Hae
VillaNanna

Kirppisvaatteilla brunssille

Meillä ei ole täällä Helsingissä asuessa oikein ollut mitään joka vuotista tapaa, joka tehdään joka vuosi. Turussa asuessamme me aina metiin tivoliin kun vappupäivä koitti, joskus myös vappuaattona, mutta yleensä aina vappupäivänä. Se on yleensä perheiden päivä viettää tivolissa aikaa. Mutta täällä Helsingissä ei olla oikein löydetty sitä omaa juttua, mutta nyt se tuli vastaan ihan yllättäen.
Muutama päivä ennen vappua sanoin miehelleni, että kun meillä ei ole mitään ihmeellistä tekemistä, eikä meille tule kukaan brunssille, niin mitä jos me mennään syömään merelle. Laitoin linkin ja mieheni innostui asiasta. Varasimme siis pöydän ja oli kerrankin jotain mitä taas odottaa. Royal Line järjestää erilaisia saaristoristeilyjä ja suosittelen todella paljon hyppäämään mukaan. Minusta oli todella mahtavaa nauttia hyvästä ateriasta kiireettömästi, katsella maisemia ja kuunnella alueiden historiaa ja pakko on vielä erikseen sanoa, että laivan oma sienisalaatti on mieletöntä herkkua, nam. Pelkkä ajatuskin sienisalaatista saa kuolan valumaan..
Olen aika iloinen siitä, että vihdoin löysimme jotakin sellaista mikä sopii meidän porukalle todella hyvin, rentoa menoa, ruokaa ja juomaa. Härdelli nautti sapuskasta mutta ruokailun jälkeen mieluiten pelaili puhelimella kuin seuraili mitä merellä tapahtuu. Tilanne varmasti muuttuu kun ikää tulee lisää ja kun sisarukset ovat menossa mukana. Sovittiin jo, että kesällä testataan illallista isoveikan kanssa.
Tästä nyt hiukan joutuu pulittamaan mutta vatsan saa syödä täyteen ja tunnelma on aika mahtava. Hauskaa oli se, että Härdellin koulukaverikin oli brunssilla ja vilkuttelivat toisilleen eri puolille laivaa. Eli voi hyvin törmätä myös tuttuihin.

Mitä tulee vaatteisiini, niin ihan jokainen vaatekappale on ostettu kirppikseltä, lukuunottamatta alusvaatteita, sukkia ja huivia (olen tehnyt sen itse). Paljon olen lukenut siitä miten kirppisvaatteilla ei voi olla tyyllikäs ja minä sitten tietenkin monin sanakääntein puolustan kirppareita ja varsinkin sitä, että kirppiksiltä löytää hyvin niin merkkivaatteita kuin tyylikkäitä asuja. Jokaiseen makuun löytyy aina ja nyt on ilmestynyt enemmissä määrin myös plussa kokoja tankoihin. Hyvän näköisiä, muodikkaita isojen naisten vaatteita. Useasti ne vaan pakkaa menemään lopulta tuonne ilmaisosastolle. Mikä on surullista.

Voiko kirppisvaatteilla pukeutua tyyllikkäästi?

Itse en yleensä ihan näin pukeudu, mutta jotenkin halusin alleviivata sitä, että olemme merellä ja nautimme meri-ilmasta ja auringosta. Tuonne kun voi pukeutua oikeasti miten tahtoo. Asuni (kirppisosio) on maksanut 10€ yhteensä. Ei siis kallista pukeutumista ollenkaan. Housut ovatkin teille jo tutut, ne esiteltiin vuosi sitten blogissa, toisessa yhteydessä ja housut ovat olleet viime kesänä kovassa käytössä ja käyttö jatkuu edelleen. Takki sekä paita on nyt uusimpia hankintoja. Kengät on myös täällä esitelty mutta laukusta en mene takuuseen, että olisi täällä blogissa ollut kertaakaan.
Minun mielipide on siis se, että halutessaan kirppisvaatteilla voi pukeutua tyyllikkäästi sekä muodin mukaisesti helposti sekä halvalla. Myös erilaisiin aikakausiin on helppo löytää sopivat vaatteet ja asusteet. Koska itselläni tyyli vaihtuu päivittäin, on erittäin hyvä, että kaapista löytyy siihen sun tähän eri vaihtoehtoja. Niitä voi myös yhdistellä eri tyyleihin, kuten eilisessä postauksessa kerroin miten moneen eri tyyliin minun hauskat housut sopii. Sopisi myös tähän merihenkiseenkin tyyliin. 
Minua kyllä välillä harmittaa niin paljon ihmisten luulot siitä millaisia paikkoja kirpparit nykyään on. Kirpparit ovat paljon muuttuneet ja niistä tosiaan löytää mitä vain. Ainut asia on, että pitää tutustua kunnolla siihen lempparikirppariin kunnolla, milloin tulee uutta sisään, milloin tulee uutta ilmaisosastolle yms. Olla paikalla oikeaan aikaan ja napata kaikki parhaat päältä. Se vie aikaa mutta siinä oppii monta hyvää niksiä kun käy ja opettelee.

Mukavaa loppuviikkoa!

-Melissa-

14 kommenttia

 1. Minna M kirjoitti:

  Onpa teillä ollut hyvä brunssi hienoilla maisemilla! Ja ihana merihenkinen asu! Tyylikästä!
  Meillä oli ystäväperhe brunssilla. Perinteeksi on muodostunut suunnitella vappuna matkoja ystävän kanssa. Tänä vuonna ulkomaanmatkan sijaan sovimme yhyeisestä kirppiskierroksesta, koulunlopettajaispäivän picnicistä ja yhteisestä perheiden metsäretkestä.
  Mukavaa loppuviikkoa!

 2. Metsäntyttö kirjoitti:

  Kivan merihenkinen asu:)

 3. Jenni S. | big mamas home kirjoitti:

  Ihana, raikas kevätasu. ? Tykkään. Kengät tuo kivaa särmää.

 4. Jael kirjoitti:

  Ihana asu:) Tuo Royal Linen risteily ja buffet on tosi ihana yhdistelmä, olen ollut sillä muutaman kerran, ja kun vielä asuin Helsingissä, vein ulkomailta tulleet vieraat risteilylle ja lounaalle.
  Täällähän ei mitään vappua vietetä, se taitaa olla vain SUomen ja Ruotsin juttu. Suomess muuten tein UFF:ssa pari tosi hyvää löytöä kun sattumalta osuin sinne euron päivänä, ja 2 eurolla sain ihanan keltaisen poplarin ja kivan pikku puuvillajakun:)

 5. Seminole kirjoitti:

  Kesälomasta ei vielä tietoakaan, mutta tuo pieni risteily olisi varmaan kiva yhtenä lomapäivänä!

  P.S. Olen kateellinen sun punaisista kengistäsi 😀

 6. Marleena kirjoitti:

  ihana asu! itsekkin tykkään ostella kirpputoreilta vaatteita?

 7. Melissa kirjoitti:

  Täällä on kyllä kiva tämä saaristoristeily. Luulen, että tästä on tulossa meidän perinne.

 8. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 9. Melissa kirjoitti:

  Oli niin ihana ilma <3

 10. Melissa kirjoitti:

  Royal Linella on kyllä monta erillaista tosi kivaa juttua, ollaan jo sovittu, että mennään isomman pojan kanssa illalliselle tuonne.
  UFFista ei juuri muulloin kannata mitään ostaa kuin juurikin euron päivinä.

 11. Melissa kirjoitti:

  Suosittelen todella, että kannattaa joko lähteä tällaiselle reissulle tai sitten koko päivän saarihyppelylle.

 12. Melissa kirjoitti:

  Kirpparit ovat ihan parasta.

 13. Art LilyKristin | M.Hartikainen kirjoitti:

  Ihana lookki sulla, tuo takki ja nuo kengät on aivan ihanat <3

 14. Melissa kirjoitti:

  Itse myös tykkään tästä lookista, vaikka harvoin tällaiseen pukeudun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *