Hae
VillaNanna

Kääriydy lakanaan sunnuntaina

Kääriydy lakanaan sunnuntaina

Kääriydy lakanaan sunnuntaina, ei nyt sanan varsinaisessa merkityksessä mutta kuitenkin. Hyädynnä kääryleeseen myös pala vanhaa pöytäliinaa. Näillä materiaaleilla saat helposti yhdistettyä suloisen romanttisen sunnuntaimekon, jolla voit lähteä viettämään rauhallista brunssia uimarannalle. Parasta lakanassa on se, että sitä on paljon ja siitä saa kaikenlaista kivaa.

Omar materiaalini löysin Fidasta sekä Kierrätyskeskuksen ilmaisoastolta. Päätin heti, että tämä lakana ja pöytäliina yhdistetään yhdeksi mekoksi ja lopputuloksena tosiaan on suloinen kesämekko, joka sopii todella hyvin rantaravintolan brunssipöydälle. Olemme tänä kesänä innostuneet todella nauttimaan sunnuntai aamuista Ravintola Mainingin pöydässä.

Kääriydy lakanaan sunnuntaina Kääriydy lakanaan sunnuntaina

Kääriydy lakanaan sunnuntaina

Oli aika itsestään selvää, että tässä mekossa käytän lempi kaavaani: kaava Burda 5/13 ,kuten niin monena muunakin kertana olen käyttänyt. Pyrin hyödyntämään kaiken materiaalin, mitä oli käytettävissä ja oikein hyvin se onnistui. Pöytäliina oli hyvin pikkuinen ja sain siitä nippa nappa yläosan, lakana taas oli helppo käyttää helmaan ja frilloihin. Lopputuloksena on piparipokaa muistuttava luomus.

Mekosta huomaa kauas, että se on minun tekemä, oma kädenjälki saa näkyä, ja tietenkin vaatteen omaleimaisuus. Minulle omaleimaista on kuosien yhdistely, frillat ja epäsymmetrisyys. Näistä tunnistaa hyvin minun työt. On tosi kivaa, että on löytänyt sen oman juttunsa ja tuottaa sillä itselleen hyvää mieltä ja kauniita vaatteita.

*****

Mekkoon oli helppo yhdistää hattu, sekä laukku, jonka olen korjannut jokin vuosi sitten. Laukun sanka oli rikki ja tein siihen hauskan korjausliikkeen. Tästä hommasta tein postauksen ja tuon vinkin voi käydä napsimassa itselleen helposti tästä. Kengät olen löytänyt Fidasta tänä kesänä. Siitä reissusta tosin taidan kertoa toiste enemmän. Siihen reissuun liittyi tarina ja sen haluan kertoa ihan erikseen. Asuni on joka tapauksessa yhdistelmä kirpputorien löytöjä. Näitä asuja kutsun reippaasti Lumppumaakarin ekstaasiksi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että koko asu on yhdistelmä kirppislöytöjä ja iso osa on tehty vanhasta vaatteesta tai materiaalista. Ja näinhän tämä asu nyt on.

Minusta on ihanaa se, että voin sanoa nyt, että 90% vaattesitani on kirppiksiltä tällä hetkellä. Tuo 10% on sitten kuitenkin vielä sitä uutta. Ennen covidia tilanne olikin paljon parempi ja uutta en ostanut kuin äärimmäisessä tilanteessa, mutta kirpparit oli pitkään kiinni ja oli muutamia asioita mitä oli pakko hankkia. Samoin työvaatteet ovat minulla uusia, niihin en juuri voi vaikuttaa (puhun siis niistä vaatteista, joita töissä on välillä pidettävä).

Kääriydy lakanaan sunnuntaina

Nautinnollista viikonloppua teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Lumppumaakarin ekstaasi

12 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Ai kuinka kiva mekko.Osaispa tehdäkin tuollaisia lakanoista ja liinoista. Täällä on yksi ihana kauppa, jossa kaupan omistajamies tekee myös kivoja mekkoja lakanoista.Kaunista viikonloppua Melissa.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Sen kaupan minäkin haluan nähdä kun tulen sinne 🙂

 2. Nora kirjoitti:

  Hieno kangas tuossa mekossa =) Itselläni olisi kanssa paljon tuunattavaa, mutta en ole nyt jaksanut niitä tehdä. En ole nyt ommellut mun uudella ompelukoneellakaan, jonka hankin viime kesänä. Käsityöneuvontaankaan en ole nyt mennyt, kun se viime viikolla taas alkoi. Mutta täytyy kyllä saada jotain vaatteita tuunattua nyt syksyksi ja talveksi.

  • villananna kirjoitti:

   Hiljaa hyvää tulee 🙂 En ole minäkään ommellut aikoihin muuta kuin maskeja ja nyt en juuri niitäkään …

 3. Marjo kirjoitti:

  Ihana mekko! Niin sitä taas on taitavissa käsissä syntynyt suloinen vaate. Ihana tuo pikkukukkakangas. Minulla tulee mieleen, että olisin todella nähnyt tuollaisen pussilakana joskus 😀

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Se on kyllä ihana kangas ja jykevää, ei sellaista lirua mitä monet lakanat nykyään on.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ei kyllä uskoisi mistä materiaaleista mekko on tehty 🙂

 5. Mari kirjoitti:

  Kivan mallinen mekko, istuu kauniisti :).

 6. Diiskuneiti kirjoitti:

  Siis niin ihana! Miksei kaupoissa myydä tälläisiä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *