Hae
VillaNanna

Rento sunnuntaiasu

Rento sunnuntaiasu

Rento sunnuntaiasu koostui minulla ihan vain collegesta. Paita valmistui juuri ennen meidän hääpäivää jämistä, mikä jäi toisesta työstä yli ja housut valmistui pojan valitsemasta kankaasta. Tosin poika ei niistä enää halunnut mitään. Eli jälleen yksi collegeasu kaappiin. Minä nimittäin tykkään näistä ja käytän todella paljon collegevaatteita töissä sekä varsinkin kotona viikonloppuisin. Ihan paras asu.

Rento sunnuntaiasu

Vaikka tein collegeasun, niin halusin jotakin niksi niksukkaa vaatteeseen. Housut ovat ihan peruspöppylät mutta paitaan halusin jotakin over the top -juttua. Ei riittänyt se, että kuosi on täynnä pääkalloa ja ruusua, vaan halusin jotakin lisää. Jotakin tyttömäistä ja sellaista mitä ei collegepaidoissa juuri näy. Tällä kertaa en kuitenkaan halunnut olkapäälle laskosta, vaan tein isot ilmapallohihat, mutta hiukan eri niksillä nekin. Nimittäin katkaisin hihan kyynärpään kohdalta ja laitoin lopun hihan ihan ”resorilla”, tosin yksinkertaisena. Näin sain hiukan erilaisen ulkonäön paitaan.

Kaavat:

 • Paita: Fibre Mood 13
 • Housut: Suuri käsityö 9/21

Paidan kaavan olen siis muokannut hihasta toiseksi. Muutoin olen käyttänyt kaavaa sellaisenaan. Hyvin helppo tapa saada vaate toisen näköiseksi, kun hiukan mallailee kaavaa. Esimerkiksi tällainen hihan lyhennys on helppo toteuttaa. Koska kuitenkin ohje on sama mitä alkuperäisessäkin vaikka hiha on lyhyempi.

Miksi tykkään lapsellisista vaatteista?

Välillä kuulee puhuttavan siitä, että onko ihan ok se, että aikuinen nainen käyttää lapsellisia vaatteita tai oikeastaan lapsellisia kuoseja. Minusta aikuinen nainen on jo sen ikäinen, ettei hän rajaa itseään vaan tekee asioita, joista nauttii ja minä nautin vaatteista, jotka ovat erilaisia mitä kaupoissa olevat vaatteet. Leikittely on omassa pukeutumisessa avainsana, vaikka välillä laitankin päälleni enemmän klassista. Kyllä, minulla on sellaisiakin vaatteita kaapissa. Mutta tällä hetkellä kun kevät aurinko on alkanut kutittaa nenää ja lumet ovat alkaneet sulamaan täällä Pääkaupunkiseudulla, niin mieli tekee mieluummin laittaa päälle jotakin hassua ja söpöä. Minulla on aina näin.

Mitä mieltä te olette? Voiko aikuinen nainen pukeutua lapsekkaisiin kuosiin ja olla siitä huolimatta vakavasti otettava aikuinen?

Itse olen sellainen, että henkilö, joka pukeutuu oman tyylin mukaisesti on enemmän vakavasti otettava kuin sellainen, joka on täysin sliipattu. Itse en luota niihin ollenkaan. Toki ymmärrän, että tietyillä aloilla on tarkka pukukoodi ja tästä olenkin jo kirjoittanut ennenkin. Valitsen siis aina sellaisen, jonka vaatetus jollakin tavoin poikkeaa muiden vaatteista. Tämä ajattelu on myös toiminut aina.

Rento sunnuntaiasu

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihana kotiasu ja lapselliset kuosit ovat just parhaita 🙂

 2. petra kirjoitti:

  Todellakin kuoseja ja värejä! Ja kun sulla on tuo taito tehdä mitä vaan kankaista, niin aivan huikeaa että toteutat kaikki ideasi just sellaisina kuin haluat 🙂 ainakaan et ole kaavoihin kangistunut ;D Multa kysyttiin 10vuotta sitten mikä mun tyylin logiikka on ja edelleen vastaus on sama: jokainen vaate on erivärinen, esim. tumman vihreän hupparin alle ei voi laittaa vaalean vihreää paitaa 😀

 3. Marjut kirjoitti:

  Olen täysin sitä mieltä, että ehdottomasti jokainen saa pukeutua miten haluaa. Pukeutuminen ei kerro itselleni juuri mitään ihmisestä. Mielummin tutustun kuin teen olettamuksia ulkoisista asioista. 🙂 Ihailen suuresti sun luovuutta ja taitoa.

 4. Jasmin kirjoitti:

  Katoin että onko Metsola kuosi! Ei ollutkaan, mutta oletkin niin taitava että hämäät jo 😉

  Päiväkodissa kun olin töissä niin jotkut lapset olivat ihmeissään että miten aikuisella voi olla mikki hiiri paita kun sehän on lasten? Ja toiset lapset taas iloitsi kun oli tuttuja kuvioita vaatteissa, kun aikuisilla yleensä vain mustia vaatteita.

  Pukeudutaanko me aikuiset tosiaan niin tylsästi? 😀

  • villananna kirjoitti:

   Useasti kyllä pukeudumme tylsästi. Uskon myös, että monet mielen ongelmat liittyy myös pukeutumiseen kun ei ymmärretä värien psykologiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.