Hae
VillaNanna

Mitä Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyy

Mitä Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyy

Mitä Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyy? Ilmiasosastolta löytyy ihan mitä tahansa, on kirjoja, tekstiilejä, astioita, kenkiä, vaatteita, asusteita, leluja. Ihan mitä tahansa. Joukossa on hyvää tavaraa, kakkoslaatua sekä sellaista, mikä kelpaa vain askarteluun. Käyn ilmaisosastolla juurikin sen vuoksi, että voin hyödyntää kaikkea tuunauksessa sekä askartelussa, mutta välillä löytyy sellaistakin, joka päätyy kaappiini. Näin tälläkin kerralla.

Koronan myötä nettiostojen määrä on lisääntynyt paljon ja se näkyy myös kirpputorien arjessa. Nykyään löytyy valtava määrä tavaraa, joka on ihan uutta, aina kirppareilla on myyty uuttakin, kun tehdään vikaostoja netistä, mutta varsinkin nyt uusien tavaroiden löytäminen kirppareilta on kasvanut. Ei mikään kovin hyvä juttu.

Mitä Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyy

Muutama viikko sitten kerroin, että vallitsevan tilanteen vuoksi en nyt hetkeen kierrä kirppareita ja tietenkin ennen kuin tämä päätös tehtiin, kävin UFFin tasarahapäivillä kaverini kanssa, sekä pikaisesti kierrätyskeskuksessa. UFFin löydöt olenkin jo esitellyt mutta en Kierrätyskeskuksen. Tälläkin kerralla esittelen vain ilmaisosaston löydöt.

Jokaisessa Kierrätyskeskuksessa on ilmaisosasto, on pieniä ja suuria osastoja. Nihtisillassa on suurin. Ilmaisosaston laatu on heikentynyt paljon siitä mitä se aikanaan oli, on siis aikoja kun en ota mukaani mitään, sillä materiaalit eivät sovellu aina edes askarteluun. Mutta välillä taas löytyy todellisia aarteita, joita ei voi jättää sinne lojumaan.

Etsin pääasiassa:

 • pikkukuppeja, kukkakuvioisia
 • vanhoja lehtiä ja kirjoja
 • tuunausmateriaalia (vaatteita ja kenkiä)

Harvion tarttuu mitään muuta mukaan. Joskus toki mutta hyvin harvoin. Olen joskus esimerkiksi löytänyt käyttökelpoiset lautaset, jotka ovat vieläkin meillä käytössä. Mutta tällainen on harvinaista.

Mitä lähti mukaan?

Mukaan lähti:

 • kaksi laukkua
 • t-paita
 • 3 paitaa
 • 2 neuletta
 • hame

Hameen korjaan itselleni sopivaksi, yksi paidoista menee silputtavaksi ja hyödynnän askarteluissani, muut tulivat sellaisenaan käyttöön. Tosin mustassa paidassa oli iso ammottava reikä, jonka kursin kiinni ja ompelin myös paikalle uuden helmen. Neuleet ovatkin jo kovassa käytössä minulla. Laukut olivat käyttämättömiä ja vaikken laukkuihminen ole, niin nappasin ne silti mukaani.

Mitä Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyy

Ostanko liikaa?

Kirpputoreilta ostaminen on lisääntynyt valtavasti ja käsitykset kirppareista on muuttuneet vähitellen. Suunta on hyvä, ja varsinkin nuorten osuus asiakaskunnasta on noususuuntainen. Valitettavasti tämä tuo myös negatiivista mukanaan, nimittäin kierrätysshoppailu on kohta samassa tasossa pikamuodin kanssa, ylikulutusta siis on havaittavissa.

Kyllä, myönnän, että ihan kaikkea ei minun tarvitse saada, vaikka kaikkea olenkin ostanut. Tilanne on ollut pahempikin. Nykyään kuitenkin en hanki mitään mitä ei ole tarvelistalla, enkä mitään mikä ei ole lempivaate. Lempivaate tuntuu heti päällä hyvälle, tulee hyvä fiilis, riemunkiljahduksiakin saa kuulua. Mutta myös tärkeää on se, että kysyn itseltäni, että käytänkö kyseistä vaatetta. Nykyään minulta ei juuri lähde mitään tavaraa Hope -yhdistykselle. Minulla on edelleen sama kassi makuuhuoneessa, joka minun piti laittaa kirpparille myyntiin. Mitään uutta ei ole sinne enää mennyt.

Mitä Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyy

Rauhallista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto – Mahdollisuuksien taivas

Korjausompelu – Laukun sanka

Asun hinta 8€

14 kommenttia

 1. Inkeri puutarhurintytär kirjoitti:

  Mielenkiintoista! Tavaraa kertyy ja pitäis laittaa kiertoon. Mietin mihin veisin hyllyllisen kirjoja…

 2. Rosa-Maria kirjoitti:

  Voi löytyä hyvääkin tavaraa kun oikeeseen aikaan osaa mennä .Ei aina riippuu mitä etsii .vai ottaako vaik ei tarvitse .Aikamoinen aarre autotta on kierrätyskeskus . LASTENVAATTEITAKIN IHAN KÄYTTÖKELPOISIA LÖYTYY .kaikkea kodin tavaraa .ym kun asun lähellä kiva käydä vaik katsomassa.tuttujakin näkyy. Kevättä rinnassa hymyillään kun tavataan nyt vain ei voi halata moikkalis koikkelis

 3. Jael kirjoitti:

  Tosi kiva juttu että löytyy myös kierrätystavaraa joka on ilmaista, ja vieläpä uuttakin.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Minusta on erikoista etteivät ihmiset jaksa nähdä vaivaa palauttaa tuotteita, jotka eivät ole itselle sopivia. Aika moniin paikkoihin palautus on käsittääkseni kuitenkin edelleenkin veloituksetonta. Itse nykyään useimmiten tilaan vaatteet Emmystä eli käytettynä. Yllättävän vähän sieltä tullut itselle sellaisia vaatteita mitkä eivät olekaan soveltuneet omaan käyttöön, toki tilauksista enemmistö onkin tuolle pikkuneidille 😀

  • villananna kirjoitti:

   Ei se palauttaminenkaan ihan ekologista ole ja monet vissiin sitten mieluiten laittaa kierrätykseen kuin laittaa takaisin, useat palautukset myös poltetaan.

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Sä teet kyllä aina hyviä löytöjä ja osaat jotenkin bongata kaikkea kivaa. Musta tuntuu, että mä en oikein ikinä bongaa mitään. Oon toisaalta todella tarkka materian suhteen, kun en halua kotiin mitään turhaa 😀

 6. riitta reissaa kirjoitti:

  Lahjoitan paljon. Vien pois. Ostan vain sen mitä varmasti tulen käyttämään, koska elämän aikana niin moni tavara ja vaate on jäänyt turhaksi. Kaikella on aikansa.

 7. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Sun postauksia lukiessa tekee aina mieli lähteä kirppikselle. Nykyään olen kriittinen ostaja ja tiedän tyylini. Harvoin tulee tehtyä hutiostoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *