Hae
VillaNanna

Pojan paidoista äidille paita

Pojan paidoista äidille paita

Pojan vanhat paidat siirtyi poistopinoon tuossa ennen joulua, kyseiset paidat eivät ole aikoihin enää mahtuneet hänelle, mutta jostain syystä ne siellä kaapissa ovat hengailleet liian pitkään. Paidat ovat ostettu aikanaan Härdellin isoveljelle ja ovat jo hänellä olleet kovassa käytössä ja myös Härdellin käytössä lähes päivittäin. Ovat siis jo sen näköisetkin.

Pojan paidoista äidille paita

Kyseessä on siis neule, jossa oli jo pieniä reikiä ja tahroja, joita en ole saanut millään tavoin pois. Olen sitten lopulta ommellut erilaisia paikkoja neuleeseen, jotta kaikki viat olisi kivasti piilossa. Ruutupaita taas on flanellisen yöpuvun paitaosa, pöksyt on muiden flanellipöksyjen kanssa odottamassa toisenlaista tuunausta. Koska paidat eivät enää ole lahjoituskelpoisia, päätin siis ottaa ne itselleni ja tuunata niistä jotakin itselleni. Joten sakset käteen ja ei muuta kuin leikkelemään paidat.

Tee näin:

 • Leikkaa neulepaita sivusta auki ja leikkaa neule niin, että kainalo-osa poistuu sekä olkapää lyhenee.
 • Leikkaa flanellipaidasta osa etu-ja takakappaletta hihoineen irti.
 • leikkaa neuleen hihoista narut ja ompele ne kaksinkerroin.
 • Kiinnitä flanelliosa neuleeseen ja asettele myös narut saumoihin.
 • Ompele kiinni.

HUOM! Jos neuleen kaulus on huonossa kunnossa, voit leikata vinonauhan flanellipaidasta ja kiinnitä se kaulukseen. Myös narut voi jättää pois, jos haluaa over size -tyylisen paidan. Tällä tavalla saa myös helposti mekon tehtyä, jos valitsee pitkät paidat hommaan.

Nikitahattu vanhasta villakangashameesta

Olen aikanaan ommellut Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyneestä villakangashameesta itselleni lämpöisen nikitahatun tai metsurin hatun. Miksi tätä nyt tahtoo kutsua. Nämä ovat lempihattujani, koska ovat niin ihanan lämpöisiä ja sopivat talveen täydellisesti. Vuoriksi valikoitui keinoturkis, jota oli pätkä jäljellä. Näitä kaavoja on vähän joka lehdessä aina silloin tällöin, mutta omani on Burdan kaavalla ommeltu. Hyvä kaava, istuu päässä todella hyvin.

Kaava:

 • Burda 10/2011

Mielestäni tämä hattu sopi hyvin tämän paidan kanssa ja takiksi valikoitui itse tehty kelsiturkki, joka on niin ikään ommeltu aikoja sitten. Tarkoitus olisi lisätä takkiin vielä taskut, sillä itse mallissa niitä ei ollut mutta olen alkanut kaivata taskuja. Minulla pitäisi tätä kyseistä kangasta olla vielä jossakin, mutta en ole vain löytänyt. Mutta joskus sitten. Mukava ja rento asu, hiukan lumberjack fiboja tulee asusta, vai mitä?

Pojan paidoista äidille paita

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Lapsen rikkinäinen ja likainen paita

Vanhat collegevaatteet housuiksi

Tuunataan lapselle

Rikkinäiset vaatteet uudeksi

4 kommenttia

 1. Nadine G kirjoitti:

  Tämä olisi tosi tarpeellinen taito. Meillä kun menee kaikki pieneksi jäänee vaatteet kierrätykseen.

  • villananna kirjoitti:

   Meillä menee harvoin kun pyrin hyödyntämään meillä kaikki itse jotenkin. Toki menee, en ehdi kaikista tekemään jotakin uutta. Mutta sellaiset joita ei voi laittaa kierrätykseen, niin tuunataan.

 2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Sinuta ei kyllä ideat lopu kesken, ja kaiken saa hyödynnettyä. Upeaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *