Hae
VillaNanna

Sadepäivän ihana kirppiskierros

Pimpelipompeli, tuitelituitui!

Heinäkuu ei ollut ihan parhaasta päästä, vaikka loppu puolella saimmekin nauttia kunnon helteistä. Heinäkuun alku oli kolea ja sateinen. Tällaisena sadepäivänä päätimme mieheni kanssa lähteä Helsingin keskustaan hengailemaan, tai oikeastaan Hakaniemen ja Kallion kirppareita koluamaan. Pari jäi lopulta pois, kun alkoi sataa sen verran paljon, ettei haluttu enää mennä muualle. Vielä onneksi ehtii näihinkin mennä, sillä minulla on muutama tarve, jotka meinaan löytää syksyksi.

Kirppikset:

Käytiin samalla tutustumassa Hakaniemen väliaikaiseen kauppahalliin. Se on seissyt paikallaan jo pitkään, mutta me ei olla saatu aikaiseksi mennä sinne. Tykästyttiin kovasti. Ihanan valoisa ja monipuolinen. Hyvä, että kauppiaat pääsevät tekemään hommiaan sillä aikaa kun varsinainen kauppahalli on remontissa.  Tässä postauksessa ilmenee hyvin se mitä kaikkea teemme silloin kun lähdemme viettämään tällaista päivää. Shoppailu on meille paljon muutakin kuin vain ostamista, se on tunnelmaa ja yhdessä oloa.

UFF Vintage

Hakaniemessä sijaitsee yksi UFFin vintageliikkeistä. Näissä ei ole lastenvaatteita mutta kaikkea muuta ihanaa kyllä löytyy. Iso osa oli 80-luvulta mutta löytyy muiltakin vuosilta kaikkea super hienoa. Itse metsästän tällä hetkellä lähinnä kasarifarkkuja, niitä tosin on näköjään vaikea löytää. Tykästyin kovasti tähän myymälään, on todella sopiva vintagen myyntiin. Iso sohva kruunasi tilan kyllä todella hienosti.

Hyvä juttu oli se, että satuttiin juuri 5€ päiville ja tein muutaman todella hienon löydön. Parit levikset, toiset meni isommalle pojalle. Huppari meni Härdellin kaappiin ja sitten tuo ihana aito kasarineule tuli minulle tossut sekä toisten levareiden kanssa. Tossut tulee töihin.

Sadepäivän ihana kirppiskierros Sadepäivän ihana kirppiskierros

Fida secondhand

Tämä Fida on suoraan UFF Vintagea vastapäätä, tien toisella puolen. Tämä on yksi suosikki Fidoistani, joissa tykkään käydä. Täällä tosin on laidasta laitaan niin merkkivaatteet, vintage kuin sitten muu tavara. Myymälä ei ole mikään kovin iso mutta siellä on kivasti tilaa siitä huolimatta. Vaatetangot on järjestetty hyvin.

Täältä löysinkin syksyksi muutaman heräteostoksen, mutta käyttöön nämä tulee, sillä näin heti miten näitä käytän ja missä tilanteessa. Lisäys taas yhteen tyyliini. Paidan tyttömäinen muoto ja kaunis kirjonta edessä kiinnitti huomioni. Hameessa taas sen malli ja tyttömäisyys. Kengät taas ovat muuten vain niin sekopäiset, että sopivat minulle hyvin. Sopii hyvin yhdessä tai erikseen.

Sadepäivän ihana kirppiskierros

Hakaniemen kauppahalli

Sadepäivän ihana kirppiskierros ei ole mitään, jos ei myös syödä jotakin. Tässä samalla oli mahtava tilaisuus tutustua Hakaniemen väliaikaiseen kauppahalliin. Halli on hyvin selkeä ja helppokulkuinen. Näki heti missä kaikki on ja mitä missäkin myydään. Ravintolat olivat koko ajan täynnä ihmisiä ja jouduttiinkin hetki miettimään minne mennä…Piti nopeasti sukeltaa omaan paikkaan tilaisuuden tullen. Syötiin katkarapuvoileivät ja nautittiin piccolopullo valkoviiniä puoliksi. Näillä eväillä piti vielä matkata kolmeen kirppariin.

Zirppari

Zirppari on yksi lemppareistani. Sieltä löytyy aina jotakin kiinnostavaa, niin myös tällä kerrallakin. Zirppari on Kalliossa ja helposti löydettävissä. Kirpparissa on lämmin tunnelma ja höpöttämäänkin jään aina, vaikka kiirekkin jo olisi. Niin kiva porukka siellä töissä. Zirpparista löytyy mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Eikä useimmiten ole edes ylihinnoittelua. Välillä kyllä mutta harvemmin. Monet alkavat jo ymmärtämään mikä on kirppareiden tarkoitus…

Mukaan lähti yksi miesten neule sekä kahdet nilkkurit syksyksi sekä talveksi. Miesten neule on vielä kysymysmerkki, sillä Härdelli haluaa paidan mutta se on nyt tällä hetkellä minun. Jos löydän jonkun korvaavan, niin poika saa sen sitten itselleen.

Sadepäivän ihana kirppiskierros Sadepäivän ihana kirppiskierros

Sitten matka päättyi, valitettavasti sinä aikana kun olimme Zirpparissa alkoi sataa. Toki olisimme voineet tallustella pitkin katuja vielä mutta ei oikein miellyttänyt. Kun sataa vähän tilanne on ok mutta kun sitä alkaa tulla paljon, on aika palata kotiin ja onhan näitä löytöjä saatu, joten tehtävä suoritettu. Me kolme, lapset ja minä saimme hyvän alun syksyyn. Mies valitettavasti ei tällä kertaa löytänyt mitään. Sadepäivän ihana kirppiskierros loppui siis siihen. Voin kuitenkin vannoa, että ihan pian tulee seuraava postaus. Minulla kun edelleen on pari tarvetta, joiden avulla rikastan vaatekaappini sisältöä ja fiksailen tyylieni suuntaa.

Asuni:

Niin kuin tiedätte, esittelen asuni aina jos siitä on jotain kerrottavaa. Tällä kertaa jälleen on kerrottavaa. Ai miksi? No, koska paita sekä farkkutakki on Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston löytöjä. Näitä olen käyttänyt todella paljon, toimivat hyvin myös töissä. Leggarit on ostettu jostain kirpparilta, en muista nyt mistä. Laukku on ostettu Lapinlahden puistokirppikseltä.

Tällä reissulla meni sateenvarjoni rikki, joten jouduin sanomaan hyvästit lähes kymmene vuoden yhteiselle taipaleelle. Sateenvarjo tulee kyllä hyötykäyttöön, sitä ei pois heitetty. Mutta siitä myöhemmin lisää. Varsinkin kun en ihan vielä tiedä mitä keksin tehdä tuosta sateenvarjosta.

Lisää tällaisia sadepäivän ihana kirppiskierros tyylisiä reissuja. Talvellakin voisi tehdä jotain tämän tyyppistä, vai mitä tuumaatte? Onko tämän tyyppisiä postauksia kiva lukea?

Sadepäivän ihana kirppiskierros Sadepäivän ihana kirppiskierros

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

16 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  ’Onpa kivoja löytöjä :). Ite asun Joensuussa ja olisi ihan huippua päästä käymään Helsingin kirppareilla joskus. Kävin Tikkurilan UFF:lla pari viikkoa sitten, mutta keskustan kirppiksiä en kerennyt pläräillä. UFF oli kyllä tosi kiva ja vaatteet selkeästi lajiteltu.

  t. Tiina
  https://blogit.terve.fi/fitfatmama/

  • villananna kirjoitti:

   Mä en juuri UFFia käytä kuin silloin kun siellä on nämä tasarahapäivät, tai siis euron päivät.

 2. Jael kirjoitti:

  UFF:n Hakaniemen kaupasta löysin huhtikuun matkallani tosi ihanan poplarin 1 euron päivillä! Olisin halunnut talvitakin, mutta sellaista ei löytynyt,mutta ihana poplari sen sijaan.
  P.S, Tiedot ei edelleenkään tallennu tänne vaikka tuolla lukee ”tallenna nimeni ym….”

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Ihania löytöjä olet tehnyt! Pitäisi itsekin joskus kierrellä ja katsoa mitä kirppareilta löytyy!

 4. Laura kirjoitti:

  Sinä teet kyllä hyviä kirpparilöytöjä 🙂 Teillä päin vaikuttaa olevan paljon hyviä kirppiksiä! Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä keksit tehdä rikkinäisestä sateenvarjosta.

  • villananna kirjoitti:

   Täällä on todella paljon kirppiksiä, erilaisia. On isoja halleja, on pieniä kivijalkakauppoja, on vintageen erikoistuneita ja vaikka ja mitä 🙂

 5. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Olipa kiva postaus! Olisi ihana joskus käydä kirpparikierroksella pääkaupunkiseudulla 🙂

 6. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihania juttuja olet jälleen kerran bongannut 🙂

 7. Jasmin kirjoitti:

  Ihania löytöjä! Itse haluaisin ottaa yhen päivän pelkästään sille että kiertelisin kirppareita! Niistä oikeasti voi löytää uniikkilöytöjä!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 8. Minna kirjoitti:

  Kivoja löytöjä olet tehnyt. Tytär käy joskus Uffissa, mutta itse en ole oikein jaksava noihin kirppareihin, mutta toki pitäisi. Tuunaan sitten yleensä tyttären juttuja hänelle sopivaksi:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *