Hae
VillaNanna

Vanhoista trikoovaatteista mekko

Vanhoista trikoovaatteista mekko

Tee vanhoista trikoovaatteista mekko. Kaavoja ei tarvita, vain hiukan mielikuvitusta ja aikaa, sillä palojen yhdistely on oma hommansa. Tämän tyyliset työt on minulle todellista terapiaa. Minun ei hirmuisesti tarvitse miettiä mitä olen tekemässä, kun pistän vain menemään ja lopuksi näkee sitten lopputuloksen. Pieni jännitys toki on, että mitäköhän tästäkin oikein tulee.

Vanhoista trikoovaatteista mekko

Tässä työssä ei tosiaan tarvita mitään kaavaa. Kerää vain sopivat trikoovaatteet, joista teet mekon. Valitse ensin se yläosa, joka on kaiken alku. Itselläni se oli trikoopaita, joka oli minulle aivan liian pieni. Tämän paidan leikkasin lyhyemmäksi vyötärölle asti ja lähdin siitä työstämään helmaosaa.

Tee näin:

 • fileoi kaikki muut trikoovaatteet paitsi yläosaksi valikoitunut paita tai toppi. Voit toki lyhentää sen halutessasi.
 • Filoinnin jälkeen voit alkaa yhdistellä osia toisiinsa uudelleen. Paloja voi myös pienentää ja ommella toista kuosia toisiinsa.
 • Kun helma osa on tarpeeksi leveä, yhdistä se yläosaan.
 • Helman voi jättää epäsymmetriseksi, siihen voi laittaa pitsiä tai mitä ikinä tahtoo. Itse jätin helman epäsymmetriseksi ja ompelin rullapäärmeen.

Anna vain mielikuvituksen lentää kun ompelet helmaosaa. Helman voi myös tehdä minkä mittaiseksi ikinä tahtoo. Mekko voi olla myös vartalonmyötäinen, itse halusin leveämmän helman. Samalla tavalla voi siis tehdä monen tyylistä mekkoa.

Trikoomekon menneisyys

Tämän mekon olen oikeasti valmistanut jo aikaa sitten. Mekkoa tosin ei ole koskaan kuvattu blogiin ennen kuin nyt. Itse pidän mekosta todella paljon, vaikka onkin aika tummanpuhuva. Mekkoa tulee käytettyä lähinnä keväisin, kun helteet eivät ole vielä ihan kohdalla mutta lämpötila on noussut jo 20 asteen paremmalle puolelle. Tumma väri lämmittää sen verran paljon enemmän, että on kiva käyttää mekkoa juuri tuohon aikaan.

Useimmiten olen tehnyt näitä mekkoja ja tunikoita värikkäistä trikoovaatteista, siksi tämä tumma on oikein kiva lisä näiden väripalettien sekaan. Minulle nämä tilkkuvaatteet on iso osa ompelua. Näitä on aivan ihana tehdä ja näitä on myös mahtava käyttää. Samanlaista ei taatusti tule missään vastaan. Vaikka miten koittaisi tehdä samanlaisen. Tämä siis sopii meikäläiselle erittäin hyvin.

Vanhoista trikoovaatteista mekko

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivalta näyttää tuo mekko. Kirrrätyksestä ja ekologisuudesta pisteet.

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  näyttää siltä, että mekko on mukava päällä 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Hauskan näköinen mekko tuli – olet se sinä melkoinen taituri 🙂

 4. Nadine kirjoitti:

  Tosi hauska idea! Minulle on mieleksi epäsymmetriset helmat yleensäkin. Nyt tuli hinku kokeilla jotain sellaista itsekin.

  • villananna kirjoitti:

   Itse teen useasti epäsymmetrisiä helmoja, ne on ihan mun lemppareita. Useat vaatteet näyttää kevyemmiltä kun niiden helma on hiukan epäsymmetrinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *