Hae
VillaNanna

Glögipöydän ihanat somisteet

Glögipöydän ihanat somisteet

Glögipöydän ihanat somisteet -postaus kertoo siitä, miten jämistä saa aikaan vaikka mitä kivaa, kun katsoo asioita hiukan eri vinkkelistä. Tämä minun vinkkeli on muutoinkin nurinperinpäin. Sillä esittelen tuunaukseni hiukan väärässä järjetyksessä. Nimittäin jämät tulee ensin ja sitten vasta varsinainen työ, josta nämä jämät jäivät jäljelle.

Aina kun tekee käsillä jotain, jää materiaalia yli. Useimmiten jämät heitetään roskiin, jos jämä ei ole mikään iso. Its pyrin kuitenkin siihen, että voin hyödyntää kaiken sellaisen ylijääneen materiaalin johonkin. Jos ei muuta, niin ne menee askarteluun. Toki totuus on myös se, että kaikkea ei voi millään säästää ja siksi on ihan pakko välillä laittaa tekstiilijäte roskiin.

Meidän suloinen glögipöytä on rakennettu Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston kahvikupeista. Kerään eripari kahvikuppeja, lähinnä vintage tyylisiä, kukallisia suloisuuksia mutta joukkoon mahtuu hiukan erilaisiakin. Kuten nämä ihanat siniset kupit, jotka sopii hyvin myös itsenäisyyspäivään. Kun lähdin suunnittelemaan pöytää mietin tarkkaan mitä oikeasti tarvitsen ja mihin. Jouluteemaa meillä ei ole ollenkaan taloudessa, joten lähdin siitä liikkeelle. Jotakin pinetä jouluista ja parasta hommassa oli se, että jouluista oli tulossa jo muutoinkin.

Glögipöydän ihanat somisteet

Glögipöydän ihanat somisteet

Materiaalit löytyi jämä laatikosta. Oli ruudullista paitakangasta, jota oli jäänyt miesten paidasta. Oli hameesta ylijäänyttä materiaalia, vanhan sijauspatjan tikkiosaa  ja tietenkin helmiä rikkoontuneesta helminauhasta. Tein mukin aluset, servetit ja servetin pidikkeet. Ne riittivät hyvin meidän glögipöytään. Muuta somistetta ei tarvittu. Ei muuta kuin puuhastelemaan, ompelukone sai laulaa ja sain valmiiksi hauskat somisteet.

Minusta on niin ihanaa, kun voi tehdä arjesta hiukan juhlavampaa ja kattaa pöytä fiinisti, hassutella ja hauksutella. Laittaa tarkkaan tiettyjä juttuja tai sitten sekametelisoppaa. On ihanaa tulla pöytään, vaikka vain syömään joulupipareita ja juomaan glögiä, kun on hiukan laittanut pöytää nätiksi. Oman näköiseksi. Tässä on ihana istua ja nauttia, höpöttää päivän juttuja ja pelata vaikka Unoa lasten kanssa.

Parasta on, että kattauksen voi jälleen rakentaa kirppisastioin. Pöytäliina on saatu äidiltäni, se on myös tarpeeksi iso meidän pöytään. Luonnonvärisenä se myös sopii hyvin teemaan. Kattauksesta tuli todella suloinen ja näyttävä. Itse tehdyt somisteet täydensi jouluista fiilistä pöydässä. Vai mitä tuumaatte?

Glögipöydän ihanat somisteet

Yläkuvassa on led kynttilät, joita meillä on aika monta nykyään. Tämä johtuu ihan siitä, että astmaperheenä aidot poltetut kynttilät aiheuttaa ongelmia. Myös minä, joka olen hajuyliherkkä reagoin kynttilöihin. Vaikka eivät palaisi ollenkaan. Nämä Led kynttilä lepattaa kivasti ja vaikka ääni ei ole sama kuin aidossa, niin nämä toimii erittäin hyvin siitä huolimatta.Kultainen kynttilänjalka on ostettu Leppävaaran Fidasta alkusyksystä. Tarkoitus oli koristella se, mutta ei se tarvitse mitään koristeluita. Ainakaan nyt tällä hetkellä.

Pöytäkuusen alle ompelin keinoturkiksen palasesta taljan. Talja siirtyy Barbieille kun kuusi menee kaappiin odottamaan uutta joulua.

*****

Ihanaa joulun odotusta!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mitä noissa joulutortuissa on täytteenä, näyttää herkulliselta 😀

 2. Mira Rinne | Voimaannuttajana matkallasi osoitteessa www.fashionpoetry.store kirjoitti:

  Joulutortut näyttää niin herkullisilta jo ruudunkin välityksellä -sekä glögipöytä ihastuttavalta muutoinkin! ?❤️

  Rakkaudella & Tyylillä,
  Mira Fashion Poetrystä
  Voimaannuttaen Sua muodin, kauneuden & syrämellisen sisällön välityksellä osoitteessa http://www.fashionpoetry.store

 3. Anna/ https://neljanaamukahvi.blogspot.com/ kirjoitti:

  kiva idea! 🙂

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivalta näyttää nuo eripariset kupit tekemiesi somisteiden kanssa. Noita rahkatorttuja pitää testata!

  • villananna kirjoitti:

   Meillä ei noista luumutäytteisistä tykätä, niin tää on erittäin hyvä vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *