Hae
VillaNanna

Vanhoista farkuista hame

Vanhoista farkuista hame

Farkku on aina in, oli aikakausi mikä tahansa ja parastahan farkussa on se, että siitä voi tehdä mitä tahansa. Tee vaikka vanhoista farkuista hame tai mekko, farkku kyllä taipuu molempiin. Jos et halua vaatetta, voit tehdä erilaisia koreja tai tyynyjä, kaikki käy. Farkku on monipuolinen ja kestävä materiaali ja sitä on lopultaan aika helppo työstää. Vaikeuksia tuo vain kaikkein paksuimmat kohdat kun ompelee. Kannattaa siis huomioida se, ettei kovin paksuja kohtia tekisi.

Niin kuin muistatte, minulla oli tuo hauska farkkuprojekti tässä ja kaikenlaist1a sain tehtyä. Tämä työ tavallaan kuuluu myös kyseiseen projektiin, vaikka vain osaltaan. Farkkuprojektin osia on helman rimpsut, muuten olen joutunut hyödyntämään yhdet farkut, että sain nuo välikappaleet ommeltua hameeseen. Toki olisin voinut ommella farkkuja paloina kankaaksi ja näin saada välikappaleet eri tavoin, mutta olin laiska, enkä jaksanut alkaa väsäillä kangasta. Ensi kerralla sitten.

Farkkujämien tango

Vanhoista farkuista hame

Olen vuosia sitten ottanut mieheni vanhat farkut itselleni käyttöön ja ensin paikkaillut niitä puuvillakankailla mutta en sitten kuitenkaan ole näitä farkkuja käyttänyt, kun eivät oikein olleet minun juttu, joten päätin tehdä sitten farkuista hameen, kun siivoilin tuossa kaappejani ja löysin nämä farkut. Nyt farkut ovat enemmän minun juttuni ja enemmän tyyliäni. Oli hauska yhdistää farkkuhame valkoiseen neulepaitaan, jonka olen ostanut Fidasta aikaa sitten ja jalkaan Kierrätyskeskuksesta löytyneet pitkävartiset maiharit.

Halusin helmasta epäsymmetrisen, niin kuin tyyliini kuuluu ja frillaa myös oli saatava. Ehkä epäsymmetristä muotoa olisi saanut olla vielä enemmän, nostaa toista osaa ylemmäs, mutta tämä toimii myös oikein hyvin. Frillaa en rypyttänyt, vaan omepelin ensin valtavan määrän tilkkuja yhdeksi pötköksi ja aloin kiinnittämään sitä helmaan silmäpelillä. Taitoksia sinne tänne ja hyvä tuli. Tarkoitus oli saada lopputuloksen näyttämään karkealta ja ei viimeistellyltä. Ja mielestäni onnistuin hommassa oikein hyvin, vai mitä?

Tässä hommassa oli hyvä hyödyntää farkkuprojektin jämiä ja saada näin niitäkin jämiä pienemmäksi, vaikka nyt palat lisääntyi yksien farkkujen verran, kun jouduin uhraamaan yhdet liian pienet farkut tähän projektiin.

Vanhoista farkuista hame Vanhoista farkuista hame Vanhoista farkuista hameVanhoista farkuista hame

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

14 kommenttia

 1. Syksylintu kirjoitti:

  Ihana hame ja aivan ihana asukokonaisuus! Olet taitava ja ihailtavan persoonallinen tyyli sinulla <3. Mistä nuo ihanat kengät?

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon 🙂 Joo, olen aina rakastanut omituisia vaatteita 😀

 2. Jennyfer kirjoitti:

  Aivan super hieno! <3 -Jennyfer -blogi

  • villananna kirjoitti:

   Tää menis sullakin kyllä. Saisit siihen ihan eri ulottuvuutta mitä minä.

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Hauska ja erilainen hame tuli. Ihanat kuvat 🙂

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana hame ja koko asukokonaisuus! 🙂

 5. Nora kirjoitti:

  Hieno idea! Sain muuten siitä sun valkoisesta neuletakista, jota levennetty kiiloilla idean yhteen mun liiviin/hihattomaan puseroon joka on vähän liian tiukka eikä mene siksi kiinni alhaalta. Käyn joku päivä etsimässä siihen sopivaa kangasta levennyskiiloja varten. Sitten kun se joskus on valmis, voin pitää sitä. Olin joskus ajatellut jo luopuvani siitä, mutta eipä tarviikaan =)

  • villananna kirjoitti:

   Mahtavaa, kiilat on niin parasta, ja ei kaikkea tarvitse korjata niin, ettei se näy. Tämä on hieno vaihtoehto.

 6. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  oletpa taitava!

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

 7. Marjut kirjoitti:

  On kyllä upea. Aivan ihana tuo hameen helma. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *