Hae
VillaNanna

Älä osta mitään -haaste – Toukokuun raportti

Huh, nyt on aika jättää heipat Nuorisopalvelulle ja heittäytyä taivaanrannan maalariksi näin kesäkaudeksi. Muutoksen tuulia on odotettavissa ja pääsette mukaan hiukan erilaiselle matkalle. Koska kiire on ollut kova, niin en ole juurikaan ehtinyt nauttia kirppiksistä mutta jotakin pientä olen ehtinyt hakea. 
Olen ollut hyvin tyytyväinen, että kiire on astunut kuvioon mukaan ja olen voinut ihan vahingossa unohtaa kirppareilla käynnit. Toinen iso apu tässä hommassa on ollut se, että olen kaivanut kaapista esiin kaikki ne vaatteet, joita en hetkeen ole käyttänyt ja ne ovat nyt käytössä. On kuin olisi käynyt shoppailemassa jotakin kivaa kun nämä vaatteet ovat kuin uusia. Luulen, että tämä tilanne tulee tässä muuttumaan ja kun olen vähentänyt shoppailua paljon, niin ensi vuosi onkin sitten se vuosi kun onnistun tässä projektissa. Eli kyllä vain, tämä homma jatkuu niin pitkään, että pääsen siihen kuukauteen kun en osta yhtään uutta vaatetta…Olen varma, että se aika koittaa vielä. Siitäkin huolimatta, että tänä kesänä meillä on tarkoitus tehdä pari postausta Helsingin kirppareista. Ne kierrokset tehdään maltillisesti ja etsitään tiettyjä juttuja, joita tarvitaan. Jos ei löydy niin sitten ei löydy!
Yksi ihanimpia ostoksiani tässä kuussa on ollut ehdottomasti pallollinen neuletakki ja suloisen romanttiset kengät. Näin heti, että yhdistän neuleen ihanan pitsihameeni kanssa, jonka olen ommellut aikanaan pitsiverhoista. 
Pari bohemia mekkoa lähti myös mukaan. Kaipaan tuota rentoa boheemia lookkia sen verran, että on ihan pakko saada muutama tyyliin sopiva juttu ja nämä ovat nyt ensimmäiset siihen tyyliin. Viininpunainen mekkoon sopii niin hyvin minun boho bootsini…En millään malta odottaa, että saan ne päälleni.
Puuvillainen paita on kyllä joka tytön kesäasuun kuuluva juttu. Tämä ilmaisosaston ihanuus on minulle todella iso mutta sopii täydellisesti minun minishortseihin. Tuossa onkin meikäläisen kesäpyöräilyyn sopiva asu valmiina. 
Kenkiä ei voi tämä tyttö unohtaa ja nyt löytyi tarpeeseen vihdoin uudet ballerinat mutta myös syksyksi jotakin pientä kivaa.
Uutenakin ostettuja löytyy tästä pinosta tällä kertaa. Toivon kyllä kovin, ettei muuta uutta tarvitse ostaa, vaan muu löytyisi sitten joko tehtynä tai sitten kirpparilta. 
Kankaan palanen tarvittiin ehdottomasti yöpukuuni, jonka olen täällä juuri hetki sitten julkaissut. Joskus käy näinkin, ettei sieltä kaapista löydykkään sopivaa materiaalia ja on mentävä etsimään sopivaa. Siinä onkin se syy miksi löysin näin paljon juttuja kirppareilta sitten lopultaan.
En meinaa potea huonoa fiilistä siitä, että on tullut nyt parina kertana ostettua myös jotain uutta vaatetta, sitä tapahtuu niin vähän, että olkoon tämän kerran sitten. Käyttöön nuo tulee kuitenkin. Ja ovat sellaisia, joita olen pitkään etsinyt kirppareilta, mutta olen löytänyt kaikenlaisia muita mutta en nyt näitä, joita halusin.
Raitahousut olivat sellainen halu ja tahto, mustat onkin kaapissa, jotka on kirpparilta löytyneet mutta ei valkoisia, joten pitkän etsimisen jälkeen kaarsin kiukussani vaatekauppaan ja sieltähän ne sitten löytyi. Oikein odotan, että saan nämä housut vihdoin jalkaani. Yksi tapa pukea housut on laittaa ihan eri kuosinen yläosa. Saa nähdä miltä näyttää päällä.
Off the shoulder paitoja on monen monta minulla, tehtynä ja kirpparilta ostettuna, miksi ihmeessä sitten taas yksi lisää? Koska, haluan myös vähän nätimmän paidan, mitä voi käyttää kesäisissä riennoissa, hiukan aikuisempaan makuun…Ehkä.
Sen lupaan, että nämä ovat yhdet vaatteet, joita näätte tämän tulevan kesän postauksissa! Vielä tämä päivä keskityn töihin ja sitten, vauhti on hirmuinen! Ottakaa tuolista hyvä ote…
*    *    *    *    *
Kirppareilta löydetyt
En ole tässä kuussa juurikaan käynyt missään ostoksilla. Jakku, kengät sekä mekot olen löytänyt Fidasta. Puuvillaneule, joka on käsin neulottu, on löytynyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Huippu löytö, sillä jokaisella naisella pitää olla kaapissa yksi puuvillaneule kesäksi.

Kengät
Löytyi kivat kengät myös syksyksi, vaikka en ole moisia etsinyt. Kesäksi oli tarkoitus saada uudet balleriinat rikkoutuneiden tilalle ja nehän löytyi Fidasta. Kaikki kolmet parit ovat siis Fidasta löytyneitä kenkiä.

Uutena ostetut
Nyt on valitettavasti tullut parit asiat ostettua uutena. Viime kuussa haalarit ja nyt kesähousut sekä paita. Olkoon tämän vuoden ensimmäiset ja viimeiset.

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Life with Satu kirjoitti:

  Ihania löytöjä olet tehnyt, uutena ja käytettynä. Itse totesin, että kun tarpeeseen ostaa niin ihan turha potea huonoa omaatuntoa siitä jos uutena joskus ostaa. Mulla oli pitkään sama farkkujen kanssa, mutta kun mies huomautti "sulla voi olla ehjät uudet farkut" kun mietin samojen paikkausta kolmatta kertaa, että tarpeeseen ja käyttöön voi ostaa uutena.

 2. Melissa kirjoitti:

  Vaikka sitä ostaa todella harvoin uutta, niin se pistää silti tuolta sydämestä aika luja…Ohi se menee ja vaatteita tulee kuitenkin käytettyä paljon…

 3. JaninaCharlotta kirjoitti:

  Hyviä löytöjä olet tehnyt ja ihania pirteitä kuoseja myös – kesäisiä! Itse tulee ostettua nykyään todella harvoin itselle mitään, välillä kyllä kaipaisi piristystä omaan vaatekaappiin.

 4. HENNA kirjoitti:

  Tosi hyvän näköisiä löytöjä! 🙂 Eriyisesti nuo uudet valkoiset pöksyt! Varmasti tosi moni käyttöiset!

 5. Melissa kirjoitti:

  Piristystä saa hyvin myös kun vähän muokkaa vaatteitaan. Aina ei tarvitse hankkia uutta.

 6. Melissa kirjoitti:

  Kyllä vain. Suunnittelen niihin erilaisia asuja, että tulisi käytettyä mahdollisen monipuolisesti.

 7. Diina-Maria kirjoitti:

  Vitsi sulla on kyllä paljon vaatteita ja ihania sellaisia 🙂
  Itse en ole käynyt vaateostoksilla varmaan yli vuoteen. Pitäisi ehkä käydä 😀

 8. Melissa kirjoitti:

  Onhan näitä aika paljon 🙂 Siksi ei tarvitsisi hankkia enää mitään…

 9. Marianne kirjoitti:

  Kivoja löytöjä oot tehnyt! 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *