tarvitsee kyllä lisää valkoista ja lähdin virkkamaan reunapitsiä kaulukseen sekä hihansuihin. Näin kokonaisuudesta tuli yhteneväisempi kuin ilman reunapitsiä. Reunapitsiksi valikoitui piparkakku reuna ja työ oli aika nopeasti valmis.

Miten paita toimi töissä?

Oikein hyvin, lapset ja nuoret tykkäsivät todella paljon paidasta. Sekä näistä rumista mekoista ja paidoista, joita olen aikaisemmin tehnyt. Toki kyseiset vaatteet ovat heille kyllä tuttuja muutoinkin, sillä jotkin vaatteistani ovat työpaikalla mukana erilaisissa tapahtumissa, kuten meidän jouluaskarteluillassa minun rumajoulupaitamekkoni seisoi kauniisti kuusen vieressä ja toivotti perheet tervetulleiksi tilalle.

Mutta työkaverini kritisoivat sitä, että paitani ei ole ruma joulupaita, vaan se on hieno paita, ihanan jouluinen. Vaikka itse olin sitä mieltä, että sopii aiheeseen hyvin. Ei paita tosiaan ole mikään kovin kaunis ja on sellainen kevyt ruma joulupaita. Minun mielestäni kuitenkin.

Ruma paita jouluiseksi

Riemukasta lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Hih, eihän tuo ole ruma;D

  2. Nadine kirjoitti:

    Eihän tämä ole rumaa. Oikein hauska ja jouluinen. Hienosti onnistunut tuunaus 🙂

  3. Jonna kirjoitti:

    Ompa ihana yksityiskohta tuo pitsiolkapää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *