Hae
VillaNanna

Hetki ennen rajoituksia

Hetki ennen rajoituksia

Korona rajoitukset on jälleen otettu käyttöön, se muokkaa jälleen arkea monin tavoin. Hetki ennen rajoituksia päästiin maistelemaan pientä vapautta ja päästiin melkein normaaliin elämään, kunnes jälleen koko tilanne levisi käsiin. Arki toki töissä on ollut erilainen koko syksyn ja tilanne muuttui pikku hiljaa, onneksi kaikenlaisia asioita ehti tapahtua ja pääsin samalla nauttimaan myös tästä uudesta työympäristöstäni, jonne niin palavasti halusin ja tässä nyt olen.

Mitä tulevaisuus tuo ja miten tämä kaikki vaikuttaa elämään lopulta on sitten asia ihan erikseen. Toivon todella, ettei koulut siirry etäopiskeluun enää. Kevät oli tältä osin aivan kaaottista, toivon myös, että ihmiset alkaisivat ymmärtämään tilannetta ja ottaa asian vakavasti ilman ylimääräistä panikoitintia. Haluamme kuitenkin sitä, että voimme elää jälleen normaalisti.

Hetki ennen rajoituksia

Hetki ennen rajoituksia

Kyllähän tämä tilanne vaikuttaa myös perheen dynamiikkaan, sillä arjen tuoma muutos elämään aiheuttaa aina stressiä, vaikka olisi miten helposti muokkautuva persoona. Sen lisäksi kaikkien kolmen lapsen arjen kiemurat tuovat mausteensa ja tietenkin myös heillä rajoitukset tuovat tänne meille omat lisänsä vielä. Silloin alkaa tuntua sille, että tulisipa se lomanpätkä pian. Haluan kovasti päästä lepämään ja toivon myöskin, että joulua ei ihan tässä kotona tarvitse viettää, vaan pääsee tuohon muutaman kilometrin päähän. Suunnitelmia pitää olla, vaikka rajoituksia pukkaa, voi olla, että tätämenoa rajoituksia tulee enemmänkin.

On tärkeää, että tällaisena aikana pyrkii kaikesta huolimatta huolehtimaan omasta mielenterveydestä, ulkoilu on tärkeää vaikkei ihan joka paikkaan voi mennä. Shoppailut pitää kuitenkin jättää mahdollisimman vähiin. Kirpputorit ja ostoskeskukset saavat jäädä jälleen omaan rauhaan meillä. Viikonloppuna toimitimme Kierrätyskeskukseen pojan pieneksi jääneet vaatteet ja haimme muutaman asian, jotta saamme valmiiksi keskeneräiset homaat. Nuo keskeneräisyydet on nyt tällaisena aikana hyvä saada loppuun ja erilaiset projektisuunnitelmat alkuun. On ainakin hommaa meillä.

Vaatteiden voima

Tänä aikana on todella tärkeää, että huolehtii itsestään monin tavoin. Minulle ei riitä liikunta ja ulkoilu, käsityötkään, vaan saan voimaa ihan minun vaatteistani. Tämä on se syy miksi olen järjestelmällisesti rakentanut vaatekaappini yhden asian ympärille, lempivaatteiden. Sillä oli millainen stressi hyvänsä, oli oma fiilis mikä hyvänsä, niin kun laitat sen lempivaatteen päällesi, sinun fiilis muuttuu heti. Tulee hyvä olo. Hyvässä olossa ei ole mitään pahaa, vaan se auttaa jaksamaan ja tietyt värit tuovat erilaista energiaa itselle. Huollat siis omaa mielenterveyttä värein myöskin. Tänä aikana värit siis kunniaan.

Kuvissa minulla nyt ei ole kovin paljon värikästä, johtuen siitä, että halusin rauhoittaa itseäni, siksi valitsin neutraaleja värejä. Jos taas haluan vireystason ylös, niin silloin punaista, keltaista ja oranssia. Nautitaan kaikesta huolimatta, vaikka korona kolkuttelee oveen ja nauraa meille, nautitaan ja pidetään huolta itsestämme ja muista samalla. Turvavälit, hyvä käsihygienia ja maskit. Kiitos!

Hetki ennen rajoituksia

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

19 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Tsemppejä ,. rajoitukset ovat kurjia, mutta myös rajoituksilla teillä on vapaampaa kuin täällä rajoitusten kanssa. Meille on näköjään ensi viikolla tulossa ilta&yö-lockdown, hanukkajuhlan ajaksi, sillä luvut täällä taas nousussa. Eli kolmas lockdown varmaan ihan kohta , en tiedä miten ne yritykset jotka täällä jaksoivat 2 lockdownin kanssa kestävät vielä kolmatta. Kiva tuo video lumisateella:) Halitsempit teille:)

  • villananna kirjoitti:

   Ihan täysin lockdownia täällä ei ole. Vain kaikki tietyt paikat on suljettu kuten nyt nuorisotilat :/

 2. Nora kirjoitti:

  Täälläpäin ainakin kaupat ja kahvilat ja ravintolat ovat auki ja ihan tavallisesti olen käynyt kahviloissa, kirpputoreilla, kaupoissa, kirjastossa yms. ja kulkenut linja-autolla. Ei ole paikat kiinni niin kuin keväällä, paitsi ehkä Veikkauksen Pelaamo ja kauppojen peli-automaatit. Toivottavasti ei edes paikat mene ennen joulu kiinni, kun pitäisi jotain joululahjoja katella ja joku hame jouluksi ja muutenkin vähän noita hameita yms. alaosia.

  • villananna kirjoitti:

   Meilläkin on suljettuna vain tietyt paikat. Katsotaan nyt mihin tämä johtaa…

 3. Nora kirjoitti:

  Toivon ettei paikat sulkeutuisi niin kuin keväällä. Joululahjat on vielä ostamatta ja muutakin pitäisi tehdä ennen aattoa. Muuten saattaa tulla mulle aatto kotona eikä mummon luona.

  • villananna kirjoitti:

   Sama juttu, mutta aika huonolle tilanne näyttää. En usko, että tässä kolmen viikon pätkässä on hyötyä.

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  onneksi kaikki ei ole vielä täysin suljettu!

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kunpa tuo korona jo helpottaisi :/

 6. Marjut kirjoitti:

  Toivotaan, ettei rajoitusten tarvitse mennä ainakaan niin pitkälle kuin keväällä tai vielä pidemmälle. :/

  • villananna kirjoitti:

   Se oli ihan hullua se kevät. Toivon todella ettei siihen tarvitsisi mennä

 7. Nora kirjoitti:

  Kävin tänään yhellä kirpputorilla ja parissa kahvilassakin kävin. Vielä ainakin paikat täälläpäin ovat auki ja hyvä niin. En usko, että menevät ainakaan ennen joulua kiinni ja joulun jälkeenhän alkaa yleensö alet. Sellainenhan vaikuttaisi aika isosti kauppojen myyntiin ja ravintola-alakin kärsisi. Ihmisethän nostais metelin, jos jäis joululahjat ostamatta ja kaikki pitäis ostaa verkkokaupoista. Mää ainakin olisin jonkun verran pulassa. Mutta katellaan miten menee.

 8. Nora kirjoitti:

  Toivon, että tää korona-aika olis jo ensvuonna ohi.

 9. Minna / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Toivottavasti näistä nykyisistä rajoituksista olisi hyötyä! Pahoin pelkään, että rajoitukset jatkuvat täällä pidempään, mitä nyt on päätetty.
  Mukavaa viikonloppua!

  • villananna kirjoitti:

   Samaa pelkään minä, että kolmessa viikossa ei paljoa hyötyä ole :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *