Palvikalkkunapiirakka
Kun viimeksi paistoin pastalle soosin, niin paistoin sen verran paljon, että sain hyvin osan soosista piirakan täytteeksi. Koska olin laiska, en jaksanut raastaa juustoja ja homejuustoa ei tehnyt mieli. Mutta jääkaapissa komeili pikkuisen valkosipulifetaa ja se ääsi myös piirakkaan hyvin mukaan. Jos tuo aikaisempi postaus kiinnostaa, niin klikkaa itsesi tänne ja nappaa ideat käyttöösi. Piirakka on myös kiva vaihtoehto pizzalle, jonne saa uppoamaan vaikka mitä herkkuja.
Minulle hävikkiruoka on kunnia asia tai mitä siitä hävikistä milloinkin saa tehtyä. En todellakaan heitä mitään pois vaan mieluummin kehittelen siitä kaikenlaista. Valitettavasti eilisestä hävikkiruuasta ei minulla ole kuvaa, eikä sen ole niin väliäkään. Mutta jos tänään katsotaan mitä kaapista saisi taas aikaan. Tänä vuonna en myöskään ole nähnyt keskusteluita, joissa sanottaisi ettei tee mitään hävikistä vaan heittää yli jääneen ruoan roskiin. Näitä juttuja on ollut monena vuonna.
* * * * *
Pohja
100g voita
3dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
2/4 tl suolaa
Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina laakeaan vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tayte
noin. 300g palvikalkkuna- sipuli-valkosipuliseosta
valkosipuli- oliivifeta
1 prk ranskankermaa
2 munaa
Levitä palvi sekä feta puoli kypsälle pohjalle. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma. Voit maustaa ripauksella merisuolaa sekä mustapippuria. Ei ole välttämätöntä kuitenkaan jos olet maustanut palvin jo aikaisemmin hyvin.
Kaada seos täytteen päälle tasaisesti. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Kaada seos täytteen päälle tasaisesti. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
* * * * *
Nautinnollista päivää!
-Melissa-
Hyvä ohje! 🙂 Mä teen myös paljon jämistä ruokaa ja väitän, että mun bravuuri on kaikista tähteistä kokkaaminen. 😀
Itsellä vähän sama fiilis, että bravuuri löytyy minullakin sieltä hävikistä 🙂
Minä yritän saada myös kaikki jämät käytetyä hyödyksi. Nytkin on joulunjälkeen tehty kinkku/kalkkuna -pitsaa, lihasoppaa kinkun ja kalkkunan tähteistä sekä banaanikakkua ylikypsistä banaaneista 🙂
Nam! Näyttää tosi herkulliselle! Pitää varmaan testailla heti alkuvuodesta 🙂 Kiitos ohjeesta ja kuluneesta vuodesta 🙂 Hyvää Uutta Vuotta! ❤
Hyvältä näyttää 🙂
Mahtavia ideoita 🙂 Banaanikakkua pitäisi tehdä.
Kiitos samaa sinulle, ihana Marika <3
Kiitos paljon 🙂
Yritän käyttää kaiken mahdollisen hävikkiruoan uudelleen jossain muussa muodossa. Vain täysin pilaantunut ruoka menee meillä roskikseen ja sitä tapahtuu ihan äärimmäisen harvoin. Tämä sun piirakka näyttää herkulliselta – omnomnom!
Meillä myös harvoin löytyy pilaantunutta kaapista. Kaikki käytetään niin nopeasti kuin mahdollista. Ja piirakka oli todella hyvää.
Aika hyvänkuuloinen piirakka! Hävikkiruokaa tahtoisin itsekin alkaa oppia enemmän käyttämään hyväksi, siinä määrin kun se on mahdollista.
hanna
http://www.hannamariav.com
Itselläni tämä homma lähti ihan siitä, että yksi päivä katsoin kun mies lappasi ruokaa roskiin, että kuinkas paljon rahaa tuonne menee ja testasin ensin ihan vain kuukauden, sitten toisen ja kun tajusin miten paljon säästyy rahaa, jonka voi laittaa johonkin muuhun niin tästä tuli ihan osa normaalia elämää. Itse tosin pyrin hyödyntämään nykyään kaikki kuorista lähtien.