Hae
VillaNanna

Hellepäivän ihanin vaate

Hellepäivän ihanin vaate

Tiedätkö mikä on hellepäivän ihanin vaate? No, se on viskoosista tehty kietaisuhaalari. Minusta ainakin. Minulla on kolme materiaalia, joita rakastan käyttää kesällä, ne ovat viskoosi, puuvilla sekä pellava. Pellavaa minulla tosin on aika vähän käytössä, mutta niitäkin on.

Hellepäivän ihanin vaate

Minun kietaisuhaalarin tarina on alkanut jo 2013, kun Burda 5/2013 ilmestyi kauppojen lehtihyllylle. Merkkasin haalarin heti muistiin ja jäin odottamaan, että löydän oikeanlaisen kankaan. Vuosia kului, kangaspinot eivät kasvaneet, mutta joka kevät muistui mieliini tuo haalari. Kunnes vihdoin aloin käymään läpi omia kangasvarastoja ja löysin vihdoin sopivan kankaan käyttöön. Kangas olikin makoillut kaapissani koko tämän odottelun ajan.

Vihdoin pääsin piirtämään ja leikkaamaan haalarin ja ompelemaan sen. Pitkälahkeinen haalari jäi vielä odottelemaan vuoroaan. Sekin jossakin vaiheessa toteutetaan, ehkä mieluiten yksivärisestä kankaasta, ehkä ei. Ehkä vaihdan kankaan puuvillaksi ja etsin sopivan lakanan, josta toteutan ajatukseni. Sekin on mahdollista. Mutta nyt ihastellaan tätä jo lempivaatteeksi muodostunutta ihanaa haalaria.

Kuosien sekametelisoppaa

Meikäläisellä on hyvin vähän yksivärisiä vaatteita, lähes kaikki vaatteeni ovat kuviollisia. On raitaa, ruutua, kukkia. Toki löytyy joukosta myös vähän lapsellisempiakin kuoseja, kuten jäätelöitä ja Star Wars kuosia. Mutta pääasiassa on paljon kukkia ja muita kuvioita. Kukatkin useimmiten pikkuruisia, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Tiesitkö, että aikanaan pukeuduin lähes aina mustaan? Kyllä, minulla on ollut todella pitkä musta vaihe elämässäni. Kaikki vaatteet oli mustia, eikä missään saanut olla mitään kuviota, ei edes niitä raidallisia. Tilanne kuitenkin muuttui juuri ennen kuin aloin odottamaan esikoistani. Kaappiin ilmestyi muutamia värikkäitä ihania vaatteita ja kukkahousuja. Ehkä minulla alkoi pieni hempeä kausi, en tiedä, mutta niin vain kävi ja pikku hiljaa musta väistyi tieltä. Nyt mustaa vaatetta löytyy ehkä sen 15 kpl. Lähinnä paksuja leggareita.

Haalarit on mun juttu

Olen aina rakastanut haalareita, mutta vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana olen niitä alkanut tehdä ja niistä on tullut mekkojen lisäksi toinen tärkeä osa vaatekaappini sisältöä. Haalarin pitää kuitenkin olla naisellinen ja söpö, tyttömäinen. En niin välitä niistä one peace -tyyppisistä, vaikka minulla on niiden mukaan ommeltu eläinkuosinen haalari. Se onkin siis ihan ainut sellainen vaate. Muuten pitää olla sellainen haalari, joka sopii tähän tyttömäiseen tyyliin täydellisesti. Olen siis tarkka, millainen haalarin pitää olla. Toki suunnitelmissa on tehdä hivenen paksumpi gabardiinia oleva haalari myöskin. Vihreänä tai khakin värisenä. Ehkä sellainen sitten syksymmällä?

Hellepäivän ihanin vaate

Ihanan rentoa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

2 kommenttia

  1. Jonna /Palasia arjestani kirjoitti:

    Saiskos pyytää jonkun koosteen mitä olet viime aikoina ommellut? Pitäisi saada taas itsellekin innostus ompelemiseen takas kun kankaitakin on vaikka ja kuinka kaapissa. Olis kiva lähteä joskus yhdessä vaikka kierrätyskeskukselle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.