Hae
VillaNanna

Korjausompelu – Laukun sanka

 

Olen parin päivänä käynyt kirppareilla tekemässä muutamia tärkeitä ostoja uuteen kotiin, mukaan on toki lähtenyt myös vähemmän tärkeää tavaraa, lähinnä kenkiä mutta muutama vaate myös. Muutama postaus sitten esittelin mitä Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta lähti mukaani ja nyt esittelen seraavan mikä lähti mukaan. Löytyi aivan ihana laukku, jonka hihna oli menossa poikki, eli kyseessä aivan loistava tuunaus idea minulle. Ihan hirmuisen pitkään en jaksanut ilmaisosastolla pyöriä kun siellä oli joukko ahnaita naisia, jotka repivät tavaroita muiden käsistä. Nappasin vain nämä pari asiaa nopeasti ja lähdin pois. Enkä tosin mitään muuta edes tarvitse, vaatteita on isot määrät, vaikka tuntuukin niin pienelle kaikki kun on pakannut lähes kaikki vaatteet jo säkkeihin.

Laukun sankojen korjaaminen on useasti hyvin kinkkinen juttu mutta tällaisen korjaaminen on aika helppo juttu. Tarvitaan vain pala nahkaa, oman nahkani olen myös kaivanut aikanaan Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Näin huono kohta on hyvin tuettu, eikä katkea kovin helmposti. Jos kuitenkin haluaa, niin tuota rispaantunutta kohtaa voi myös ommella ennen kuin laittaa tuen päälle. Näin saa hyvin laukkukin jatkoaikaa.
Koskaan ei kannata heittää tavaraa pois kun se menee rikki, ensin kannattaa aina koittaa korjata se. Tämäkin oli korjattu, tuohon sankaan oli laitettu pakkausteippiä ympärille. Ihan hauska idea mutta ei soveltunut minun käytössä ollenkaan, vaan poistin teipin ja ompelin siihen uuden asian. Mielestäni tämä onnistui oikein hyvin vaikka nahka onkin eri väriä kuin muut laukun nahkaosat. Mielestäni kuitenkin parempi olla kunnolla eri värinen kuin eri sävyä oleva.

Vai mitä mieltä olette?
 
Itse olen kuitenkin hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja halvalla sain itselleni uuden laukun kesäksi. Tämä suloisuus tulee kulkemaan paljon mukanani kun ollaan saatu asuntoa laitettua ja aletaan tutustua uuteen asuinalueeseen. Näen jo sieluni silmin miten tämä laukku keikkuu mukanani ja millaisia suloisia kuvia otan ihan vaikka pihalla. Niin kuin huomaatte, joskus sitä innostuu pienistä asioista. Super suloiset kengät ja laukku, eri tyyliä mutta sekään ei haittaa.
Korjausompelu - Laukun sanka
Korjausompelu - Laukun sanka
Korjausompelu - Laukun sanka

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pienellä vaivalla saa risan taas kuin uudeksi 🙂

 2. Katta /Arki(paska)ruokaa kirjoitti:

  Kiitos vinkistä. Taidan tehdä samanlaisen korjauksen yhteen lempilaukkuuni. -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

 3. Annukka kirjoitti:

  Tosi kivalta näyttää toi korjaus, ei näytä ollenkaan korjatulta.

  • villananna kirjoitti:

   Minusta se on myös tosi hyvin onnistunut, eikä haittaa vaikka ei ole samaa väriä kuin tuossa kassissa oleva nahkakoristeet.

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Oi hieno tuli. Mulla olisi ainakin kolme laukkua, josta sangat rispaantuneet ja katki. Voisinkin lähettää ne sinulle korjaukseen 😀 Tuntuu hölmöltä, että hyvät laukut heitettäisiin vain roskiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *