Hae
VillaNanna

Neuleita jämälangoista

Neuleita jämälangoista

Jämälankoja tulee paljon, jos neuloo paljon, mutta niistä saa ihania neuleita. Itse neulon yleensä pipoja ja sukkia jämistä, mutta paljon muutakin voi tehdä. Tällä hetkellä minulla on kesken neulepaita, jonka teen jämälangoista. Saa nähdä millainen lopputulos on. Olen nimittäin pitkään keränyt valkoisen sävyisiä jämiä ja nyt sitten laitan niitä yhteen, yhdeksi neuleeksi.

Neuleita jämälangoista

Toinen asia, johon hullaannuin neuloosin aikana oli piparkakkureunakuvio ja tietenkin kaivelin ohjeen esiin ja ohjeen löydät Muita ihania -blogista. Ei muuta kuin hommiin ja lopputuloksena oli pipoja ja sukat. Kolme pipoista on tosin tehty kauan sitten mutta nyt viimeisestä urakasta ylijääneet langat katosi pipoon sekä sukkiin. Sukatkin olen jo ehtinyt esitellä täällä. Pipokin on ollut mukana kuvissa aikaisemmin. Mutta näin kivoja saa tehtyä jämälangoilla. Kaiken ei tarvitse siis olla räsymatto -raitaa.

Tämän vuoden projekti onkin saada ensisijaisesti hyödynnettyä kaikki lnkajämät, joita minulla on pyörimässä ympäri asuntoa. Toki niitä tulee myös koko ajan lisää, kun täytyy myös lanka pinoja saada pois pyörimästä. Toivon siis, että meikäläisen neuloosi jatkuisi edelleen nyt kun vihdoin pääsin takakisin Suomeen. Ompelumaniaa on jo näkyvillä. Ongelma vain on se, että olen aika väsynyt vielä. aikaeron vuoksi palautuminen Suomen aikaan on ollut hyvin haasteellinen, kolme yötä olen vihdoin saanut nukuttua mutta väsymys painaa kovin.

Neuleita jämälangoista

Suunnitelmia vuodelle 2023

Olen ajatellut, ettei tälle vuodelle ole mitään suunnitelmia, mutta onhan niitä väkisin tässä tullut kun olen käynyt läpi tarvikekasojani. Tuossa ylempänä tulikin jo jotakin mainittua, mutta laitetaan tähän vielä mitä kaikkea siis on tullut mieleen.

 • Lankajämien hyödyntäminen
 • Lankakasojen läpikäynti ja niistä tekeminen
 • Kangaspinojen ompelu
 • Tuunaus

Eli ei mitään uutta tähän vuoteen. Haluaisin kovasti saada kaikki vanhat langat ja kankaat työstettyä, että olisi järkeä hankkia uutta. Varastot on aivan liian täynnä kaikenlaista. Uskon, että osa materiaalista löytää tiensä Kierrätyskeskukseen tai sitten työpaikalleni nuorten käyttöön. Yksi projekteista on siis saada siivottua työhuone sellaiseksi, että se toimii eikä ole liikaa tavaraa joka puolella.

Neuleita jämälangoista

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

10 kommenttia

 1. Mare Kinanen kirjoitti:

  Hauskan näköisiä tuotoksia 🙂 Kyllä noilla kelpaa talvea selättää.

 2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Ihanat sukat! 😍 Piparkakkukuvio on hyvä idea raitojen sijaan.

 3. Tanja / Minimaattori kirjoitti:

  Jämälankoja kyllä kertyy jos yhtään enemmän tekee. Tosi hyvä idea ottaa ne käyttöön oikein suunnitelmallisesti. Itse en ole vuosiin neulonut mitään, mutta aikoinaan tykkäsin tehdä sukkia ja kaulahuiveja eli sellaisia simppeleitä pikkutöitä. Sukkiin jämälankoja onkin tosi helppo hukata.

 4. Samavain kirjoitti:

  Mä tykkään kun kaikki materiaali käytetään loppuun, onhan se ekologistakin. Tuo piparkakkukuvio on ihana ja taidan napata siitä idean tuleviin lapasiini. Kannatti siis tulla lukemaan 😊

  • villananna kirjoitti:

   Pyrin aina zero waste -tyyliin tekemään kaikki. Olen jopa kehitellyt erilaisia asioita ompelujätteestä, mutta se oli aika loputon suo.

 5. Nadine G kirjoitti:

  Hieno keino käyttää jämälankoja! Mielestäni värisuora on erittäin onnistunut näissä. Tuon liila/sinapinkeltaisen pipon voisin vetää päähäni nyt heti. Meillä on just nyt tarpeeksi kylmä siihen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *