Hae
VillaNanna

Museopäivä

Kun alkaa seinät kaatua niskaan ja sade vaan päättää jatkaa kasvienhoitoa, on parasta pakata tenavat junaan ja lähteä viettämään mukavaa museopäivää. Tosin, sade päätti juuri siksi hetkeksi lakata, kun lähdimme ovesta ulos ja sade jatkui kun pääsimme takaisin kotiin. Mutta museopäivä oli oikein piristävä ruiske meille kaikille.

Niin kuin moni tietää, meillä on tapana etsiä kaikki ilmaiset museot ja ilmaiset tapahtumat mitä lähialueilla on. Kaikkeen emme millään pääse, mutta edes joihinkin. Helsingin kaupunginmuseo on yksi tällainen ja koska Härdelli on jo iso poika, on viimeiset hetket mennä lastenmuseoon leikkimään. Tosin eipä ne leikit juuri innostaneet enää. Mutta QR -koodipeli kiinnosti ja sitä pelasi koko miesväki innoissaan. Vaikka QR-koodit on mun juttu.

Helsingin kaupunginmuseolla on monta ilmaista kohdetta, jotka kannattaa käydä. Todella mielenkiintoisia kohteita. Toski ovat myös maksullisetkin, mutta jos tahtoo tosiaan kiertää ilmaisia kohteita, niin niitä löytyy kivasti. Kannattaa myös seurata muutoinkin museoiden tapahtumia, sillä museopäivänä on ilmaiset sisäänpääsyt moniin museoihin.

Tällainen museopäivä on parasta järjestää juuri silloin kun on huonot kelit ulkona, eikä mieli tee mennä ulos touhuamaan ja kavereista ei ole seuraksi. Eväät mukaan ja nauttimaan puuhasta ja touhusta. Toki moni muukin paikka on kiva, mutta vaihtelu virkistää. Leikin keskellä oppii vähän historiastakin ja se jos mikä on kivaa.

MuseopäiväMuseopäiväMuseopäivä

Onneksi porukka rauhouttui lopultaan aika hyvin ja meillä oli valtavan hauskaa museossa. Kunnon leikit ja puuhat saatiin tehtyä, tarinoita kerrottiin omasta lapsuudesta ja koulunkäynnistä. Härdelli kuunteli tarkkaan niin isoveljensä juttuja kuin meidän aikuistenkin. Oli ihanaa myös se, että meidän isompi poika lähti mukaan, koska ei ole koskaan ollut tuossa museossa.

Museopäivä Museopäivä

Lopuksi kaarrettiin Haltialan kotieläintilalle katselemaan eläimiä ja saamaan jotakin pientä murua navan alle. Ei tarvinnut sitten ihan heti alkaa kokkailla kun pääsee kotiin. Vaan voi ihan rauhassa levätä ja sen jälkeen tehdä kunnollista sapuskaa. Näin harmit pestään pois.

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia

 1. Teresa S kirjoitti:

  Hauska museo! Helsinkiin mahtuu monta museota joita en edes ole ajatellut. Kiitti vinkistä! Itsellä tuttuja vain Ateneum ja Kiasma.

  https://haaveikko.blogspot.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa tutustua Helsingin tarjontaan, täällä on vaikka mitä. Lasten kanssa tää on ihan ehdoton paikka kuten myös Luonnontieteellinen museo.

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Meidän lapset ovat käyneet Helsingissä vain Luonnontieteellisessä museossa ja viime kesänä Kansallismuseon Barbie-näyttelyssä. Monta museota siis käymättä. Tällä viikolla kävimme Lahden radio- ja tvmuseossa. Se oli positiivinen kokemus. Meidän 8-henkinen 3-13v lapsijengi viihtyi todella hyvin. Mielenkiintoinen ja vähän nostalginenkin kokemus aukuisille.

  • villananna kirjoitti:

   Me myös kävimme Barbie -näyttelyssä viimeksi. Täällä on valtavasti museoita, joita pitäisi käydä 🙂

 3. Pia kirjoitti:

  Itselläni ehdoton suosikki Helsingin kaupungin museosta on Työväenasuntomuseo, linnanmäen kupeessa.

 4. Sonja kirjoitti:

  Tosi kivoja kohteita! Meillä on tarkoitus käydä kummipojan kanssa rautatiemuseossa täällä Hyvinkäällä 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivoja kohteita ja Helsingistä näitä varmasti löytyy paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *