Hae
VillaNanna

Itse tehtyjä vaatteita kirpparilla

Itse tehtyjä vaatteita kirpparilla

Ostan useasti itse tehtyjä vaatteita kirppareilta. Toki minulla on tietyt kriteerit niille, mutta yleensä haluan ostaa juuri itse tehtyjä. Koska ne sopivat paremmin omaan tyyliini kuin tehdastuotetut vaatteet. Mutta en siis kaikkea osta, tietenkään. Vain sellaiset mitkä sopii minulle ja jotka on tehty hyvin.

Itse tehtyjä vaatteita kirpparilla

Turussa kun oltiin tuossa hetki sitten, niin kiersin parit kirpparit ja löysinkin muutaman kivan vaatteen kesäkaappiini. Yksi tällainen ostos oli vintage Uffista, jonkun tekemä hame. Materiaali vaikuttaisi olevan puuvillaa tai puuvillasekoitetta. Hyvin yksinkertainen malli, jossa helmaan laitettu frilla. Hame tuntui heti omalta kun sen käteeni otin rekiltä ja kun sen vihdoin pesun jälkeen päälleni sain, olin varma siitä, että meidän yhteinen taival on pitkä.

Toki hiukan jouduin korjaamaan hametta myöskin, sillä kuminauha oli kiinnitetty hameeseen hakaneulalla ja nyt olen harkinnut, että vaihdan kuminauhan leveämpään vaihtoehtoon. Mutta se tapahtuu kun tapahtuu. Muuten hame toimii minulla hyvin. Töihin laitoin hameen kaveriksi puuvillaisen liivin, jonka olen viime vuonna löytänyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Löysin silloin kaksi ihanaa neuletta, joista toinen oli myös jonkun itse neuloma, tämä liivi on teollisesti valmistettu. Molemmat olivat kesällä kovassa käytössä ja niin ovat myös tänä vuonna.

Puuvillashortsit kesäksi

Itse tehdyissä vaatteissa on särmää

Olen aikaisemmin puhunut siitä, että vaatteilla on aina jokin tarina ja se on yksi syy miksi tykkään ostaa kirppareilta vaatteita. Mutta miksi pidän itse tehtyjä isommassa arvossa kuin tehdastuotettuja? Ihan siitä syystä, että joku on nähnyt vaivaa oman tyylin rakentamisessa. Yleensä olen ostanut muiden tekemiä neuleita, mutta välillä tulee vastaan ommeltuja ja jos vaate on minulle hyvä, niin tietenkin sen nappaan itselleni. Itse tehdyillä vaatteilla on siis erilainen tarina kerrottavana.

Se kertoo miten luomisprosessi on lähtenyt liikkeelle, miten mikäkin osa on löytänyt oman paikkansa ja miten tekijä on kohdellut vaatettaan. Millainen on ollut tunne kun vaate on vihdoin valmis. Se ilo ja riemu siitä, että hei, minä tein tämän. Ne ovat niitä tuntemuksia minulla kun otan käteeni sen itse tehdyn vaatteen ja sovitan sitä ja hyåistelen. Annan vaatteen kertoa minulle koko tarinan ja sitten minun kanssani vaate saa lisää tarinoita itseensä.

Itse tehtyjä vaatteita kirpparilla

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Vuosittainen perhetapaaminen

6 kommenttia

  1. Samavain kirjoitti:

    Arvostan kovasti itse tehtyjä vaatteita. Valitettavasti niitä harvoin löytyy kirppareilta tai ne ovat yleensä liian pieniä, kun ovat ommeltu ehkä 70-luvulla ja silloin ihmiset olivat paljon itseäni pienempiä. Muuten ostan kyllä mielelläni, jos sattuu mieluinen löytymään. Valmisvaatteiden laatu vain on harvoin verrattavissa itsetehtyihin.

  2. Nadine G kirjoitti:

    Itsetehdyt vaatteet ovat melkein aina persoonallisempia ja paremminkin tehtyjä kuin liukuhihnalta tulleet. Myös käytetty materiaali on yleensä laadukkaampi.

  3. Mare Kinanen kirjoitti:

    Pirteä kesähame 🙂 Kun itse tekee, niin saa sellaista kun haluaa. Ja ihan mahtavaa että joku toinen haluaa vielä sen jälkeen kun on itse tarpeeksi käyttänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *