Hae
VillaNanna

Shoppaile omassa vaatekaapissa

Shoppaile omassa vaatekaapissa

Aika ajoin muistuttelen lukijoitani, että shoppaile omassa vaatekaapissa ennen kuin lähdet ostoksille kauppoihin. Meikäläinen on tämän siivouksen aikana kerännyt vähemmän käytetyt vaatteet eteen ja näin ne pääsevät hyvin käyttöön jälleen. Useasti tässä hommassa kannattaa käyttää apuna myös Pinterestin kuvia sekä YouTubea, kun rakentaa vaatteista uusia asuja. Minä itse nimittäin hyödynnän todella paljon Pinterestiä kun teen uuden asun itselleni. Näen miten eri tavoin voidaan yhdistellä vaatteita toisiinsa ja pääsee hiukan ulos siitä omasta pienestä ajatumaailmasta.

Tämä siivousoperaatio on todella avanut silmäni uudelleen, vaikka hätäpäissäni tuossa meninkin vuosien jälkeen ostamaan uusia kankaita ja olen sen jälkeen potenut kauheaa krapulaa aiheesta. Olen katsonut sen lisäksi vielä Yle areenasta sarjaa Verta, hikeä ja T-paitoja. Tätä suosittelen kaikille. Kannattaa katsoa ja miettiä omaa kulutustaan ja avata silmiä näkemään hiukan mikä merkitys meillä on Aasian saasteissa.

Itse en ole mikään ekologisuuden perikuva, jos katsotaan vaatteiden määriä, mutta se mikä minulle on tärkeää, on se, että hankin vain sellaista, joita käytän. Nyt nämä vaatteet, jotka on siivottu pois kaapista, on niitä vaatteita, joita viimeksi mietin, että jos kuitenkin. Mutta ne eivät kuitenkaan mennyt päälle. Näin ollen, olen päättänyt, että mitään uutta ei tule, jos kaikkia vaatteita käytän. Toki ompelen edelleen mutta haluan käyttää vaatteitani tehokkaammin mitä ennen.

Asu: 

 • Pipo, tehty vanhasta villapaidasta, joka löytynyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta
 • Leggarit, Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Maiharit, Kierrätyskeskus
 • Aurinkolasit, Rayban, Itsepalvelu kirpputori Mankkaan Akseli

Shoppaile omassa vaatekaapissaShoppaile omassa vaatekaapissa

Shoppaile omassa vaatekaapissa

Mitä tällä kertaa sitten löysin? Minun hauskan ampparipaidan. Jättikokoisen neuleen, jonka olen neulonut vuonna papu ja kirves. Olisikohan tämä jo 15 vuotta vanha paita? Vähintään nyt ainakin. En nimittäin muista yhtään mistä lehdestä ohje on, mutta sen muistan, että oli Suuri käsityölehti. Rakastan näitä jättimäisiä paitoja, tässä paidassa huonoa on se, että lanka on keinokuitua, se ei lämmitä ollenkaan. Lanka itsessäänkin on aika kylmän tuntuinen. Paita on todella painava myöskin. Vaikka paita on keinokuitua, en heitä sitä jakoon, sillä käytän tämän loppuun. En laita vahinkoa siis kiertämään ollenkaan. Paitaa on käytetty paljon, varsinkin silloin kun sen sain valmiiksi. Nyt on ollut pitkiä pausseja kun paita ei oikein ole tuntunut omaltani, mutta tämä sopii hyvin nuorisotyöhön. On rento ja löysä.

Tässä asussa en ole käyttänyt apuvälineitä, olen useasti pukenut tämän paidan juurikin vain leggareiden kanssa. On näin kaikkein parhain, ihan siitä syystä, että paita on itsessään sen verran näyttävä ja massiivinen, etten halua muuta samanlaista riitelemään paidan kanssa. Riittää, että vaihtaa pipon sekä kengät, niin asu muuttuu heti toisenlaiseksi. Tällä tavoin yhdisteltynä tosin, asu on enemmän mun työlookkia kuin muilla tavoin yhdisteltynä.

Minä, meikki ja valkoinen iho

Tämä on sellainen asia, jota aina ihmetellään, miksi en meikkaa. Ei vain kiinnosta se, minulta puuttuu moni tyttögeeni ja tässä kohtaa se tosiaan puuttuu. Minulla ei ole kiinnostusta meikkeihin, eikä halua opetella meikkaamista. Toki minulla on muutamia juttuja, joilla vähän parantelen, kuten kulmakynä, ripsari sekä joskus harvoin myös värivoide. Ei muuta. Minun meikkini on pisamat, jotka ilmestyvät näin kevään tullen kasvoille. Tosin nekin ovat muuttuneet paljon nuoruusvuosien ja vitiligon ilmestyessä iholle.

Minulle myös useasti sanotaan siitä, että minun pitäisi ottaa vähän aurinkoa, jotten olisi niin valkoinen. Noh, en ota. Ihovauriot ovat minulle suurempi nounou kuin valkoinen iho. Tosin, koska olen punapää, palan herkästi ja koska minulla on vitiligo, on ihoni suojattava tarkkaan. Nautin itsestäni ihan näin, valkoisena kalkkilaivan kapteenina, jolla on valkoisia läikkiä ihossa sekä hassuja pisamia joka puolella naamaa, rinnuksia, käsiä ja selkää.

Ihoni tekee minusta ainutlaatuisen, eikä sitä pidä hävetä millään tavoin. Jokainen meistä on omalla tavallaan ainutlaatuinen ja siksi myöskin kaunis. Jos joku ei sitä kauneutta nää, on hänen silmissään vikaa, ei ainutlaatuisessa ihmisessä. Nautitaan itsestämme ja kaikesta kauniista ympärillämme!

Aurinkoista päivää kaikille!
Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Voitaisiin melkein lähiaikoina shoppailla molempien vaatekaapeissa 😀

 2. Nyyti kirjoitti:

  Muistan tuon mallin Suuresta käsityöstä! Suunnittelin pitkään neulovani sen itselleni, mutta lopulta se sitten kuitenkin jäi. Näyttää hurjan kivalta!

  • villananna kirjoitti:

   Vitsit kun löytäisi lehden numeron, niin voisi laittaa mistä tää on 🙂

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Omassa vaatekaapissa on todella kiva välillä shoppailla! Todella kiva tuo raidallinen neule!

 4. Marjut kirjoitti:

  Tuntuu, että itselläni on hyvin pieni vaatevalikoima. Muistan kaiken ulkoa. 😀 Joitakin voisin kyllä alkaa ehkä tuunaamaan uudenlaisiksi. Voisinkin katsoa pinterestistä inspistä, kiitos vinkistä. 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Itsekkin useimmat muistan, mutta sitten ne, jotka on jääneet sinne pohjimmaisiksi, niin ei voi muistaa, jos ei ole niitä edes käyttänyt.

 5. Isivuosi kirjoitti:

  Kiva idea tällainen shoppailu. Ja tuo keltamusta asu on kyllä huiman pirteä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *