Hae
VillaNanna

Kirppareiden käsin neulotut neuleet

Kirppareiden käsin neulotut neuleet

Tasarahapäivät alkoivat taas ja UFF kirppareiden tangot tyhjenee kovaa vauhtia, kun muiden vanhat vaatteet löytävät tiensä uuteen kotiin. Myös minä tein pikaisen kierroksen UFFin tasarahapäiville ja löysin muutamia kivoja juttuja. Tässä postauksessa kuitenkin keskityn vain ihaniin itse neulottuihin neuleisiin, joita löytyy varsinkin UFF Vintage -liikkeistä.

Kirppareiden käsin neulotut neuleet

Kaikkein mieluiten siis ostan jonkun toisen neulomia neuleita kirppareiltakin kuin ostan jonkin tehdastöisen vaatteen. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, että löytyisi sopiva itse tehty neule. Nyt minulla on hakusessa 80 -luvun Irene Usvasalon ihana neule, jossa on käytetty erilaisia lankoja. Yleensä niitä on paljon myynnissä Vintageliikkeissä mutta nyt ei löytynyt sellaista, jota etsin. Ensi kerralla sitten.

Ensin kurvattiin Fredan UFFiin mutta sieltä ei sitten lähtenyt mitään mukaan. Singahdettiin sitten kuitenkin vielä Hämeentien kautta ja sieltä löysin sitten ihanan hörhelöpaidan sekä kolme itse neulottua neuletta. Neljä vaatetta siis lähti mukaan.

Miksi pidän itse neulotuista jutuista?

 • koska niissä on luonnetta, jota kaipaan vaatteissa.

Ja parastahan ona se, ettei tällaisia vaatteita tule joka päivä vastaan, ne ovat sen verran yksilöllisiä ja useimmiten myös kuin taideteoksia. Vintage neuleissa ongelma useasti on se, että langat olivat hyvin kovia ja kutittavia, että tarkkana pitää olla ja aina laittaa pesuun kun tulee kotiin. Laitan yleensä myös pakkaseen talvella, varotoimenpiteenä. Tällä hetkellä oma pakastin on niin täynnä, että en saa neuleita sinne mahtumaan.

Ihanat neuleet

Olen neulehullu ja niitähän minulla sitten on ja monen monta. Osa on saanut uuden kodin ystävieni luota tai tyttäreni. Mutta hyvin harvoin laitan itse neulomiani vaatteita muille kuin ihan lähemmilleni. Aina se ei ole mahdollista, sillä tyttäreni maku on hyvin suppea ja rajallinen. Ei laita ihan mitä tahansa päälleen. Varsinkaan kirppareiden vaatteita, niissä hän on erityisen varovainen.

Vihreä paita

Yksi paidoista on ihanan pehmeää sekoitetta, jossa on mukana luultavasti angoraa. Puhvihihat ja ihana karkkiväri tekee siitä todella suloisen, joka sopii monen vaatteen kanssa. Kun näin paidan, oli se rakkautta ensisilmäyksellä. Toki pari kertaa mietin, että otanko vai en. En ollut siis varma tuleeko paitaa käytettyä, mutta jos olisin jättänyt paidan jälkeeni, olisi harmittanut paljon. Paita on ehtinyt olla jo päälläni, ja voitte uskoa, että se lensi suoraan sydämeeni. Lemppari on näistä kolmesta neuleesta.

Romanttinen villatakki

Tämä villatakki toi mieliini heti kesämekon ja villavaatteen yhdistelmän, ehkä myös vähän Neiti Marplea, vähän. Jokin ihana kukkamekko ja tämä neule, jalkaan maiharit ja ei muuta kuin baanalle. Talvisellekin päivälle toimiva kun laittaa paksut sukkikset jalkaan. Tätä neuletta en kerta kaikkiaan voinut jättää kirpparille roikkumaan. Tässä on kaikki minun tyylini jutut.

Raidallinen neuleliivi

Hämeentiellä oli aika monenlaista liiviä ja ihan vahingossa satuin tuon liivin näkemään kaiken muun joukosta. Tarkoitukseni ei ollut hankkia yhtäkään liiviä enää, sillä niitä on tällä hetkellä aika monta, mutta en vain voinut jättää sitä sinne. Liivi on hyvin yksikertainen. Beige pääväri ja sinapinkeltaisen ja terran yhdistelmä raitoina on aika söpö. Liiviäkin voi käyttää hyvin monenlaisten vaatteiden kanssa.

Siinä suloiset löytöni, mitä mieltä olette? Millaisia itse tehtyjä herkkuja sinä olet löytänyt?

Railakasta kekriä kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Kirppareiden käsin neulotut neuleet

LUE MYÖS:

Viimeisin kirppisostokseni

Kirppisasu

Lappuhame on pop

12 kommenttia

 1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Käsin neulotut neuleet ovat parhaita! Niissä on luonnetta ja omaperäisyyttä, eikä toista samanlaista tule vastaan.
  Minulle tuottaa joskus vaikeuksia saada selville, mistä langasta ne on tehty. Sitten kun tulee vastaan tarve pestä, niin hieman jännittää, mitä tulee tapahtumaan. Muuten minäkin ostan ihan mielelläni käsintehtyjä vaatteita, mutta ei niinkään kirppareita vaan tuttavilta.

 2. petra - Sängyn alla kirjoitti:

  Mulla on varmaan aikuisena ollut ainoastaan itseneulottuja villasukkia ja lapasia. Oon kuullut ettei niitä tarvi pestä, tuuletus ja pakastaminen riittää, mut minkä varalta neuleet pakastetaan?

  • villananna kirjoitti:

   Juu, harvoin tulee pestyä, mutta kaikkien öttiäisten takia on hyvä huoltaa kaikki neuleet ennen kuin tulevat omaan kaappiin ja mieluiten tietenkin heti. Talvella heitän kaikki pihalle leviäksi ja annan olla lumessa muutaman päivän.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kivan näköisiä kieltämättä, mutta itselleni villaneuleet ovat juurikin kutittavuutensa takia mahdoton valinta. Kashmir menee joskus, pellavalankakin, mutta mieluiten puuvillaa tai joskus vaikka sitten akryylia tms. ihan vaan sen pehmeyden takia.

  • villananna kirjoitti:

   Mulle taas akryyli on ihan kauhean tuntuinen iholla. Itselle on pari kertaa käynyt niin, että villapaidan huollonkin jälkeen en voi pitää sitä päälläni vaikka olisi millainen varustus paidan alla. Nipistelee läpi. Villavaatteet voidaan myös pehmentää jos ne on liian kutittavia, aina sekään ei riitä.

 4. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Onpa kauniita ja uniikkeja löytöjä! En ole jostain syystä tullut ajatelleeksikaan, että kirppareilla on tarjolla myös laadukasta itsetehtyä.

 5. Tuula's life kirjoitti:

  Kauniita ja uniikkeja villaneuleita. Olen joskus nuorempana neulonut. Tuntuu, että silloin ehti moneen. Mutta kirppareilta en ole koskaan ostanut itsetehtyjä neuleita. Joulumyyjäisistä olen ostanut sukkia ja lapasia, mutta pariin vuoteen ei ole tullut käytyä joulumyyjäisissä. Ehkä taasen.

 6. petra - Sängyn alla kirjoitti:

  Vou kätevää! Oon kuullut mattojen lumipesusta, mut en neuleiden! enkä tosin mattojenkaan lumipesua ole toteuttanut koskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *