Hae
VillaNanna

Hippitytön neule

Hippitytön neule

Tämä hippitytön neule sai alkunsa siitä, että löysin vuosia sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta keskeneräisen neuleen. Kun sain sen käsiini, niin ajatus lähti siitä. Vielä tosin en tiennyt mikä on se materiaali, jonka yhdistän neuleeseen. Lopulta päätin käyttää tilkkulaatikon pohjalle jäänyttä viskoosin palaa, joka riitti juuri ja juuri tähän projektiin.

Hippitytön neule

Neule itsessään on aika painava, vaikka onkin hyvin löysästi neulottu. Lanka on ilmeisesti bambu-puuvillasekoitetta. Tosin voi se olla myös pelkästään puuvillaa, mutta vaikuttaa, että on sekoitelankaa. Neule oli hivenen ehkä liian pieni minulle, mutta sopi silti päälleni ilman, että kiristi mistään. Päätin kuitenkin muokata neuleen enemmän omaan makuuni sopivaksi kuin valmistaa se sellaisenaan valmiiksi. Koin paidan olevan itselleni turhan tylsä ja kaipasin siihen vähän eloa. Onneksi tilkkulaatikko toi apua asiaan.

Tarvikkeet:

  • keskeneräinen neule
  • viskoosikangasta

Tee näin:

  • Purkaa neuleen sivusaumoja auki.
  • Leikkaa viskoosista kaksi kiilaa.
  • Ompele kiilat neuleen sivusaumoihin.
  • Ompele yksi pitkä suiro viskoosista.
  • Tee toiseen pitkään sivuun käänne ja ompele se kiinni.
  • Ompele toiseen pitkään sivuun rypytyslanka.
  • Tee samoin hihansuille.
  • Kiinnitä frilla neuleen helmaan ja rypytä tasaiseksi.
  • Ompele frilla kiinni helmaan.
  • Ompele pitkä nauha viskoosista. (Jos tarvetta)
  • Pujota nauha pääntielle. (jos tarvetta)

Riippuu siis paljon siitä neuleesta millainen se on, mitä kaikkea siihen pitää laittaa. Jos on esimerkiksi neuleen pinnassa reikiä, niin tällaiseen sopii sellainen, että ompelee pitsiä ja joko leikkaa ne reikäiset kohdat suuremmiksi tai sitten peittää ne pitsillä. Näin itse tekisin. Tuunauksessakin voi käyttää pitsiä, jos ei ole viskoosia tai ei halua käyttää viskoosia. Itse halusin enemmän tämän kaltaisen mikä tästä tuli mutta romanttisemman tekisin tuolla ajatuksella.

Hippitytön neule Hippitytön neule

Miten yhdistää tällainen paita?

Mielestäni tätä voi yhdistää minkä tahansa kanssa jälleen. Olen käyttänyt tätä tosin lähinnä farkkujen sekä leggareiden kanssa. Mutta toimii myös trumpettihousujenkin, kuten nyt näissä kuvissa. Uskon, että toimii myös kuviollisten leggareiden kanssa, en ole vielä kokeillut, mutta uskoisin näin. Useasti itselläni käy niin, että tykästyn johonkin yhdistelmään niin paljon, etten osaa lähteä kokeilemaan muita. Sitten kun joskus kyseinen osa ei ole käyttökelpoinen enää, niin tulee tenkkapoo ja on aloitettava alusta ja väännettävä aivot uuteen ajatteluun. Joskus taas on vaatteita, joiden kanssa tykkään leikitellä ja yhdistellä miten tahansa.

Tämä paita on juuri sellainen, joka on joka hippitytön neule ja muokkautuu fiiliksen mukaan enemmän tai vähemmän hipiksi. Kesällä paita toimii hyvin shortsien kanssa, oli ne sitten enemmän bermudat tai minishortsit tai sitten paidan voi heittää vaikka mekon kanssa. Valinta on sinun. Oman vaatekaapin sisällön kanssa on kiva leikkiä ja varsinkin kesällä, kun kelit on hyvät ja mikä tahansa näyttää hyvälle päällä.

Hippitytön neule

Herkullista vappua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

#lempivaatteeni kampanja – toukokuu

Esittele jokin vanha tuunaus

Pöytäliinasta ja verhosta bikinit

Kääriydy lakanaan sunnuntaina

6 kommenttia

  1. Jonna jowi Sihvonen kirjoitti:

    Ompa mielenkiintoinen idea! Tunteeko hihoissa ja kiinnityskohdissa toisen kankaan jotenkin selvänä erona? Mietin tällei vähän herkkänä teksiilien fiilikselle 😀

    • villananna kirjoitti:

      Voihan tuon viskoosin upottaa tuonne alle, niin tulee paljon kevyempi tuosta saumasta. Tosin itse herkkiksenä en ole kokenut saumaa ongelmallisena. Viskoosi on sen verran ohutta.

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Hauska ja pirteä neuleesta tuli 😍!

  3. Mare Kinanen kirjoitti:

    Mukavan oloinen tämäkin. Erilaisia materiaaleja voi yhdistää hyvin kun osaa ja hoksaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *