Hae
VillaNanna

Piparkakkutalo huovasta

Piparkakkutalo huovasta

Tämän päivän piparkakkutalo on valmistettu huovasta, pitsistä sekä villalangasta. Kun itse en tykkää piparkakuista, enkä siitä syystä halua piparkakkutaloakaan tänne, mutta pidän siitä, että on jotain erilaista kynttilöille, niin onhan se sitten tehtävä tällainen piparitalo huovasta. Mitä tykkäätte?

Piparkakkutalo huovasta

Tänä vuonna yksi minun kerhoista on tehneet tällaisen söpön talon. Tykkäsivät projektista kovasti, vaikka homma vaatii aikaa ja sorminäppäryyttä, niin työ oli mielenkiintoinen tehdä. Jo viime vuonna aloin kehitellä tätä taloa, miten siitä saa hyvän ja nyt löysin oikean tavan tehdä tämän. Talossa on haastetta ja mitä enemmän sitä koristelee paljetein, niin sen enemmän siihen saa aikaa kulumaan. Savu piipussa on vielä vähän suunnitteluvaiheessa, mutta mieluummin laitan juuri lankajämää, jota jää tuosta ompelusta yli kuin laittaisin vanua tai muuta vastaavaa.

Valmiin talon sisälle voi laittaa esimerkiksi led -kynttilän palamaan, niin saa kivan loisteen talosta. Ja mitä enemmän on aukkoja, sen paremmin talo loistaa. Jos laittaa vielä pitsiä ikkunoihin, niin valo tekee hauskoja kuvioita. Pieniä mutta hauskoja. Täytyy sanoa, että itse pidän tästä projektista paljon. Ei tarvitse tressata enää yhtään sitä, että jos piparkakkutalo tulee kotiin, niin kuka sen syö.

Jouluaskartelut on kivoja tehdä

Itse olen aina tykännyt jouluaskarteluista, lähes mistä tahansa materiaalista saa askarreltua jouluisia juttuja. Ei tarvitse edes hankkia mitään kallista materiaalia. Monet materiaalit löytyy ihan kirppareilta ja omasta kaapista. Jopa kaikesta sellaisesta materiaalista, joka yleensä lentää roskiin saa vaikka mitä ihanaa, kuten alla olevassa linkissä. Pakettikortteja voi tehdä pahvista tai sitten jos pakettikortit ei inspiroi, niin tekee pahvista joulukuusenkoristeita. Roskasta voidaan tehdä myös vaikka joulukuusi.

Pekettikortteja roskasta

Paperikuusi on joulun hauskin juttu

Mun elämä on roskaa

Leikkuujätteestä kuusenkoristeet

Ovikranssit

Yksi sellainen oma lemppariaskartelu on tehdä ovikransseja, sellaisia, joita voi käyttää vuodesta toiseen mutta sellaisia, joita ei valitettavasti voi käyttää ulkona, paitsi, jos on hyvässä suojassa ovi. Omat kranssit valmistuu myös aina kierrätysmateriaalista ja pohja on aina pahvia. Kransseihin voidaan käyttää kaikki rikkoutuneet koristeet myöskin. Mitään en yleensä ole ostanut näihin erikseen, kun kaikki läytyy jo kotoa.

Luukku 19 – Käsityöblogien joulukalenteri

Roskasta koriste oveen

Piparkakkutalo huovasta

Rumat jouluvaatteet

Näitä rumia jouluvaatteita olen esitellyt paljon uudestaan ja uudestaan blogissani ja tänään kun meillä on töissä jouaskarteluilta, ovat nämä ihanuudet myös näytteillä tuolla illassa. Näin kaikki aikuisista lapsiin näkee miten voidaan näitä rumia jouluvaatteita tehdä. Asut eivät ole työntekijöiden päällä, vaan ne ovat nukeilla. Silloin on helpompi niitä katsella. Täytyy myös todeta, että nämä ovat olleet sellaiset tuunaukset, jotka ovat olleet kaikkein mieleisimmät. Joka vuosi vedän töissä myös ruma joulupaita pajan, jonne nuoret tulee tekemään oman ruman paitansa. Minulla on olemassa myös rumat joulusukat, mutta niitäpä ei ole koskaan tullut kuvattua.

Käsityöblogien joulukalenteri – Luukku 24 – SCUCS

Rumat joululeggarit

Ruma joulupaitamekko – Käsityöblogien joulukalenteri 2020

Nämäkin vaatteet voidaan kaikki valmistaa kierrätysmateriaaleista. Iso osa voi löytyä myös omasta kaapista, se on se ensimmäinen paikka mistä kannattaa lähteä hakemaan materiaalia. Omat kaapit. Ja nyt toivotan kaikille ihanaa joulun odotusta ja rauhaisaa joulua! Vielä ehtii askarrella.

Piparkakkutalo huovasta

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

9 kommenttia

 1. Sallinen kirjoitti:

  Tuo ei ole piparkakkutalo vaan se on huopatalo.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Näistä voisikin ottaa ideoita mitä tehtä joskus neidin kanssa kimpassa 🙂

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  aika kekseliästä, wau

 4. In Via kirjoitti:

  On tämä aika erikoinen idea. Ja varmasti varsin isotöinen. Hyvää, että nuoret ovat kiinnostuneita myös vaikeammista käsitöistä.

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Siis aivan mielettömän upea wautsi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *