Hae
VillaNanna

Kohteena Turun linna

Kohteena Turun linna

Lomalla kohteena oli Turun linna ja oli kyllä hienoa käydä pitkästä aikaa siellä katsomassa. Siitä kun on ainakin kymmenen vuotta aikaa kun viimeksi siellä käytiin. Taidettiin jopa asua silloin Turussa kun vierailtiin linnassa. Nyt ei kovin montaa linnaa ole meillä enää Suomessa jota emme ole nähneet.

Kohteena Turun linna

Jos ette siis vielä tienneet, niin olemme koko perhe syntyneet Turussa ja osa meidän molempien suvusta elelee edelleen Turussa, kuten vanhimmat lapseni, siksi käymme Turussa muutaman kerran vuodessa, vähintään sen kerran. Tänä vuonna matkattiin siis joululomalla tapaamaan läheisiä ja samalla reissulla halusin käydä myös Turun linnassa. Pakko tätä museokorttia on hyödyntää kun sellainen ihanuus minulla on.

Oli kyllä ihan hyvä käydä, sillä nyt siellä oli muuttunut näyttelyitä niin paljon, että mielenkiintoista nähtävää oli paljon. Linna ei tuntunut myöskään niin kolkolle mitä se aikaisempina kertoina on ollut tai on tuntunut sille. Koronapassi kysyttiin heti ovella, ennen sisälle pääsyä ja lipunmyynti oli ohjattu yhteen paikkaan. Mentiin aika aikaisin, niin jonoakaan ei ollut, hyvin väljästi kuljettiin paikasta paikkaan ja tosiaan nuo näyttelyt olivat mahtavia. Varsinkin eri aikojen joulupöydät kiinnosti meidän Härdelliä kovasti.

Turun Linna

Turun linnaa alettiin rakentaa noin 1280 -luvulla aurajoen suulle. Alkujaan se perustettiin Ruotsin kruunun hallintolinnaksi mutta siitä tuli herttua-ajan renesanssilinna sekä vankila. Museona Turun linna on toiminut 1800 -luvulta lähtien. Linna vaurioitui pahoin 1941 pommituksissa, jonka vuoksi toisen maailman sodan jälkeen linnaa restauroitiin ja korjattiin. Linnan aukioloista ja näyttelyistä voit katsoa tästä linkistä.

Turun linna kuuluu yhteen suosituimpaan turistikohteeseen, enkä ihmettele. Kymmenen vuotta sitten kyllä ihmettelin, nyt minusta siellä oli erittäin mielenkiintoisesti rakennettuja näyttelyitä ja moni asia oli myös muuttunut. Mielestäni Turun linna on pysynyt hyvin virtausten mukana ja löytäneet hyviä keinoja herätellä turisteja käymään linnassa. Turun linna on mielestäni myös yksi kauneimpia linnoja mitä Suomesta löytyy. Aikaa saa kulumaan linnassa vaikka kuinka. Meidän kierros kesti noin viisi tuntia ja pidempäänkin olisi mennyt, mutta Härdellillä oli yhdessä kohtaa hiukan kiire, en tiedä minne mutta jonnekin. Ennen pois lähtöä istahdimme linnan kahvila/ravintolaan glögille ja rauhoituimme hetkiksi ennen siirtymistä anopille.

Itse halusin nähdä Vanitas -näyttelyn. Se oli sellainen, joka pisti silmiini kun googlettelin ja katselin mihin voisi suunnata joululomalla, mitkä paikat ovat auki. Sen verran vähän oli mikään auki, että harmitti todella paljon se, ettei Suomessa tapahdu mitään jouluisin. Se olisi kannattavaa pitää joulutorit auki jouluna sekä pitää eri museoita myös avoinna, kuten muuallakin on. Turisteja kuitenkin oli isot määrät meidänkin vierailupäivänä. Suomi on hiukan jälkijunassa tässä asiassa.

Kohteena Turun linna Kohteena Turun linna

Nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Seikkailu Hämeen linnaan

Kastelholman linna

Kuusiston linnan rauniot

 

10 kommenttia

 1. Lohkare kirjoitti:

  Vielä joku päivä pitää keretä tuonnekkin ?

 2. Anne kirjoitti:

  Minun ei olisi tullut mieleenkään mennä joulun aikaan Turun linnaan. Muutoinkin miellän sen kesäpaikaksi.
  Pitääkin laittaa tehtävälistalle käynti siellä, Turussa kun tulee aika usein käytyä ( Ja viime linnavierailusta on todellakin monta vuotta aikaa)

  • villananna kirjoitti:

   Itse viihtyisin ehkä paremmin Suomessa joulun ajan, jos täällä olisi paikat auki, kuten on esimerkiksi Krakovassa. Turku on upea paikka varsinkin kesällä. Mun ehdoton suosikki paikka Turussa on Aurajoen alajuoksu.

 3. Anne N kirjoitti:

  Komea linna ja mielenkiintoisia näyttelyitä. Muakin kiinostaa noi joulupöydät 🙂

 4. Nadine kirjoitti:

  Voi kun ihana olisi käydä katsomassa uutta näyttelyä Turun linnassa!
  Itsekin olemme koko perhe sieltä seudulta kotoisin, niin koko meidän Suomen haara asustelee siellä päin. Kävimme sisällä viimeisen kerran varmaan aika tavalla yli 10 vuotta takaperin. Minusta silloinkin näyttely oli varsin mielenkiintoinen. Nyt Turun linna on meidän seuraavan Suomen visiitin bucket listassa.

 5. Suvi H kirjoitti:

  Kuulostaa mukavalta teidän reissu. Tuolla olisi kyllä kiva käydä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *