Hae
VillaNanna

Kuvauksissa sattuu ja tapahtuu

Kuvauksissa sattuu ja tapahtuu

Se on vähän niin, että kuvauksissa sattuu ja tapahtuu koko ajan kaikenlaista, tai ainakin meillä. En ole mikään helppo kuvattava nimittäin. Heilun ja pyörin ja hyörin ja en osaa pysyä hetkeäkään paikoillani. Mieheni, joka ison osan kuvista ottaa ärsyyntyy pyörimisestäni useasti.

Kuvauksissa sattuu ja tapahtuu

Koska Make nine -haasteen villapaidan kuvauksissa tapahtui kaikenlaista, niin päätin hyödyntää epäonnistuneita kuvia tässä postauksessa ja näyttää mieheni kärsimykset teille kaikille. Useasti myös tuo pikku ukkeli on mukana ja hänen kanssaan saadaan kyllä paljon kaikkea ihmeellistä aikaan kun säädetään minkä ehditään.

Mieheni ei yleensä halua nimeään postauksiin, vain tiettyihin kuviin tulee hänen pyynnöstään kuka on kuvannut. Hän on näissä asioissa aika tarkka. Tästä syystä isossa osassa minun kuviani ei ole kuvaajan tietoja missään. Osan kuvista kuvaan myös itse. Meidän kuvat erottaa todella hyvin toisistaan. Mieheni ei myöskään hirveästi välitä olla kuvattavana, mutta tykkää kuvata. Minä taas tykkään olla kameran edessä, joten on aika helppoa tämä työjako.

Voisitko pysyä paikallasi?

Näin mieheni minulle aina sanoo kun koittaa ottaa kuvia minusta. Olen todella kova liikkumaan ja saatan singahtaa tuosta noin vain jonnekin muualle ja sitten minusta näkyy vain kengän takaosa. En kauaa jaksa pysyä paikallani ja pönötyskuvat ovatkin minulle sen vuoksi pienoinen kauhistus. Minun tapauksessa siis tarvitaan asetus, joka ottaa monen monta kuvaa yhdellä painalluksella eikä sekään aina riitä. Olen kyllä kovasti harjoitellut hitaampaa liikkumista, mutta se ei ole niin helppoa.

Meillä on käytössä kaksi järjestelmäkameraa. Toki toiseen on hankittava uusi objektiivi, meillä on myös yksi kamera, jossa ei myöskään ole objektiivia tällä hetkellä, joten kun molemmissa on uudet, niin onkin jo kolme järkkäriä. Tarvitaanko me niitä, kyllä. Itse käytän Coolpixiä, koska se on kevyt ja helppo käyttää. Sen lisäksi käytän puhelinta ja löytyy myös Instax -kamera, jonka kuvia näkee blogissa harvoin. Polaroideja kun on hankala kuvata ja se on aika turhaakin.

Mitä näin monella kameralla sitten tekee? Jokainen näistä kameroista tuottaa eri tarkoituksiin kuvia. Sen lisäksi kun objektiiveja vaihtaa, niin käyttömahdollisuudet lisääntyy. Mutta niin kuin sanoin, minun käytössä pääasiassa on CoolPix sekä kännykkä. Ne riittää pitkälle. Kuljetan paljon tosiaan mukana myös tuota Polaroidia, koska haluan kuvia helposti myös Junk journaleihin. Tosin sellainen minitulostin olisi aika kätevä myöskin. Sillä kun voi tulostaa muitakin kuvia.

Kuvauksissa sattuu ja tapahtuu

Mukavaa torstaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fiTwitter

LUE MYÖS:

Noora Niinikosken suunnittelema neule

4 kommenttia

  1. FinInTirol kirjoitti:

    Ainakin tulee paljon tilannekuvia, kun malli ei pysy paikoillaan 🙂

    Tykkään itsekin kuvata. Siinä jotenkin tilanne pysähtyy ja kuvia katsellessa jälkeenpäin saa elettyä tilannetta uudelleen. Monesti myös löytää jotain mitä silmä ei kuvaa ottaessa edes nähnyt. Kuvat kertovat tarinaa 🙂

  2. Anne kirjoitti:

    Vauhdikkaita kuvia! Mäkin tykkään kuvaamisesta tosi paljon. Mulla on ollut järjestelmäkamera pari vuotta käytössä ja kuvattua tulee paljon kaikenlaista, paitsi itseä, se on vielä hankalaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.