Hae
VillaNanna

Ihana kotikosmetiikka

Ekologinen kosmetiikka on erittäin helppo valmistaa itse, aikaakaan ei periaatteessa näihin juurikaan mene. Eniten aikaa menee jähmettymiseen kuin itse valmistamiseen ja mikä parasta, kun tekee isomman määrän kerralla, voi antaa ihanan kylpylä tunnelman omalle rakkaalle ystävälle myös. Nämä tekemäni tuotteet on yksi osa helmikuun teemaa mutta tulin siihen lopputulokseen, että nämä herkulliset tuotteet tarvitsevat ihan oman postauksen myös. Koko ihanan tuoksuinen ja karamellin näköinen kylpyläpaketti esitellään resepteineen jo nyt. Nämä herkut ovat niin ihania.
Oletko koskaan tehnyt itse kotikosmetiikkaa?
Meillä on arkipäivää kylpypommit sekä kahvikuorinta-aine. Niistä onkin blogissa muutama resepti laitettu mutta uusina asioina tein saippuaa sekä dödöä. Kotikosmetiikkaan tarvittavia aineita voi hankkia esimerkiksi LimePopista tai/ja Ruohonjuuresta. Muitakin vaihtoehtoja on mutta itse käytän näiden yritysten tarvikkeita. Muottivaihtoehtoja on valtavasti, kirppiksiltä löytyy kaikenlaisia ihania muotteja, joita hyödyntää tässä hommassa. Myös paperiset muotit käy esimerkiksi kylpypommien tekoon. Kaikki ei aina onnistu, kuten ei minullakaan tässä hommassa käynyt mutta se ei haittaa silti yhtään. Monivärisiäkin voi tehdä. Mielikuvitus on rajana tässäkin hommassa. Vaikka itse olinkin niin tylsä, että tein yksivärisenä kaikki…
Homma lähtee liikkeelle siitä, että miettii mitä haluaa tehdä, mitä tarvitsee. Oma listani oli aika pikkuinen mutta monta tärkeää asiaa. Mieti mitä kaikkea muuta tarvitse kosmetiikan tekoon. Minulla on ihan erikseen omat kulhot ja nuolijat, sillä tuoksut tarttuu kiinni vaikka pesisi huolellisesti kulhot, näin tuoksu tarttuu elitarvikkeisiin ja ruoan maku muuttuu. Joten suosittelen hankkimaan tälle askartelulle omat välineet vaikka Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, niin kuin itse olen tehnyt. Valitsen muutenkin näihin hommiin sellaista mikä ei ole suoranaisesti meiltä itseltämme pois. Kuten teen valitsen sen mukaan mistä emme tykkää (vihreä tee) mutta tuoksu on aivan mieletön kuten nyt tällä hetkellä käytössä oleva sitrustee. Niin ihana tuoksu…
Kosmetiikka tuotteet:
Kahvikuorinta – aine
saippua
kylpypommit
dödö
Tarvitsin aineksien lisäksi: teräskulhon, jossa sulattaa saippuamassa, sekoituskulho, iso lusikka sekoittamiseen, ilmatiiviitä lasipurkkeja (ilmaisosastot ja muut kirppikset), muotit. Suosittelen hankkimaan oman kaapin uumenista poistettavia astioita mutta jos sellaisia ei ole, niin kirppiksiltä löytyy kyllä astioita, jotka toimivat askartelussa hyvin.
Koska näiden tekeminen ei ole niin nokonuukaa ja just silleen, voi lapset ottaa mukaan puuhaan. Silloin tulee mitä hauskempia pommeja sekä saippuoita, kunhan varoo kuumaa saippuamassaa. aikuisen on hyvä kaataa sulannut massa muotteihin.

Huom!!
Jos taikina on liian rouhemmaista, lisää puoli ruokalusikallista öljyä, jotta taikina hieman löystyy. Taikinan pitää olla helposti muovailtavissa mutta hajoavaista.

Huom!!
Ota dödöä aina sille tarkoitetulla ottimella, joko lusikalla tai veitsellä. Näin purkkiin ei pääse bakteereja. Suosittelen myös pitämään kainalokarvat lyhyenä, ettei dödö paakkuunnu kainalokarvoihin. Dödö on aika voidemmaista niin se tarttuu karvoihin helposti.


Ihanaa päivää teille kaikille!
-Melissa-

14 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Kiva postaus:) Minä olen ja teen edelleenkin itse tosi hyvää salvaa, ja puhdistusaineita, olen kirjoittanutkin siitä joskus kauan sitten. Kivoja tuotteita teit:)

 2. Melissa L kirjoitti:

  Mun pitäiskin kokeilla niitä sun reseptejä.

 3. Virpi / Villiviinin viemää kirjoitti:

  Kiva postaus, pitääkin kokeilla tuota dödöä. Jotenkin on tässä iän myötä alkanut tuntumaan siltä että sitä haluaa iholleen aina vain luonnonmukaisempia aineita levitellä.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse olen testannut vai kahvikuorinnan tekemistä, mutta mielessä ollut muutakin – tuota dödöä pitää ehdottomasti kokeilla; tuoksuahan siihen halutessaan voi lisäillä eteerisistä öljyistä 🙂

 5. Melissa L kirjoitti:

  Vanheneva iho ohenee, minulla iho regoi nykyään helposti dödöihin ja kivi tai itse tehty on ollut paras valinta.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Totta. Unohdin tuohon reseptiin laittaa, että itse laitoin vaniljatuoksua joukkoon.

 7. Nina Ranki kirjoitti:

  Siis vitsit miten mainiota! Oma poikani rakastaa isovanhemmillaan kylpypommeja käyttää, kun sieltä löytyy aina niitä Lushin kalliita kylpypommeja, mutta nyt voisinkin tehdä niitä hänelle ihan itse 😀 Kiitos tästä!

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kylpypommeja kannattaa tosiaan tehdä itse myös. Erilaisia reseptejä löytyy paljon netistä.Kannattaa tutustua myös LimePopin resepteihin.

 9. Irmeli kirjoitti:

  Kotitekoinen on mukavaa, tiedämme mitä on tuotteissa. Itse olen vuosikymmeniä sekoitellut erilaisia voiteita, todella helppoa vanhalla reseptillä. Tukkaöljyjäkin laitoin, kunnes vaihdoin pellavan siemen öljyyn, tehokasta sekin. Irmeli

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä, totta turiset, parasta on kun tietää mitä siellä saippuassakin on.

 11. Emma // Haaveita ja hauiskaantoja kirjoitti:

  En oo koskaan ite tehnyt kosmetiikkaa, ostan aina vaan tuttuja ja turvallisia kaupasta 😀

 12. Sonja kirjoitti:

  Huippua! Pitää itsekin testata!

 13. Melissa L kirjoitti:

  Sama minulla, että ostin aina tuttua ja turvallista. Nykyään teen 🙂

 14. Melissa L kirjoitti:

  Suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *