Hae
VillaNanna

Nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajan työtyyli

Mistä tunnistaa ammattitaitoisen ja tehokkaan nuoriso-ohjaajan? Vaatteista? Ulkomuodosta? Eipä sitä taida muusta tunnistaa kuin työnteosta. Vaatteet kannattaa tosin olla pitkälti sellaiset, joissa on helppo olla ja puuhata. Itse käytän paljon leggareita, sillä liikunnanohjauksessa ei oikein farkuilla pysty touhuamaan. Minulla tosin on myös töissä erikseen toiset vaatteet, joita käytän ulkona, sekä eri aktiviteeteissa. Mekkoja käytän todella harvoin mutta käytän niitäkin, varsinkin nyt kun ei oikein ulkoilu onnistu märän kelin vuoksi.
Minulle siis tärkeintä on se, että vaatteet eivät kiristä ja ne päällä voi myös liikkua. Ettei kaikki kriittiset paikat vilku ja ovat siistit mutta pyrin siitä huolimatta pukeutumaan omaa tyyliä kunnioittaen. Lapset ja nuoret ovat aina hyvin kiinnotuneita siitä mistä olen minkäkin vaatteeni hankkinut tai minkä olen tehnyt itse. Ovat todella kiinnostuneita kierrätyksestä ja miten voisi itse toimia ekologisemmin. Paljon hyvää keskustelua aiheesta heidän kanssaan.

Vaikka pyrin siihen, että kaikki vaatteeni olisi kierrätettyjä niin edelleen joitain vaatteita joutuu hankkimaan uutenakin, niitä on pääasiassa työvaatteet. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että nykyään uusien vaatteiden määrä minulla on pudonnut 5% koko vaatevarastosta. Suurin osa on näistäkin sellaisia, jotka on hankittu ennen kierrätyselämääni. Suurin osa on vanhoista vaatteista tehtyjä vaatteita, ja puoliksi menee sitten kirpputoreilta ostettujen ja itse tehtyjen (kankaista). Tämä on siis vähintään mitä haluan minulla olevan. Onneksi tänä syksynä löysin kivat ulkoiluvaatteet Kontista, mutta ainoat jotka on pakko ostaa uutena on vaelluskengät, vanhoista tulee jo vedet läpi…Kurjuus.

Niin kuin monet tietää, en juuri katso sitä, että miten tällainen +40 vuotiaan pitäisi pukeutua vaan pukeudun ihan sen mukaan miltä itsestäni tuntuu, tärkeää on myös se, että tyyli on sellainen mihin on helppo samaistua ja helppo lähestyä. Jäykkä pukeutuminen ei toimi tässä hommassa. Omaa tyyliä kunnioittaen, se on parasta.

*    *    *    *    *

Maanantai

Maanantaina puetaan päälle pitkähihainen trikoopaita ja päälle ilmaisosastolta löytynyt flanellipaita, tyttären vanha kaulaliina ja siihen sopiva pipo, joka on myös ilmaisosastolta löytynyt, pipoon tein itse turkistupsun, jonka ohjeen löytää täältä, leggarit on ostettu aikanaan uutena ja jalassa on ilmaisosastolta löytyneet oversize bootsit. Suosittelen turkistupsujen tekemistä itse, on todella helppo tehdä sellaisenkin, joka ei askartele muutoin koskaan ikinä mitään. Materiaaliakin löytyy helposti kirppiksiltä, varsinkin Kierrätyskeskuksesta.

Tiistai
Tähän päivään sopi hyvin ilmaisosaton löydöt. Paita, takki sekä pipo on ilmaisosatolta. Paita esitellään paremmin myöhemmin, siihen on tehty pieniä muutoksia ja ohjeet tuunaukseen tulee myös kyseiseen postaukseen. Pipo on myös tuunattu, olen tehnyt kaksi mustaa turkistupsua, jotka on ommeltu pipoon kiinni kuin korvat. Asussa mukana jälleen tyttäreni vanha kaulaliina, uutena aikanaan hankitut leggarit sekä Kierrätyskeskuksesta ostetut nilkkurit. Villakangastakki on ollut aikaisemminkin blogissani esillä ja voit käydä katsomassa sitä täältä. Suosittelen aina tuunaamaan vaatteita, jos vaate muutoin miellyttää mutta siinä on jotain mikä ei miellytä. Tuunaa se.

Keskiviikko
Keskiviikkona puettiin vaatteet hiukan toisin. Jämälangoista tehty oversize pipo keikkui päässä, tyttären vanha kaulaliina solmittu tiukasti kaulalle, uutena ostettu vanha huppari, toppatakki ja pojan vanhat skeittitossut. Leggarit ompelin nopeasti edellisenä iltana jämäpaloista. Palat olivat trikoota sekä tekonahkaa. Leggaritkin esitellään paremmin myöhemmin. Tämä on ehkä normaalein ja tavanomaisin työasuni.

Torstai
Torstai on toivoa täynnä sanotaan…En tiedä oliko se sitten lopulta sitä mutta lunta alkoi ainakin tulla maahan ja asuni jälleen koostui itse tehdyistä aikaa sitten uutena ostetuista osista. Villapaitani ja pipo, hanskat on neulottu aikanaan Novitan ehkä parhaimman julkaistun lehden ohjeilla. Lehti siis Novita talvi 2011 ja edelleen on tarkoitus neuloa kyseisestä lehdestä kaikkea ihanaa. Ihan minun suosikkilehteni. Takki sekä housut ovat jo vanhoja mutta uutena ostettuja, saapikkaan on hankittu Tallinnasta vuonna 2013, niihin aikoihin kun kierrätysmaailma alkoi kiinnostaa. 

Perjantai
Ja tämä valkoinen mönjä jatkoi tuloaan jälleen perjantaina. Hyi! Perjantaina kietouduin jälleen ilmaisosaston ihaniin löytöihin. Turkki sekä neulemekko on ilmaisosastolta, turkki on ollut ilmaisosastolla ihan sen vuoksi, että taskuissa on reikää ja pinta tarvitsee pesulaa. Homma on hyppysissä ja turkki menossa pesulaan. Mekossa oli huulipunan jälki, joka lähti mukavasti pois pesussa, soodapesussa. Kaulassa roikkuu itse ommeltu tuubihuivi, materiaalin alkuperää en muista, on sen verran vanha myöskin. Jalassa yhdet lempi saapikkaani, jotka on hankittu niihin aikoihin kun ollaan muutettu Helsinkiin takaisin.

Ihanaa viikonloppua!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *