Hae
VillaNanna

Universal Studiot

Universal Studiot

Täytyy ihan heti sanoa, että Universal Studiot olivat meille suuri pettymys, mutta se ei tarkoita sitä, että emme olisi ottaneet jokaisesta hetkestä kaikkea irti. Uskon myös, että osa pettymyksestä johtui vesikelistä, minkä vuoksi ei osattu niin täysin nauttia olemisesta mitä olisi ollut ilman vesisadetta. Mutta nyt on tullut käytyä täälläkin sitten.

Universal Studiot sivuun pääset tästä linkistä!

Universal Studiot

Koska meille suositeltiin niin paljon Universal studioita, niin tietenkin me päätettiin mennä myös tänne kokemaan ja koska minä olen meidän perheen Harry Potter fani, niin kohde oli enemmän minun valintani. Harry Potter maailma olikin suuri pelastus meille. Viihdyimme puistossa kuutisen tuntia, joista jonotteluun meni kaikkiaan kaksi tuntia. Eli kaksi laitetta pääsimme kokemaan täällä. Jonon ohi vaihtoehtoa emme edes harkinneet sen jäätävän hinnan vuoksi. Jos jonon ohi vaihtoehto maksoi Disneyssä hiukan päälle 30€, niin Universalissa puhutaan jo satasista. Ei kannattanut. Varsinkaan kun Universalissa on hyvin vähän rauhallisia laitteita, joissa itse voisin olla.

Se mikä jäi hiukan hampaan koloon harmittamaan oli se, että emme päässeet yhteenkään näytökseen, niinhin erilaisiin stunttinäytöksiin sekä erikoisefektinäytöksiin. Uskon, että kokemus olisi ollut hienompi, jos niihin oltaisiin päästy. Pääsemisellä puhun siitä jonottamisesta. Meillä kun oli alunperin ajatus se, että jonotamme joka puistossa max. tunnin ja täällä jonot oli jo saapuessamme kolmisen tunnin mittaisia ja vain piteni. Onneksi Harry Potter maailma pelasti valtavan paljon päivästä.

 

Universal Studiot

Harry Potter ja Dinosaurukset

Vielä lisää huonoja asioita… Istumapaikkoja puistossa oli todella vähän ja useassa paikassa ei toiminut QR -koodi, jolla olisi saanut tilattua ruokaa. Vessat olivat todella ala-arvoisessa kunnossa. Joka kaupassa oli samat tavarat myynnissä ja niitä kauppoja oli paikat täynnä, ravintoloita oli vähän kauppoihin nähden. Ehkä meidän pettymys oli paljon sitäkin, että me vertasimme montaa kohtaa Disneyyn, jossa oltiin huomioitu kaikki yksityiskohdat, esim. Kaupoissa oli eri alueella siihen alueeseen sopivat myytävät. Esimerksiksi Star Wars alueella myytiin vain Star Wars juttuja.

Mutta Universalissa nyt ei ollut kuin yksi maailma, Harry Potter maailma ja siellähän me viihdyttiin oikein hyvin. Ensin käytiin alapuistossa, jossa hypättiin Jurasic Worldin kyytiin, jonotusta kesti noin 45 minuuttia ja laite oli kyllä hyvä. Kaupassakin oli hyvin juuri dinoihin liittyviä juttuja. Valokuva, joka otettiin laitteessa maksoi paljon, mutta kuva on kiva olla muistona, joten se otettiin siitä huolimatta, että se maksoi. Disneyssä kuvat sai suoraan sovellukseen ilmaiseksi. Tämän kuvan sai paperiversiona maksulla.

Syötiin lounas myös tuolla alapuistossa, jonka jälkeen siirryimme yläpuistoon ja suoraan Harry Potter maailmaan. Siellä oli ihmettelemistä, miesväki innostui ostamaan itselleenkin taikasauvat, itse ostin omani heti kun pääsimme studiolle. Sauvoille tulikin hommia kun Harry Potter maailmassa niitä pääsi käyttämään. Myynnissä oli siis kahta erilaista sauvaa, kalliimmilla sai taikoa tuolla alueella ja halvimmat olivat vain matkamuistoja. Me otettiin ne kalliimmat.

Universal Studiot Universal Studiot

Sade yltyi ja oli aika lähteä hotelliin

Olimme viettäneet aikaa Harry Potter maailmassa muutaman tunnin kun sade yltyi ja me päätimme lähteä hotellille tekemään ruokaa, emme halunneet syödä studioilla, matkalla ulos päätimme vielä mennä jonottamaan Kung fu pandan laitteeseen, jossa oli sillä hetkellä vain puolen tunnin jono. Kun olimme seisomassa jonossa noin 15 minuuttia jono oli kasvanut jo yli tunnin mittaiseksi. Onneksi jonotimme tuohon laitteeseen, sillä se oli kyllä kiva loputus päivälle. Tuli kaikin puolin parempi fiilis. Oltiin päästy kahteen laitteeseen. Se harmitti, ettei pojat päässeet Harry Potteriin, olisin niin mielelläni halunnut tietää millainen se oli. Itse en voinut siihen mennä. Jono oli kuitenkin laitteeseen monen tunnin mittainen, joten ei ollut järkeä laittaa jonottamiseen montaa tuntia aikaa.

Universal Studiot on nyt kuitenkin koettu, eikä enää harmita niin paljon mitä juuri silloin harmitti kun tajuttiin, että emme saaneet nauttia päivästä ihan niin kuin ajateltiin. Enemmän varmaan saa irti, jos haluaa laittaa rahaa enemmän, ettei tarvitse jonotella laitteisiin. Itselle siellä ei juuri ollut laitteita, joihin voisin mennä. Eli iso osa on sellaisia tosi rajuja vuoristoratoja. Rauhallisia on todella vähän. Uskon, että paras juttu tuolla on juuri ne näytökset, joita järjestetään sekä kiertoajelu, johon ei päästy siihenkään.

Haluammeko vielä Studioille? Hyvin epätodennäköistä.

Ostimmeko jotain? Kyllä, taikasauvat, kaulaliina ja minulle myös tylypahka verkkariasun.

Mukavaa päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Disneyland Park

Disneyland Adventure Park

10 kommenttia

 1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Auts! Mä en pääsisi mihinkään laitteeseen tai maailmaan, kun musta ei olisi jonottajaksi. Tunnin päästä selkäni olisi tulessa. Kävellä voin tuntikausia, mutta seisominen ei onnistu lainkaan.
  Noh, taikasauvat teillä nyt ainakin on.

  • villananna kirjoitti:

   En minäkään tykkää seisoskella pitkään paikallani. Minulla taas on toiset syyt miksi pitkä jonotus ei oikein toimi.

 2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Harmi, että kokemus ei ollut niin miellyttävä kuin olit toivonut. Itse vuosia sitten tuolla vierailleena pidin kyllä kokemusta positiivisena, mutta jonottamista siellä kyllä oli varsin paljon.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, ei ollut ihan meidän mieleen tuo paikka. SIitä pääsee nauttimaan parhaiten juuri tuon jonon ohi vaihtoehdon kanssa.

 3. Elina / elinanmatkalaukussa kirjoitti:

  Voi ei, mua olis kyllä ahdistanut ihan hirveästi tuo ihmispaljous ja jonottaminen. Musta ei olis kyllä jonottamaan moneksi tunniksi :S muuten kyllä tuo paikka kiinnostaisi todella paljon ja etenkin tuo HP – osio. Onneksi pääsitte siellä käymään ja se kruunasi käynnin ! 🙂

 4. Ismo for Takeoff kirjoitti:

  Leffafanina ja entisenä elokuvakriitikkona tuo kiinnostaisi periaatteessa, mutta lähinnä vain se kiertoajelu. Ei todellakaan kuulosta paikalta, jossa haluaisin viettää aikaani, kiitos vatoituksesta! Tuo etuja tarjoava taikasauva on jännä, mutta ruuat näyttävät kaameilta. Ei ihme, ettette oikein viihtyneet, mutta hyvä, ettei mennyt päivä ihan miinuksen puolelle sentään.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, se kiertoajelu oli sellainen, johon oli tarkoitus mennä, mutta jono… Joo, nyt on sielläkin käyty ja onneksi HP oli siellä niin ei mennyt ihan läskiksi vierailu.

 5. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Paikka vaikuttaisi kyllä tosi mielenkiintoiselta, mutta jatkuva jonottaminen – ei kiitos. 😀 Varsinkin noiden näytösten jonot kuulostaa käsittämättömiltä! Miten kukaan jonottaa montaa tuntia… Vaikka olisivat varmasti todella kivoja nähdä.

  • villananna kirjoitti:

   Sitä ihmettelen itsekin. Mutta ne jotka eivät halua jonottaa ostaa jonon ohi vaihtoehdon. Ei tarvinnut kyllä Disneyssä jonotella kun mentiin jonon ohi vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *