Hae
VillaNanna

Eiranrannan iltakävely

Eiranrannan iltakävely

Eiranrannan iltakävely on ihan ehdoton juttu, tänä kesänä teimme sen ensimmäistä kertaa, mutta tulemme tekemään se kyllä ensi vuonnakin, niin ihana tunnelma oli koko illan ja lapsilla oli hauskaa olla kävelyllä. Vanha kunnon kävely, kun ei ole mitään tekemistä, niin lähdetään kävelylle. Minun ihana lapsuusmuisto.

Kävelyt myös on ihana tapa viettää perheen kesken aikaa, liikkua ja tutustua ympäristöönsä. Ihan sellaiset perus kuntoilukävelyt ei meillä toimi, sillä meillä halutaan tosiaan tutustua siihen ympäristöön ja nauttia kaikesta mitä ympärillä on. Siksi tällaiset reissut ovat erittäin hyvä idea monella tavalla. Poikien kanssa on myös lähteä minne tahansa, kun heillä on aina seikkailut mielessä ja vanhempi keksii aina mielettömiä tarinoita eri paikoista, missä vain ikinä ollaan…

Eiranrannan iltakävely

Kesäillat ovat Suomessa vertaansa vailla. On ihana kävellä pitkin rantaa ja katsella nauttivia ihmisiä. Eiran ihana rantabulevardi on pitkä ja mielenkiintoinen paikka lähteä iltakävelylle. Ei ole mikään kiire minnekkään, katsellaan ja ihmetellään maailmaa ja nautitaan ihanasta ilmasta.Helsingissä on luonto läsnä, vaikka sitä ei ihan heti tajua. Mutta se on, läsnä, vieressä ympärillä, se halaa meitä lujaa. Jaksan jokaiseen postaukseen sanoa, miten upea Helsinki on, miten moninainen ja täällä on ihan kaikkea kaikille. Riittää, että avaa silmänsä.

Kesällä yksi upea asia on se, että täällä on valoisaa läpi yön. Uni ei tule millään ja aamulla herää silti todella aikaisin ja virtaa riittää…Kesällä minulle tulee sellainen olo, ettei tunteja ole kuitenkaan tarpeeksi. Niin paljon haluaisi nähdä ja kokea lyhyen kesän aikana. Liian lyhyen. Minulla on nyt vasta kesävaihde päällä, nyt alkaa olo olla kesälomalaisella ja kohta alkaa työt. Minulle ei siis riitä millään mikään, ainakaan kesä.

Eiranrannan iltakävely

Eiranranta

Eiranranta on noin puolen kilometrin mittainen itä-länsisuuntainen katu. Rannalta löytyy pienvenesatama, laiturit saariin lähteville lautoille, ravintoloita ja kahvilaa. Rannalla on helppo kulkea, vaikkakin maisemointiin on sen verran panostettu, ettei joka paikkaan polkupyörällä pääse huristelemaan, vaan pyörätiet menee vähän toisessa kohtaa, näin kävellen saa rauhassa liikkua, eikä tarvitse väistellä polkupyöriä. Koko rantabulevardi on merinäköalaa

Asuni

Asusta pitää aina kirjoittaa, jos siinä on jotakin erikoista, kuten nyt. Miksi? No, tietenkin siksi kun olen ommellut itse nuo pöppylät. Kasaprojektin kassiprojekti eteni hyvin kun kassista löytyi palanen kangasta, josta sai pari kivaa juttua. Yksi juttu oli nämä housut. Kaavoja ei ole, sillä näitä kuminauhavyötröisiä pöksyjä voi tehdä vaikka yöpuvun housuja apuna käyttäen. Lähes kaikki kesähousut on nyt tehty tällä ajatuksella.

Housujen tekoon ei suttaanu paljon aikaa noin 45 minuuttia, leikkuusta valmiiksi ja näitä voi muokata miten ikinä haluaa. Yksi variaatio löytyy täältä sekä täältä. Joten huomaatte miten housut muuttuvat ihan pikkuisilla juttuilla, lyhennä ja laita kuminauha tai pidennä ja laita frilla tai tee sivuille halkiot tai ihan mitä vaan.

Koko asu:
 • Housut, itse tehdyt, viskoosia
 • Paita: Kierrätyskeskus 1€
 • Sandaalit, Kierrätyskeskus 6€
 • Polaroid aurinkolasit, Fida Tapiola
 • Laukku, itse tehty, osa materiaalista saatu Kierrätyskeskuksesta
 • Neuletakki, vanha, uutena ostettu H&M, noin 7 vuotta vanha

Kassiprojekti on lähes valmis ja toivottavasti ehdin kaikki ihanuudet kuvata päälläni ennen loman loppua, muutoin on vain pakko kuvata tasona ja esitellä ne niin. Koska minulla alkaa pikku hiljaa syksyn jutut, tosin kaikki tuossa kassissa ei ole vaatteita, joita onneksi voi esitellä myöhemminkin.


Valkoposkihanhet

Eilen poliisi tiedotti, että valkoposkihanhia kohtaan ollaan erittäin aggressiivisia ja niitä potkitaan, usutetaan koiria niiden päälle, pyörillä ja sähköpotkulaudoilla ajetaan kovaa vauhtia parven keskelle. Paljon satuttamista, jota en vain ymmärrä. Toki totta on, että ne aiheuttavat kaikenlaista kuten ulosteilla puistojen likaantumisen, sekä Viikissä aiheuttivat satotuhoa. Mutta siltikään niitä kohtaan ei kuulu olla väkivaltaisia, vaikka miten välinpitämättömyys muita kohtaan kuuluisi ihmisluonteeseen.

Olikin ihana huomata, iltakävelyllä, että fiksuja ihmisiäkin löytyy. Autoilijat antoivat hanhiperheille tietä, kun ne juoksivat tien yli pikkuisine poikasineen. Ihanat ihmiset.

Eiranrannan iltakävely

Eiranrannan iltakävely oli onnistunut reissu, pojat tykkäsivät kovasti kävelystä ja iltapala maittoi hyvin kun päästiin myöhään illalla kotiin. Kuvaoksennuksen jälkeen, on lukijoillakin hyvä hetki mennä aamupalalle ja sen jälkeen ulos nauttimaan jälleen ihanasta kesäpäivästä. Kesä on ihana!

Ehkä testaan myös talvella tätä samaa Eiranrannan iltakävely juttua, tosin ilman lapsia. Niitä ei talvella tällaiseen hommaan saa. Miten se eroaa tästä kävelystä, muuten kuin valo ja vaatteet. Hmm, voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen kokemus, teimmehän me mieheni kanssa talviretken Suomenlinnaankin. Siitä voit lukea täältä. Talvinen Eiranranta, haluaisitteko lukea sellaisesta?

Eiranrannan iltakävely Eiranrannan iltakävely

Ihanan aurinkoista päivää teille kaikille!

-Melissa-

14 kommenttia

 1. HetaKP kirjoitti:

  Ihanat housut, hyvin sopi Eiranrantaan! ?

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Tällaiset pöksyt ovat kyllä ihanat kesällä.

 2. Nina kirjoitti:

  Eipä ole tullut käveltyä tuolla Eiranrannalla koskaan, täytyy laittaa tehtävälistalle. 🙂

 3. Marjut kirjoitti:

  Upeita kuvia, ja voi tuo ihana hanhiperhe <3

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kiva kesäinen kävelyretki teillä! Asusi sopii hyvin helteisen päivän iltaa. Valkoposkihanhet ja etenkin niiden kakka ärsyttää, mutta eipä tulisi mieleenkään vahingoittaa tai häiritä lintuja.
  Aurinkoista lauantaita! Ja kivoja kävelyretkiä! (Myös sitten talvella.)

  • villananna kirjoitti:

   Se onkin kummallisin syy, että kun kakka niin niiden vika kun niitä potkitaan….Tätä on saanut lukea monesta paikasta nyt.

 5. Sonja kirjoitti:

  Ihania kuvia! Ja asusi on tosi kaunis 🙂

 6. Ansku kirjoitti:

  Kaunis asu sinulla. En ole aiemmin pitänyt keltaisesta vaatteissa, mutta viime aikoina se on alkanut houkutella. 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Mulla tuo sinappi on sellainen josta tykkään ja paljon 🙂

 7. katri/Kotona ja kaupungilla kirjoitti:

  Helsingissä on kyllä niin ihania kauniita paikkoja. Rakastan merta ja sen läheisyyttä.

  Nykyään tulee vain harvoin käytyä Helsingissä, kun siskonikin muutti sieltä vuosi sitten pois. Täytyisi taas tehdä päiväretki ihailemaan paikkoja.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain Helsinki on täynnä kivoja ja mielenkiintoisia paikkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *