Hae
VillaNanna

Miksi kirpputorit

Miksi kirpputorit

Olen nyt pienen ajan sisällä saanut monen monta postaustoivetta ja yksi sellainen toive on, että esittelisin kirppislöytöjäni. Ja yksi kysymys paistoi joukossa suurena, miksi kirpputorit. Koitan tässä artikkelissa hiukan avata, että miksi etsin asioita mieluiten kirppareilta kuin kaupoista. Tällä hetkellä ei kirppareita pääse kiertelemään, eikä tätä tilannetta ennen tullut käytyä aikoihin missään, joten ihan kauheasti ei ole teille esiteltävää. Olen jotenkin myös tykästynyt enemmän kuvaamaan löytöjäni myös muiden juttujen kanssa, eikä erikseen kirppisjuttuja.

Minulta on pyydetty myös vinkkejä ja parhaista kirppiksista postauksia. Tulin siihen lopputulokseen, ettei ole kaikkea järkevää tehdä uudelleen, varsinkin, jos edelleen nämä artikkelit näkyy täällä ja ne toimii edelleen.

Kirppispostaukset:

Kirppis -aiheisia postauksia löytyy vielä iso määrä näiden lisäksi.  Keräsin nyt muutamia tuohon, jos niistä löytyy niitä mitä ollaan toivottu. Instagramissa stooreissa saatan joskus edelleenkin laittaa jokin ostoksen näkyviin tai kuvata stooriin, kun olen kirpparilla.

Miksi kirpputoritMiksi kirpputoritMiksi kirpputorit

Miksi kirpputorit

Niin, miksi minä valitsen mieluiten kirpparit? Tähän ei kyllä löydy ihan yksikertaista vastausta, koska minulla on niin monta erilaista syytä miksi haluan nähdä vaivaa ja etsiä tiettyjä asioita juuri kirppareilta. Kerään tähän nyt muutamia syitä, miksi menen mieluiten kirppareille ostoksille. Puhun nyt myös pelkästään vaatteista, asusteista ja kengistä. Huonekalut ja astiat jätän toiseen kertaan, tosin myös niiden kohdalla sopii kaikki mitä tässä kerroin myös.

Ekologisuus

Ekologisuus on tietenkin ensimmäinen asia, missään ei tarvitse tuottaa uutta tavaraa minun vuokseni, säästän rutkasti luontoa hankkimalla vaatteeni kirppiksiltä.

Vintage

Etsin hyvälaatuisia ja kestäviä vaatteita ja vintage on se minkä joukosta löytyy vaikka ja millaista. Suurin osa vintagevaatteistani on tosin saatuja, esimerkiksi äidiltäni.

Hinta

Kirppareilta saa edullisemmin, mitä mistään muualta, varsinkin jos haluaa löytää erilaisia merkkivaatteita. Ja kyllä, minä haluan myös niitä tai niihin panostan, varsinkin Disign -kenkiin. (joita löytyy harvoin).

Merkkivaatteet

Kyllä, iso osa meidän perheen merkkivaatteista tulee kirppiksiltä. Ostan varsinkin Levikset kaikki UFFin euron päiviltä. Myös vintage Adidasta ja erikoisempia juttuja tulee hankittua. Niitä löytyy paljon myös ihan ilmaisosastoltakin.

Miten yhdistelen kirppisvaatteeni?

En juuri mieti miten yhdistelen minkäkin yhteen. Katson vain, että ovat lähellä samaa tyyliä, joskus tosin rikon rajoja ja yhdistelen tyylejä sekaisin. Kuvissa on nyt enemmän työlookkia, töissä minulla on farkkujen lisäksi paljon leggareita ja huppareita. Niillä on kaikkein helpointa olla kun nuorten kanssa voi joutua myös liikkumaan paljon.

Koko asu:

 • Takki: Halonen ( 12 vuotta vanha, hajotin sen vuosi sitten)
 • Farkut: Lindex (18 vuotta sitten)
 • Tekokarvahattu: Tallinna (vuonna 2013)
 • Neuletakki: Kontti, 4€
 • Saapikkaat: Kierrätyskeskus, 12€
 • Kaulaliina: Kierrätyskeskus, 1,5€
 • Laukku: Kontti

Saapikkaat maksoivat 12€ ja ovat Timberland Earthkeepers Atrus Rugged snap tall zip boot. Niiden hintoja voi googletella vapaasti ja pitää myöntää, että olivat iso löytö. Tietenkin nappasin ne mukaani kun ne Kiertiksessä näin roikkumassa. Kalliit merkkisaapikkaat puoli ilmaiseksi, todellakin. Nämä ovatkin minun lempparisaapikkaat.

Parasta kirppareissa on se, että voi hankkia sellaista mistä tykkää ja pääsee kunnolla leikittelemään eri tyyleillä ja luomaan uusia tyylejä. Pukeutumisen ei koskaan kuulu ollaa niin kovin vakavaa, vaan hauskaa puuhaa, joka piristää omaa oloa. Shoppailu ei ole minulle se juttu, vaan se miten voin luoda uusia ajatuksia yhdistelemällä vaatteita toisiinsa.


Miksi kirpputorit

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Ihailen sun kykyä tehdä löytöjä ja muutenkin yhdistellä erilaisia vaatteita ja asusteita keskenään. Mä olin nuorempana paljon luovempi pukeutumisen suhteen ja kiertelin paljon kirpputoreja – olisi kiva löytää se luovuus uudelleen ?

  • villananna kirjoitti:

   Oletko miettinyt mikä on muuttunut elämässä, että pukeutuminen ei ole enää sinulle luovaa?

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kirppareilta tekee kyllä välillä aivan uskomattomia löytöjä 🙂

 3. S kirjoitti:

  Itsekin ostan lähes kaiken kirpparilta. No, pikkarit ja sukkahousut ja sukat jätän kyllä väliin.
  Minulla ei olisi mitään mahista ostaa sitä määrää merkkivaatetta, mitä omistan, jos kaupasta ostaisin. Enkä edes haluaisi ostaa! Kirpparilla on parasta se kun ei edes tiedä mitä voi löytää! HM, cubus yms merkit jätän kirppareillakin väliin, ja keinokuidut ja tekonahan, ja keskityn laatuun ja laadukkaisiin materiaaleihin.
  Parhaita löytöjä olen tehnyt merkeiltä Marimekko, LV, Mulberry… mut noi on sellaisia ”once in a lifetime” -löytöjä. Ja kerran löysin kirpparilta tummuneen rannerenkaan. Maksoi ehkä 0,5€, otin asenteella että ”Katotaan saako tästä mitään”. No sai, se oli hopeaa, leimat löytyi kun kiillotin, ja on muuten tosi upea käytössä!

  Toisen roska on toisen aarre.

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Ihailen taitoasi tehdä kirpparilöytöjä. Uskon, että sekin vaatii vuosien harjaantumisen ja sen, että tietää mistä mitäkin hankkii. Timberlandin saapikkaat ovat varsinainen löytö tuolla hinnalla!

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä siinä pitää harjaantua silmä ja täytyy oppia tietämään paikkojen sykli, milloin uutta tulee yms.

 5. Mari kirjoitti:

  Mä löydän itselleni tosi harvoin mitään kirppareilta, en tiedä onko vaan etten osaa etsiä vai missä vika :(. Maaliskuun alussa tein kuitenkin yhdellä reissulla monta hyvää löytöä ja se teki iloiseksi :).

  • villananna kirjoitti:

   Siihen pitää oppia ja nähdä vaatteen pontetiaali omassa vaatekaapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *