Hae
VillaNanna

Farkkupaloista hameeksi

Farkkupaloista hameeksi

Farkkupaloista saa helposti esimerkiksi hameen. Muutossa olen nyt käynyt tehokkaasti läpi laatikkojeni salaisuudet ja löytänyt kaikenlaista materiaalia, joista iso osa on mennyt nuorille askarteluun ja ompeluun työpaikalleni. Mutta osa materiaalista on päätynyt nyt muuttoprojektiksi. Muuttoprojekti pitää sisällään muutamia ompeluita ja projekteja, joita nyt toteutan tässä nopeassa tahdissa ennen kuin aloitan uuden laatikkoprojektin.

Farkkupaloista hameeksi

Löysin siis kaksi erilaista farkkutilkkua, sellaista hippasen isompaa palaa ja vähän saman sävyistä farkkujen lahjetta, joista yhdistelemällä sain aikaiseksi tämän korkeavyötäröisen hameen. Tein numeroa pienemmän mitä viimeksi tein, mutta muutto on tehnyt tehtävänsä ja tämäkin koko on minulle nyt iso. Joten pienennyshommiin pääsen tässä vielä. Kaava on yksi lempparikaavojani ja tällä kaavalla olen tehnyt monen monta hametta, monta erilaista.

Kaava: 

  • Miss B 3/93

Koska materiaalia oli vähän, niin tein hameesta lyhyemmän ja koska halusin myös jotain ekstraa siihen, niin tein jämistä helmaan laskostetun kaitaleen. Farkkua on vaikea rypyttää, joten päädyin laskostukseen. Vaikka kaava on sama kuin monessa muussa työssäni, niin silti lopputulos on aivan toinen mitä muissa hameissani. Laitan linkit muihin hameisiin tuohon alas. Pääsette näkemään millaisia erilaisia olen tehnyt samalla kaavalla. Vielä olisi pari tulossa.

Miten käyttää farkkuhametta talvella

Olen aina ollut farkkutyttö ja se näkyy siinä, että minulla on farkkuhameita kaappi täynnä. Sen vuoksi olenkin vähentänyt farkkujen työstöä radikaalisti, sillä minulla on niin paljon farkkuvaatteita, etten oikeasti tarvitse enempää. Mutta minulla on aina ollut haastetta käyttää farkkuhameita talvella. Mutta halusin yrittää nyt tämän hameen kanssa, että miten se onnistuu.

Paksut sukkahousut ja paksu neule toimii erittäin hyvin farkkuhameen kanssa. Vaikka pukeminen on helppoa, niin jotenkaan en ihan tätä nyt omakseni ottanut. Ei oikein toimi minulla, jollakin voikin näyttää kivalle mutta itse en tässä asussa tuntenut oleani kovin kotoisaksi. Ehkä pitää pienentää hame ensin ja koekilla uudelleen. Tai sitten laittaa jotakin ihan muuta tämän hameen kanssa. Ensimmäinen asukokonaisuus ei minua miellyttänyt. Eniten tosin harmittaa se, että hame on liian iso minulle. Tämäkin. Liian nopeasti on taas kroppa muokkautunut.

Farkkupaloista hameeksi

Rentoa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Rääsystä vaatteeksi

Alkusyksyn korkeavyötäröinen hame

Vanhoista farkuista farkkuhame

 

2 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Farkkuhame on yksi mun lempivaatteista, mutta on tosi vaikeaa löytää mieluisan. Pitää opetella tekemään itse varmaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *