Hae
VillaNanna

Jämistä laukku ja myssy

Jämistä laukku ja myssy

Jämät on mun ilo, oikeasti. Niistä saa vaikka ja mitä aikaiseksi. Tee vaikka jämistä laukku ja myssy! Innostun aina syksyisin tweedistä, se on yksi lemppareistani ja kuuluu syksyyni suurena osana. Tokikaan minulla ei ole kuin kaksi tweed bleiseriä, mutta kankaita olisi kun vaan alkaisi tekemään itselleen niistä takkeja ja bleisereitä. Villakangas on niin ihanaa materiaalia, oli niistä tehty sitten mitä tahansa.

Tweed vie aina sinut matkalle Englannin maaseudulle, pukeudun lämpimään, paksuun neuleeseen, jalassa on tweed housut, ratsastussaappaat ja tuulensuojana tweed-takki. Päähineessä keikkuu sulat. Näin on joka vuosi, villakangas, kukonaskel, meleeratut kankaat, tweed, lämpimät villat, ruskan värit. Ne kietovat minut lämpimään syleilyyn. Voisi melkein luulla, että siedän syksyä edes hiukan, tai annan sille mahdollisuuden vietellä minut.

Jämistä laukku ja myssy

Koska kuitenkin jotakin ihanaa tweediin liittyvää on saatava, oli sukellettava todella syvälle laatikoiden sisään ja kloorattava jonkin aikaa, ennen kuin löysin sopivia vanhoja villakangas palasia. Nämä palaset ovat alunperin olleet bleisereitä, jotka olen napannut Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Takeista on tehty kaikenlaisia juttuja. Nämä palaset suorastaan huusivat päästä pikkuiseksi, suloiseksi laukuksi. Laukun kaavat löydät SK 10/2004 -lehdestä. Kun löysin palaset, alkoi suunnitelma muodostua. Löysin myös sopivan vyön, jota käyttää tässä laukussa, sekä vanhan napin ja hiukan vihreää nahkaa.

Tämän jälkeen ei muuta kuin hommiin. Ensin kannattaa yhdistää tilkut toisiinsa ja vasta sen jälkeen leikata kaavat. Toki jos tahtoo voi tehdä toisinkin, että yhdistää tilkut kaavan mukaan heti. Itse koen sen kuitenkin jotenkin turhan hankalaksi. Laukun vuoriksi sopii mikä tahansa puuvillainen kangas. Ja jos haluaa voi laukkuun tehdä myös sopivan lippahatun. Näihinkin on kyllä olemassa kaavoja monissa lehdissä, mutta itse olen värkännyt omiin hattuihin omat kaavat. Pienellä säädöllä saa siis itsekin tehtyä kivat myssyt. Lippalakkiin olen käyttänyt siis tweed bleiseristä kankaan, lippaan laitoin ruskeaa nahkaa ja kovetin lipan ihan jämäkällä tukikankaalla.

Niin täydellisen sopivat syksyyn ja niin täydelliset tweed asuun. Vai mitä tuumaatte? Kohta on joulu ja vieläkin ilma on kuin syksyllä. Saa nähdä tuleeko lunta ollenkaan. Mitä mieltä olette, tuleeko lunta ennen joulua, vai onko jälleen musta joulu?

Jämistä laukku ja myssy

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Tweed on ihana materiaali ja siitä tulee minullekin aina mieleen Englannin nummet. Agatha Christien kirjoissa pukeudutaan tweed kun ratkotaan murhia. Ja jalassa on silloin vihreät wellingtonit. Ihan klasikkokuosi samoin kuin kukonaskel kuviokin. Omistin aikoinaan aivan ihan tweedtakin, jonka käytin lähes puhki. Harmittaa kun sitä ei ole enää!

  Ihanat tuunailut olet taas saanut aikaan. Epäilen valkeaa joulua koska ilmat ovat olleet poikkeuksellisen lämpimät ja kuluva vuosi on historian lämpimin ilmastollisesti. Totta kai sitä aina toivoo edes vähän valkoista jouluksi.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Tweed on niin ihana ja kukonaskel samoin. Sama homma, etten oikein usko, että sitä lunta saadaan jouluksi.

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Mies innostui jo vuosia sitten kun kävimme Tukholmassa ihastelemassa Bike in Tweed -pyöräilytapahtumaa, että jos ostaisikin tweedpuvun tai ainakin tweedtakin ja alkaisi pyöräillä pukeutuen kuin herrasmies, mutta niin se vaan on toistaikseksi jäänyt ajatuksen tasolle.

  • villananna kirjoitti:

   Semmoinen puku olisi kyllä niin siisti. Mulla on myös suunnitelmissa tehdä tweed-puku, ne on niin upeita.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tweed vie kyllä tosiaan ajatukset britteihin 🙂

 4. DML kirjoitti:

  Tulipa ihana ja muodikas myssy 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *