Hae
VillaNanna

Pääsiäisen hupsut koristeet – Pupukori ja ikiruoho

En yleensä niinkään perusta uskonnollisista jutuista täällä blogissani, mutta nyt kun on pitkä viikonloppu ja saadaan nauttia minilomasta ja seikkailla ihanassa säässä ympäri Helsinkiä, niin nyt on kyllä pakko edes vähäsen sivuta myös uskonnollisia sanomia. Meillä ei ole minkää tietyn uskonnon tapaa viettää pääsiäistä, vaan vietetään sitä omalla tavalla, vaikka kaikkea sekaisin onkin. Pyrimme pitkälti siihen, ettei uskonnollisia juttuja näy, oli kyse joulusta tai pääsiäisestä. Se on ollut helpompaa niin. Toki jutellaan yhdessä perheenä omista ajatuksista eri juhlapyhistä.

Mitä pääsiäinen meille, minulle ja miehelleni edustaa?

Minulle pääsiäinen edustaa Israelin kansan vapautumista Egyptin orjuudesta. Miehelleni pääsiäinen edustaa pakanakansan vapautumista kuoleman orjuudesta.

Miten vietämme pääsiäistä?
Lepäillen, syöden, yhdessä retkeillen ja ommellen. 
Pääsiäisenä on erilaisia kivoja tapahtumia koko perheelle ympäri Helsinkiä, iso osa niistä on ilmaisia. Meillä on tapana yleensä lähteä pyöräilemään lempialueillemme ja katsella miten luonto alkaa heittää lumipeitettä niskastaan ja tuomaan väriloistoaan esiin. Harvemmin kuitenkaan tähän aikaan on leskenlehtiä esillä mutta aina kannattaa pitää silmät auki. Koska meille on tärkeää viettää yhdessä aikaa, niin pääsiäinen on yksi hyvä tapa pysähtyä ja olla perheen kanssa kiireettömästi ja kerääntyä saman pöydän ympärille nauttimaan seurasta, sekä hyvästä ruoasta. 
Meillä ei ole mitään erityisiä perinteitä muuten kuin, että lammasta löytyy pöydästä sekä pitkäperjantaina on brunssi. Koska myös minä ehdin pyörähdellä kettiössä, niin hävikkiruoka valtaa myös pääsiäispöydän. Monet herkut on useasti tähteistä valmistettuja ja sitä oikeastaan odotetaankin paljon. Äidin tekemää pöperöä. Ideoita pääsiäispöytään löydät täältä.
Onko meillä pääsiäiskoristeita?
Meillä koristelaan harvoin pääsiäiseksi mutta jos lapset jotain koristeita tuo, niin ne laitetaan esille. Nyt koristeet taitaa olla laatikossa varastossa, joten ainoat koristeet ovat nyt minun tekemiä: Hassu pupukori sekä ikiruoho, ikiruohon idean nappasin Outi´s life -blogista
Idea oli niin hassu, että se oli pakko ottaa toteutukseen ja tietenkin sopii meidän huusholliin täydellisesti. Ikikukat pärjää meillä parhaiten, elävät kuolee nopeasti. Emme ole viherpeukaloita ollenkaan.

10 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Oli ihan mielenkiintoista lukea, mitä pääsiäinen teille, sinulle ja miehellesi, merkitsee. Hyvää pääsiäisaikaa teille:)

 2. Sorakukka kirjoitti:

  Mukava nähdä miten erilailla pääsiäistä vietetään. Monet pitää pääsiäistäkirkon juhlana. Meillä se ei myöskään näy sillä meillä pääsiäinen merkitsee luonnossa lisääntynyttä valoa joten me riemuitaan siitä. Kesä tekee tuloaan harppaavin askelin!

 3. Minna M kirjoitti:

  Oli mielenkiintoista lukea teidän pääsiäisestä! Minä olen muutamana vuonna viettänyt lihatonta ekopaastoa ennen pääsiäistä. Tänä vuonna paastolupaukseni oli vähän toisenlainen eikä niin hyvin onnistunut.
  Meillä alkoi jo torstai-iltana turnausvalmistelut ja talkoillaan miehen kanssa sunnuntaihin saakka. Yksi lapsista pelaa ja muut pyörivät mukana tai ovat kotona. Koristeet on laatikossa, mutta ostin sentään keltaisia tulppaaneja.

 4. Melissa kirjoitti:

  Kiitos samaa sinne teille 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, pääsiäinen on monimuotoinen asia ja sitä voi juhlistaa niin monin eri tavoin 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Myös minulle paasto kuuluu pääsiäiseen, mutta nyt kun on töissä, niin paasto on jäänyt vähemmälle huomiolle.

 7. Marjo kirjoitti:

  Ihanat puputossut 🙂 Tuo Outin iki-rairuoho oli hyvä idea. Ehkä pitää itsekin toteuttaa se ensi vuonna. Paastonnut olen aikoinaan mutta migreenin takia en enää voi. Yritän muuten "ekopaastoilla" ennen pääisiäistä.

  Mukavaa pääsiäisen aikaa!

 8. Melissa kirjoitti:

  Kyllä vain, tuo ikiruoho on ihan paras keksintö ikinä. Tämmöinen saa pidettyä rairuohon pitkään hyvänä kun sen on itse tehnyt 😀

 9. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihastuttavat puputossut! Todella kiva lukea teidän pääsiäisestä. Kiva tuo ikiruoho!

 10. Melissa kirjoitti:

  Puput jaloissa on melkein paras asia pääsiäisessä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *