Hae
VillaNanna

Tuunataan virkkaamalla

Tuunataan virkkaamalla

Tuunataan tänään vähän toisella tavalla. Nimittäin virkkaamalla kukkia vanhaan aika tylsään neulemekkoon. Tämä tuunaus tapa on monille jo tuttukin, sillä pari neuletakkia on samalla ajatuksella tuunattu kuin tämä mekkokin. Tavallaan tämä ei ole edes mikään tuunaus, vaan ihan vain koristelua, sillä minun makuuni tämä mekko oli aivan liian tylsä.

Tuunataan virkkaamalla

Käytin virkkaamisessa Novita 7veljestä -lankaa sekä Raggegarn Maskinvaskbar-lankaa. Ohje kukkaan löytyy Novita talvi 2007 -lehdestä (on osa villasukan ohjetta. Punaiset villasukat, joiden reunoissa on pieniä kukkia). Samaa ohjetta olen käyttänyt myös parissa muussa tuunauksessa, linkit alla.

Neuletakin tuunaus

Vaatteiden tuunaaminen

Halusin nyt kokeilla samaa ajatusta myös neulemekkoon ja hienosti toimii myös tässä. Ainakin minusta. Halusin harmauden joukkoon yhden punaisen kukan, joka erottuu kivasti kuin sykkivä sydän harmaiden kukkien joukosta. Näiden kukkien avulla mekosta tuli ihan uuden näköinen ja itselleni sopivampi käyttää, enemmän tyyliäni. Helmaan ja hiansuihin halusin myös vielä jotakin lisää ja virkkasin simpukkareunan niin hiansuihin kuin helmaankin. Näin mekkoon rakentui kokonaisuus. Vielä mietin, että pitäisikö myös kaulukseen virkata reunapitsiä. Toki jos haluaa, niin voihan tähän virkata pituutta sekä hihaa lisää, korkea poolokaulus yms. Mekosta saa siis aika helposti ihan eri näköisenkin jos haluaa.

Mekon tarina

Innostuin tuunauksesta tuossa vuoden 2012 lopulla ja vuoden 2013 alussa. Koko vuosi 2013 meni siihen, että kiersin Kierrätyskeskuksen ilmaiosastoja ja etsin materiaalia, josta tehdä meidän porukalle uusia vaatteita. Kokeilin ja testailin kaikenlaista. Osa onnistui, osa vähemmän. Mutta joka tapauksessa opin paljon tuon vuoden aikana mitä kannattaa huomioida kun lähtee tuunailemaan. Kukat olen kiinnittänyt jo vuonna 2015 ja nyt sairaslomalla virkkasin reunapitsin, sillä mielestäni mekko kaipasi vielä jotakin muutakin kuin vain nuo kukat.

Tämä mekko oli yksi ilmaisosaston ensimmäisiä löytöjäni. En silloin vielä oikein osannut sanoa mitä tästä oikein tulisi, mutta ajan kuluessa alkoi kirkastumaan ajatus. Lopputulos on sitten tämä. Kukkia siellä täällä ja ehkä joskus vielä ne pidennykset. Ehkä. Aina ei siis tarvita hirmuisen suuria muutoksia, kun lähdetään muokkaamaan vaatteen ulkonäköä. Joskus pienikin juttu muuttaa paljon. Itselläni ei nyt ole valitettavasti ennen kuvaa mekosta, mutta jos suljet silmäsi, niin voit ajatuksissasi poistaa kukat sekä reunapitsin, niin näet millainen mekko oli ennen.

Tuunataan virkkaamalla

Ihanaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Ihanat koristelut! Pinkki kukka on piste iin päälle. 🌺

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tämä on tosi kiva tuunaus! Tuo punainen kukka on todellakin hieno yksityiskohta. Toisaalta, voisi leikkiä ajatuksella, että harmaata vasten kaikki kukat olisivat erivärisiä 🌈

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *