Hae
VillaNanna

Jämälangoista toppi

Jämälangoista toppi

Helppoa ja yksinkertaista jämälangoista toppi. Olen aikanaan neulonut itselleni todella over size -neuletakin, joka lopulta jäi pitämättä. Sen vuoksi purin koko neuletakin ja neuloin siitä hameen, topin, sukat sekä pipon. Tai ei tässä ole kyllä kyse jämälangoista, vaan tuunaamisesta. Tosin tavallaan taas kyse on jämistä, kun päätyö oli hame ja lopuista tehtiin mitä ikinä keksin.

Jämälangoista toppi

Täytyy myöntää, etten ole mikään lyhyiden neuletoppien suuri ystävä, vain kesätopit on ok, mutta tällaiset talviset, niin ei oikein itsellä toimi. Tosin, tämän on tarkoitus olla sellainen juhlavampi ja juhlalangasta tehtynä oikein kaunis ihanuus. Halusin nyt kuitenkin tehdä neuleen, että näkisin toimiiko paita minulla. Ei toimi. Mutta se ei haittaa, kokeilen toisenlaisia yhdistelmiä vielä, niin nähdään miten paita alkaa sopimaan vaatekaappiini.

Paidan ohje löytyy Moda 6/2011 -lehdestä.

Miksi paita ei toimi saattaa johtua paljon siitä, että paita on itselleni turhan pelkistetty. Itse kun tykkään enemmän yliampuvista vaatteista ja yksinkertaiset klassiset vaatteet eivät oikein löydä tilaa kaapista. En vain jotenkin millään osaa niitä käyttää, vaikka niitäkin löytyy kaapistani. Mitä enemmän frillaa ja mitä enemmän eri kuoseja, niin sen parempi minulle. Se toimii päälläni erittäin hyvin.

Mutta annan nyt paidalle mahdollisuuden kuitenkin löytää oman tilan kaapissani ja jos vaikka toimisi hyvinkin jonkin hauskan yhdistelmän kanssa, jossa on paljon pitsiä ja uivelonuntuvia. Joskus tosiaan käy näin, että tykästyy todella paljon johonkin malliin ja kun malli tulee valmiiksi ja vetaiset vaatteen päälle, niin homma ei toimikkaan. Näin se vain on. Samasta langasta vielä kahteen kertaan…Ehkei lanka ole minua varten?

Jämälangoista toppi

leikkuujätteestä pitkävartiset kämmekkäät

Olen aikanaan tehnyt vanhasta neulehupparista ensin pojalleni aivan ihanan pöllöpipon, hupusta tein itselleni huppuhuivin sekä lopuista tein pitkävartiset kämmekkäät. Kämmekkäät on helppo tehdä, laita käsi kankaalle leikkaa sen mukaan. Ompele toinen reuna kiinni, muista jättää aukko peukaloa varten. Jos haluat, voit tietenkin tehdä erilaisia hilavitkuttimia koristeeksi. Itse halusin ehdottomasti pitsiä, laittaa nauhoja killumaan ja virkkasin myös muutamia kukkia, jotka ompelin kämmeköihin kiinni. Näitä voi sitten käyttää miten tahtoo, vaikka näin kuin minulla nyt on.

Jämälangoista toppi

Leppoisaa tiistaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. enkulin käsityöt kirjoitti:

    Kaunis toppi ja upeat pitsit kämmekkäissä. Olet aina osannut tuunata upeita asioita ja olet varsinainen taituri ompelemaan.
    Ihanaa viikkoa sinulle.

  2. Jael kirjoitti:

    Kaunis toppi, ja nätti sun päällä, sä kyllä osaat:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.