Hae
VillaNanna

Palvikalkkunapiirakka

Kun viimeksi paistoin pastalle soosin, niin paistoin sen verran paljon, että sain hyvin osan soosista piirakan täytteeksi. Koska olin laiska, en jaksanut raastaa juustoja ja homejuustoa ei tehnyt mieli. Mutta jääkaapissa komeili pikkuisen valkosipulifetaa ja se ääsi myös piirakkaan hyvin mukaan. Jos tuo aikaisempi postaus kiinnostaa, niin klikkaa itsesi tänne ja nappaa ideat käyttöösi. Piirakka on myös kiva vaihtoehto pizzalle, jonne saa uppoamaan vaikka mitä herkkuja.
Minulle hävikkiruoka on kunnia asia tai mitä siitä hävikistä milloinkin saa tehtyä. En todellakaan heitä mitään pois vaan mieluummin kehittelen siitä kaikenlaista. Valitettavasti eilisestä hävikkiruuasta ei minulla ole kuvaa, eikä sen ole niin väliäkään. Mutta jos tänään katsotaan mitä kaapista saisi taas aikaan. Tänä vuonna en myöskään ole nähnyt keskusteluita, joissa sanottaisi ettei tee mitään hävikistä vaan heittää yli jääneen ruoan roskiin. Näitä juttuja on ollut monena vuonna.
*    *    *    *    *
Pohja

100g voita
3dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
2/4 tl suolaa

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina laakeaan vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Tayte

noin. 300g palvikalkkuna- sipuli-valkosipuliseosta
valkosipuli- oliivifeta
1 prk ranskankermaa
2 munaa

Levitä palvi sekä feta puoli kypsälle pohjalle. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma. Voit maustaa ripauksella merisuolaa sekä mustapippuria. Ei ole välttämätöntä kuitenkaan jos olet maustanut palvin jo aikaisemmin hyvin.
Kaada seos täytteen päälle tasaisesti. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
*    *    *    *    *

Nautinnollista päivää!
-Melissa-

12 kommenttia

 1. Maria kirjoitti:

  Hyvä ohje! 🙂 Mä teen myös paljon jämistä ruokaa ja väitän, että mun bravuuri on kaikista tähteistä kokkaaminen. 😀

 2. Melissa L kirjoitti:

  Itsellä vähän sama fiilis, että bravuuri löytyy minullakin sieltä hävikistä 🙂

 3. Sesse kirjoitti:

  Minä yritän saada myös kaikki jämät käytetyä hyödyksi. Nytkin on joulunjälkeen tehty kinkku/kalkkuna -pitsaa, lihasoppaa kinkun ja kalkkunan tähteistä sekä banaanikakkua ylikypsistä banaaneista 🙂

 4. Marika pALaNuTtA SiiRaPpiA kirjoitti:

  Nam! Näyttää tosi herkulliselle! Pitää varmaan testailla heti alkuvuodesta 🙂 Kiitos ohjeesta ja kuluneesta vuodesta 🙂 Hyvää Uutta Vuotta! ❤

 5. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Hyvältä näyttää 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Mahtavia ideoita 🙂 Banaanikakkua pitäisi tehdä.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos samaa sinulle, ihana Marika <3

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 9. Marjo kirjoitti:

  Yritän käyttää kaiken mahdollisen hävikkiruoan uudelleen jossain muussa muodossa. Vain täysin pilaantunut ruoka menee meillä roskikseen ja sitä tapahtuu ihan äärimmäisen harvoin. Tämä sun piirakka näyttää herkulliselta – omnomnom!

 10. Melissa L kirjoitti:

  Meillä myös harvoin löytyy pilaantunutta kaapista. Kaikki käytetään niin nopeasti kuin mahdollista. Ja piirakka oli todella hyvää.

 11. hannamaria kirjoitti:

  Aika hyvänkuuloinen piirakka! Hävikkiruokaa tahtoisin itsekin alkaa oppia enemmän käyttämään hyväksi, siinä määrin kun se on mahdollista.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 12. Melissa L kirjoitti:

  Itselläni tämä homma lähti ihan siitä, että yksi päivä katsoin kun mies lappasi ruokaa roskiin, että kuinkas paljon rahaa tuonne menee ja testasin ensin ihan vain kuukauden, sitten toisen ja kun tajusin miten paljon säästyy rahaa, jonka voi laittaa johonkin muuhun niin tästä tuli ihan osa normaalia elämää. Itse tosin pyrin hyödyntämään nykyään kaikki kuorista lähtien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *