Hae
VillaNanna

Tee -se -itse -hernepussit ja säilytykassi

Tee -se -itse -hernepussit ja säilytykassi

Hivenen isommista tislkuista saa tee -se -itse -hernepussit ja säilytykassi, hernepusseista voi tehdä vaikka minkälaisia, vaikka eläimen mallisia. Itse kuitenkin halusin tehdä ihan vain tavallisia perus hernepusseja. Nämä ovat olleet mukana talvilomatapahtumassa mukana ja kotona niillä on leikitty paljon. Hernepusseilla voi harjoitella myös ryhtiä ja kävelyä. Parastahan tässä on kuitenkin se, että saan jälleen tilkkulaatikkoa pienemmäksi.

Täytyy tosin myöntää, että tässä tilkkuhommassa tarvitaan kyllä aika valtavasti mielikuvitusta ja ideoiden etsimistä eri puolilta, niin kirjoista, lehdistä kuin myös Pinterestistä ja YouTubesta. Kaikki kanavat ja vahtoehdot on käytössä ja tulen myös mittimään mitä noista pienemmistä paloista tekisin. Nyt on kova yristys saada hyödynnettyä mahdollisimman paljon kaikenlaista.

Tee -se -itse -hernepussit ja säilytykassi

Tee -se -itse -hernepussit ja säilytykassi

Hernepussien teko on aikas helppoa ja kassinkin voi tehdä oikeastaan mistä tahansa ja millaisen tahansa. Itsellä oli sen verran kiirus saada valmiiksi nämä 12 kpl hernepusseja, etten mitään hienouksia alkanut tekemään. Nämä toimii näin oikein hyvin.

Tarvikkeet:

 • Erilaisia tilkkuja
 • Kuivattuja herneitä 3-4 pussia
 • paksua kangasta
 • kanavatyö

Tee näin:

 • Leikkaa tilkuista 12×12 cm (+1cm saumanvarat) kokoiset palat. Ompele na pussiksi, jätä kääntöaukko.
 • Täytä hernepussit herneillä, laita sen verran mitä itse tahdot, ei kuitenkaan niin paljon, että pussista tulee liian painava.
 • Sulje kääntöaukko käsin kiinni.

*****

 • Leikkaa paksusta kankaasta noin 20×40 cm kokoinen pala. Ja kahvoihin 10xpituus, kahvoja tulee kaksi kappaletta.
 • Ompele toiseen 20×40 cm kokoiseen kappaleeseen kanavatyö ja sen jälkeen ompele kappaleet pussiksi.
 • Leikkaa tämän jalkeen suuaukon kokoinen kappale paksusta kankaasta ja ompele se suu aukkoon ja käännä sisälle.
 • Ompele kahvat ensin pussiksi ja käännä oikein päin. Päällitikkaa ne ja kiinnitä kassiin.

Tilkut vääntyy todella moneen ja helpoin tapahan on se, että tekee leluja, harmi ettei meillä ole oikein sen ikäistä enää, joka noita leluja kauheasti haluaa. Näitä tilkkuja kun voisi hyvin käyttää sellaiseen. Hyvää siinä taas on se, että pääsee käyttämään aivojaan paljon enmmän kun etsii ja suunnittelee mitä mistäkin tekee. Vielä ei kuitenkaan näy se miten paljon olen tilkuista tehnyt asioita. Tällä hetkellä kun tuntuu sille, ettei se tilkkulaatikko pienene millään.

Vinkki:

 • Samanlaisia kasseja voi tehdä vaikka käsityökasseiksi, tekee vain nauhakujan ylös, niin saa pidettyä langat ja puikot sisällä. Käsityökassi on helppo ottaa mukaan minne tahansa sitä sitten meneekin.

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Voisinkin vinkata josko äitini haluaisi neidille jossain vaiheessa hernepussit tehdä leikkeihin 😀

 2. tuulanneli kirjoitti:

  Hernepussit tuovat mieleen lapsuuden leikit!

 3. Mari kirjoitti:

  Multa löytyisi kanssa tilkkuja joka lähtöön, voisi yrittää niitä jotenkin hyödyntää ?.

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Tilasin anopilta hoitolapsille hernepussit. Hän teki ne Marimekon-kankaasta. Miellyttävät minun silmääni ja yhdessä hoitolasten kanssa olemme keksineet monenlaisia leikkejä ja pelejä ja tasapainoharjoituksia hernepusseilla.

  • villananna kirjoitti:

   Hernepussit on niin hauskoja 🙂 Niillä voi tehdä mitä vaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *