Hae
VillaNanna

Vielä yksi mekko

Vielä yksi mekko

Vielä yksi mekko, vielä on aikaa käyttää ihania kesämekkoja. Tämän mekon tosin ompelin silloin kun livenä seurasin JD ja AH oikeudenkäyntiä. Tämä mekko on siis yksi niistä oikeudenkäyntivaatteista, joita olen tehnyt. Teinkin aika liudan niitä ja nyt kesällä niitä on myös paljon käytetty. En koskaan pääse tästä ajatuksesta, että ovat tehty tuon oikeudenkäynnin aikana, jolloin jännitin kovasti mikä on lopullinen tuomio.

Vielä yksi mekko

Mekko valmistui kankaan palasesta, joka jäi toisesta mekosta yli. Kaavana käytin lempikaavaani, jonka kanssa olen tehnyt niin monet mekot, yöpuvut ja topit. Malli on helppo ja niitä valmistaa kerralla enemmänkin pienillä muutoksilla saakin vaikka millaisia aikaan. Alaosassa en yleensä käytä mitään kaavaa, mutta yläosan kaava on käytössä. Jokainen mekko on oman näköisensä, vaikka kaava on sama.

Kaava:

  • Burda 5/13

Esimerkkejä mekoista:

Pihlajasaaren juhannus

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

Tekstiilijätemekko

Mekon linja on empire ja tämä mekko sopii ihan kaikille vartalotyypeille. Ainut mikä kannattaa huomioida, on mekon helman runsaus. Itse pidän empire -linjasta ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että se on romanttinen ja kaunis. Veistoksellinen. Toki pienivyötäröisen kannattaisi esitellä vyötäröään enemmän, mutta itse ainakin viihdyn näissä mekoissa kaikkein parhaiten. Malliin sopii myös kaikki mahdolliset kuosit, monenkirjavat tilkut sekä tietenkin yksiväriset kankaat, olivat ne sitten mistä väriyhdistelmästä tahansa.

Vielä yksi mekko

Peura ja pallokuosi

Minun ehkä hienoimpia kirppislöytöjäni on ollut Kuvissa näkyvä valkoinen Peuran neuletakki. Se on hyvin suloinen ja neuleesta löytyy himmeän kiiltävä pinta, mitä ikinä nyt tarkoittaakaan ja hihoissa on kauniit pitsit. Neule on lyhyt ja sopii juuri boleron tyyppisesti mekkojen kanssa käytettäväksi. Voi toki muunkin kanssa käyttää halutessaan, mutta itse ihastuin siihen juuri näin. Ihana mekko lempi kaavalla ja Peuran neuletakki. Jalkaan sopi hiukan juhlavammat lenkkarit hempeän vaaleanpunaiset, jotka kimaltelee kauniisti auringon valossa. Lenkkarit ovat Skechers merkkiset, käteen sujahti korilaukku, joka on Kierrätyskeskuksesta löytynyt. Neuleesta en ole ihan varma, mistä kirpparilta sen löysin. Harmi etten enää kuvaa tasokuvana mun löytöjä, pitää vähän ryhdistäytyä asiassa.

Tämä asu oli tosiaan aivan ihana kesäpäivän asu ja joka kerta kun tuon mallin mekon laitan päälleni, niin minulle tulee hyvä fiilis. Olen niin yhtä mekon kanssa. Siksi malli onkin lempparini, vaikka lopputulos on aina erilainen. Jotenkin mekko vain istuu parhaiten päälleni. Se tunne on nimeltään Lumppumaakarin ekstaasi ja siitäkin olen kirjoittanut blogiini aikaisemmin. Se on se tunne mikä pitää minulla olla kun lähden ovesta ulos. Siksi vaatekaappini sisältää vain lempivaatteitani, ei mitään muuta. Jos jokin vaate ei ole lemppari, niin se tuunataan sellaiseksi. Näitäkin tapauksia on aina välillä meikäläisellä.

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Mun kaksitoista mekkoa

Liian suuri mekko sopivaksi

Lakanasta menneen ajan yöpuku

Kääriydy lakanaan sunnuntaina

2 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Kieltämättä tämän mekon kaava on kaunis ja imarteleva. Kuumassa ilmassa ilmava leikkaus on mukavampi kuin vartalonmyötäinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.