Hae
VillaNanna

Syksyn kivat DIY ideat

Syksyn kivat DIY ideat

Syksyn tuulet puhaltaa ja tekee mieli kääriytyä peiton alle lämpimän teen kanssa, katsellen hyvää elokuvaa, kutimet kädessä tietenkin. On ihanaa haaveilla ihanista vaatteista ja miettiä mitä se oma kaappi sisältää ja voisiko niistä tehdä jotakin.

Syksyn kivat DIY ideat

Syksy tuo mukanaan sateen ja kylmyyden lisäksi myös kaiken ihanan lämpöisen ja pehmeän. Useasti tykkään hautautua sängyn uumeniin ja alkaa suunnitella seuraavia hauskoja tuunauksia. Katselen vanhoja kuvia ja ideoin uusia juttuja. Yleensä näin syksyllä haluan jotakin pientä kivaa kaappiin, joka on tuunattu vanhasta. Pipoja yms. teen nykyään todella vähän, koska kaapit pursuaa huiveja, pipoja, hanskoja sun muita härpätyksiä. Mutta kaikkea muuta kyllä haluan päästä testailemaan mahdollisimman pian kun saan jonkin idean päähäni.

Halusin kerätä teille muutaman vanhan idean, jonka olen postannut aikaa sitten. Näitä on ollut kiva tehdä ja vieläkin muistelen sitä fiilistä, jonka sain kun sain valmiiksi nämä ihanuudet. Linkeistä löytyy enemmän tietoa kaavoista sekä muista ohjeista, miten tehdä, jos kaavoja ei ole käytetty. Muuten aika simppeleitä toteuttaa.

Tissipaita muuttuu keepiksi

Neulepaidasta takki

Kaksi vanhaa neuletta

Vanhoista farkuista farkkumekko+virkattu pipo

Sadepäivät muuttuvat tuunauspäiviksi

Itsellä ainakin käy useasti niin, kun illat pimenee ja sade ropisee ikkunan takana ja levottomuus iskee vasten kasvoja, niin kaivan kaappini perimmäiset nurkat etsien surullisia vaatteita, joista voi tehdä ihan uusia juttuja. Näitä löytyy aina yllättävän paljon. Vaikka miten koittaa aina laittaa tietyt vaatteet suoraan tuunauspinoon, niin silti niitä löytyy kaapista. Sadepäivä on ihan parasta aikaa tehdä käsitöitä. Siis vaikka ja mitä käsitöitä, mutta itselläni se on juuri tuunaus. En tiedä miksi se on aina näin, että syksyllä iskee tuunausvimma. Ehkä se on ne ihanan pehmeät neuleet ja flanellipaidat.

Syksyisiä tuunauksia voi tehdä niin monenlaisia, villapaidoista saa osia yhdistelemällä uusia neulepaitoja tai koristetyynyjä tai peittoja. Flanellipaidoista saa housuja tai ihania paitoja tuunaamalla röyhelöitä sinne tänne. Villapaidoista saa ihania asusteita moneen lähtöön ja tietenkin villapaitoja voi hyödyntää myös kattauksissa. Mielikuvitus on rajana kun alkaa puuhastella vanhojen vaatteiden parissa. Ja lopputulos on aina sellainen kuin pitäisi ollakin. Oikeasti.

Syksyn kivat DIY ideat

Rentoa iltaa kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Yksi kommentti

  1. Nadine G kirjoitti:

    Jokaisella vaatteella on silti oma kausi, ja hetken päästä se ei enää kiinnostaa. Sen takia on tosi kiva (ja hyödyllistäkin) osata muokata ne uuteen uskoon. Ja mihin niitä pimeitä ja sateisia iltoja vielä käyttää? Se on ompeluteratpiaa 🧵

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.