Hae
VillaNanna

Vahinko ilmaisosastolta

Vahinko ilmaisosastolta

Vahinko tapahtuu ilmaisosastolla nappaan mukaani joskus vääriä asioita. Tämä oli sellainen kerta, kun en huomannut, että nappasin mukaani äitiyspaidan, en huomannut sitä edes silloin kun ripustin paidan kuivumaan. Mutta huomasin sen sitten kun paita piti laittaa kaappiin. Huokaisin syvään ja ryhdyin hommiin.

Vahinko ilmaisosastolta

En siis ole mitenkään päin raskaana, onneksi. Joten jos meinaan paitaa käyttää on minun se tuunattava jotenkin. Halusin säilyttää kuitenkin paidan rentouden ja löysyyden. Mutta minulla ei ollut myöskään aikaa alkaa tehdä isoja muutoksia. Joten otin sakset käteen ja aloin ensimmäisenä leikellä paitaa. Lupaan, että tässä työssä ommellaan vain kerran ompelukoneella.

Tarvikkeet:

  • Äitiyspaita
  • Sakset
  • Saumuri

Tee näin:

  • leikkaa paita heti vatsarypytysten päältä.
  • Leikkaa myös resori irti heti rypytyksen alta
  • Kiinnitä resori paidan helmaan nuppineuloin
  • Ompele resori saumurilla kiinni helmaan

Näin uusi paita. Paidasta jää jäljelle pieni kankaanpala, rypytysosan voi leikata auki ( leikkaa vain sauman auki) ja tekee jämistä vaikka söpön hiusdonitsin tai sitten hiuspannan. Itse tein hiuspannan. Kaikki materiaali kannattaa siis hyödyntää.

Vahinko ilmaisosastolta

Asu ilmaisosastolta

Ilmaisosastolta ei tosiaan aina löydy kaikkea kivaa, jota voi ottaa niin vain käyttöön. Joskus on tuunattava tai sitten tehtävä jotakin ihan muuta. Joukossa on rikkinäisiä ja tahraisia vaatteita, joten tarkka pitää olla kun kaivelee laatikoita. Mutta välillä käy tuuri, että vaatteet on sellaisenaan käyttökelpoisia ja niille ei välttämättä tarvitse tehdä yhtään mitään.

Yhdistin tuunatun paitani farkkuihin, jotka olen löytänyt myöskin ilmaisosastolta tuossa talvella. Yleensä ilmaisosastolle tuodaan aina kauden jälkeen viime kauden vaatteita. Eli talvella on paljon kevään ja kesän vaatteita ja kesällä taas syksyn ja talven. Tokikaan aina ei näin ole, vaan joukossa on aika sekaisin kaikkea. Mutta jos jotakin tiettyä etsii, niin tämä on se sykli joka siellä näkyy.

Housut siis laitoin tämän paidan kanssa päälleni ja jalkaan sujautin söpöt balleriinat. Nätin punaiset, joissa on valkoisia pilkkuja. Kengät on kankaiset ja näyttäisivät olevan tällä hetkellä pesua vailla. Kengät on ostettu vuosia sitten Fidasta. Balleriinat ovat ihanan kevyitä kenkiä ja näitähän minulta löytyy myös aika monet parit ja erilaisia söpöyksiä.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kaksi huivia = Yksi huivi

Korjausompelu – Laukun sanka

Kenkien uusi ilme

 

6 kommenttia

  1. Marjut kirjoitti:

    Ihana asukokonaisuus. Olen itsekin joskus ostanut kirppikseltä äitiysvaatteita ja huomannut vasta myöhemmin. Käytin kuitenkin. 😀

  2. Diiskuneiti kirjoitti:

    Tulipas taas ihana tekele 🙂

  3. Riitta reissaa kirjoitti:

    Nykyajan äitiysvaatteet ovat jo lähtökohtaisesti niin kivoja, että niistä syntyy myös mukavaa tuunattua. Toista se oli ennen vanhaan.. ne kauheat äitiysteltat!

    • villananna kirjoitti:

      Mä en ole koskaan käyttänyt mammavaatteita kun olin raskaana. Joka kerta on ollut muoti sellaista, että ei ole tarvinnut hankkia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *